Koeltas on tour #2 – Park Heizijdse Velden Turnhout

In onze zomerreeks “Koeltas on tour”, wil ik jullie vertellen over een picknickplekje dat we gisteren ontdekten en waar ik meteen verliefd op werd. En nog niet zo’n beetje ook.  Zo eerder halsoverkop eigenlijk.

PICKNICK1

Gisteren was namelijk de opening van Park Heizijdse Velden in Turnhout.  Denk hier niet aan een park met bomen, maar aan velden, wilgenhutten en bloemen. Korenbloemen. Veel. Misschien waren het geen korenbloemen, maar het was in ieder geval wat ik me altijd voorstel als mensen het over wilde korenbloemen hebben.

PICKNICK6

Je kunt de Heizijdse Velden bereiken via de Veldekensweg.  Daar parkeer je de auto en wandel je langs de Stadsboerderij zo richting de Heizijdse Velden. Je komt uit op een soort van ‘avontuurlijke’ zone, met tunnels, heuvels en klimpalen. Groot is het niet, maar voor jonge kinderen is het een plaats met oneindig veel mogelijkheden. Er werd gewerkt met natuurlijke materialen, dus geen schreeuwerige kleuren en kunststof constructies.

PICKNICK3
PICKNICK4

Er zijn wilgenhutten gemaakt waarin je heerlijk kunt picknicken. Gisteren hebben we dit nog niet kunnen doen omdat het te druk was, maar dit staat nu met stip bovenaan op onze lijst.

PICKNICK5

Pluspunten?

* Makkelijk bereikbaar, voldoende parkeerplaats aanwezig.

* Gratis toegang.

* Ook geschikt voor de allerkleinsten én perfect geschikt voor kinderwagens.

* Mogelijkheid om in de schaduw te picknicken in de wilgenhutten.

* Omringd door velden aan de ene kant en een rustige verkaveling aan de andere kant, dus amper verkeer in de omgeving.

Minpunten?

* Afwezigheid van vuilnisbakken.  Misschien worden deze nog voorzien, maar gisteren zag ik er geen.

Wat moet je meenemen naar de Heizijdse Velden?

* Een grote picknickdeken om uitgebreid te picknicken en urenlang te liggen luieren.

* Een paar emmertjes en schepjes voor de kleinste kinderen.

Een bezoek aan de Heizijdse Velden combineer je met:

* een bezoek aan het Stadpark in Turnhout  (waarover meer in een van de volgende afleveringen)

* een bezoek aan het Speelkaartenmuseum.

Plannen om de komende tijd ook ergens te picknicken? Dan heb ik goed nieuws!  In samenwerking met Danone geef ik iedere week een koeltas weg. Wat moet je doen? Laat in een reactie weten wat zeker niet mag ontbreken in jouw koeltas. Op woensdag 17 juni rond 20u00 maak ik de winnaar bekend!

BLOGkoelzakken

Related Posts

18 Comments

 1. Met enige vertraging wegens ouderavond op school, trok onze onschuldige hand de winnaar van deze week. Griet Laperre, jij kunt je huisgemaakte desserts binnenkort in deze koeltas meenemen! Stuur je me een berichtje met je adresgegevens?

  Niet gewonnen deze week? Volgende week maandag is er weer een nieuwe “Koeltas on tour” en dan kun je opnieuw deelnemen!

 2. Behalve lekker eten en vooral drinken, mogen bovenal de koel-elementen niet ontbreken! Ijskoud, recht uit de diepvries 🙂 PS net een nieuw picknickdeken (met plastic onderfolie) aangeschaft : daar past eigenlijk prima een nieuwe koeltas, cooltas, coole tas bij 😉

 3. Wij zijn dol op koelbox-uitjes!
  Standaard zit er een ‘één-box’-gerecht in; een koude pasta(salade), couscous, een heerlijke quiche.
  Optioneel een lekker dessertje dat we eveneens kunnen afsluiten of al afgesloten is; een puddinkje, stukje taart, youghurt of een ‘kaasje’ voor onze kleine meid!

 4. Bedankt voor de leuke tip!
  Wij gaan graag picknicken in de Gavers. Mijn eerste passie is mijn zoontje, mijn tweede passie is alles wat met patisserie te maken heeft!
  Als het tijdstip van de picknick niet uitkomt met het middagslaapje van de zoon, dan maak ik er graag een ‘vier-uurtjes-picknick’ van.
  In de koeltas zit er steevast vers fruit, water en huisgemaakte zoete lekkernijen!

 5. Leuke tip!
  Wij gaan graag picknicken in de Gavers. Mijn eerste passie is mijn zoontje, mijn tweede passie is alles wat met patisserie te maken heeft!
  Als het middagslaapje niet uitkomt met het tijdstip dat we willen picknicken, maak ik er graag een ‘vier-uurtjes-picknick ‘ van.
  Terug te vinden in de frigobox: vers fruit, water en lekkere huisgemaakte zoetigheden!

 6. Dat ga ik onthouden. Ik hoef geen picknickzak, heb er al eentje. In de mijne zitten steeds lekkere aardbeien, meloen of druifjes, niets zo smakelijk als een fris stukje fruit.

 7. zalig hé 😉 omdat dit vlakbij is gaan wij daar veel wandelen, ook in het bos vlakbij, met een tussenstop in vellekeshof voor een ijsje of pannekoek (kan je trouwens ook heel lekker eten)

  1. Ah, goed om weten. We waren er ook langs gewandeld, maar de kinderen waren tegen die tijd al te moe (en te vuil ;-)) om daar nog te stoppen.

 8. Met een lege picknick zak gingen we weer naar huis.een mooi stukje groen heeft Turnhout bij… een plaats om naar terug te keren. Volgende keer zeker terug cava en veel fruit in de zak. :-)..

 9. Omdat een picknick ook feestelijk mag zijn is een flesje (kinder)champagne voor ons een ideale extra in de koeltas. Ik kende dit plekje nog niet, voor ons weer een nieuwe plaats om te ontdekken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: