Koeltas on tour #9 – Juffertje in ’t groen – Tessenderlo

Een nieuwe kinderboerderij, pas geopend op 18 juli, dat wekt uiteraard onze nieuwsgierigheid. De drukte van het openingsweekend lieten we aan ons voorbij gaan, maar afgelopen week besloten we dan toch, tussen een paar buien door, een kijkje te gaan nemen.

Juffertje in ’t groen ligt in Tessenderlo. Het was voor ons even zoeken, maar uiteindelijk vonden we de kinderboerderij na het volgen van een smal straatje langs het zwembad.

De kinderboerderij is uitgestrekt en open. De dieren staan in ruime weiden en worden niet gestoord door de bezoekers. Je kunt dus niet tussen de geitjes lopen, maar ze komen zelf naar het hek als ze geaaid willen worden. Daar hou ik wel van. Geen opgejaagde dieren door rond rennende kinderen dus.TESSENDERLOweids

Er zijn konijnen, ganzen, varkens, schapen, geiten, pauwen,… kortom, de hele waaier aan dieren die je hoopt te zien op een kinderboerderij.TESSENDERLOpaard

Maar het gaat op een kinderboerderij niet alleen om de dieren natuurlijk. Het gaat om de volledige beleving. Genieten van een mooi landschap, rust, dieren en spelende kinderen. Dat plaatje klopt hier volledig.

Tijdens onze wandeling tussen de dierenweides door, picknickten we op een bank, omringd door prachtige bloemen, met links van ons de schapen, rechts een paard en in de verte zagen we de maiskolven wiegen in de wind. Een mens zou er zowaar poëtisch van worden.TESSENDERLOpicknick

TESSENDERLObloemen

Een bezoek aan de kinderboerderij, dat betekent ook: spelen!

Er is een hooischuur. Voor onze kinderen iets totaal nieuws en verrassend leuk! Klimmen en springen in een gigantische berg hooi. Met klompen aan hooi in kruiwagens scheppen. Met tractors het hooi een meter verplaatsen. Onnodig te zeggen dat dit een groot succes was.TESSENDERLOklompen TESSENDERLOhooitractor

Buiten is er fenomenaal grote zandbak en zijn er klimtoestellen, gemaakt uit boomstammen. Alles past volledig in het natuurlijke kader van de hele boerderij.TESSENDERLOberg TESSENDERLOspelen

Op het terras met zicht op de speeltuin kun je een drankje of een ijsje bestellen én het is toegelaten om te picknicken! Enige nadeel waren de wespen. Of het aan de tijd van het jaar ligt, of aan het feit dat er misschien bloemen staan die wespen aantrekken, ik weet het niet. Het zorgde er in ieder geval voor dat we ons drankje in recordtempo leegdronken en met z’n allen richting speeltuin liepen.

TESSENDERLOterras

Wil je ook een bezoek brengen aan kinderboerderij Juffertje in ’t groen? Dan vind je hier alle praktische informatie.

Plannen om de komende tijd ook ergens te picknicken? Dan heb ik goed nieuws!  In samenwerking met Danone geef ik iedere week een koeltas weg. Wat moet je doen? Deel in een reactie hier of op de Facebookpagina je favoriete kinderboerderij/speeltuin. Wij zijn immers altijd op zoek naar nieuwe picknickplekjes! Op woensdag 5 augustus rond 20u00 maak ik de volgende winnaar bekend!BLOGkoelzakken

 

*edit: de winactie is uiteraard al afgelopen!

 

Related Posts

8 Comments

  1. Puyenbroeck in wachtebeke is hier ons favoriete plekje en maar op 5 minuten rijden van ons. Speeltuinen, dierenpark, bloemenpark, zwembaden, minigolf,… voor ieder wat wils! Zeker eens de moeite!

  2. Er is naar het schijnt gewoon een echte wespenplaag hier in Limburg, wij hebben er alleszins ook bijzonder veel last van. Maar buiten dat is Juffertje in ’t groen een heel toffe kinderboerderij!

  3. Het is voor jullie niet echt bij de deur maar ik ga graag picknicken bij de Abdij van het Park (Heverlee) en in domein Tivoli (Mechelen) –> ook met kinderboerderij en speeltuin die laatste!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: