Lentekriebels en interieurdromen

Herkenbaar? De eerste zonnestraaltjes, vogels die je wakker fluiten in plaats van die ellendige wekker, blote benen en dan…de LENTEKRIEBELS. Bij mij uit zich dat iets minder niet  in de vorm van een lenteschoonmaak, maar wel in de goesting om plots heel ons huis om te gaan bouwen. En omdat eens wegdromen en fantaseren fijn is, deel ik graag mijn 4 interieurdromen met jullie.

1. Keuken

Onze keuken is perfect in orde. Een aantal jaar geleden lieten we het werkblad en de kookplaat vervangen en kozen we voor een felgekleurd behang aan de muur waar we nog steeds erg blij mee zijn. Mochten we echter ooit een loterij winnen, dan zouden we er toch alles uit slopen en zo’n landelijke keuken kiezen. Neutrale, lichte kleuren met hier en daar een fel accent. En ohja, we zouden dan ook nog een muur uitbreken zodat we zicht op de tuin hebben.

2. Hal

Onze hal is een van de enige plaatsen waar we nog geen opfrissingswerken aan deden sinds we hier wonen – ondertussen al 13 jaar bijna-. De oppervlakte is zo groot en we weten nog steeds niet goed wat we er mee willen. Gewoon effen wit voor een ruim en licht effect of een lichte grijstint zodat het niet zo koel lijkt? We zijn er nog niet uit.  Al een geluk, we hebben er toch geen budget voor voorlopig. In afwachting van inspiratie en budget, vrolijkten we de boel al op met schilderijen van de kinderen.

3. Zithoek

Onze zithoek in de woonkamer dat is geen lentekriebel, dat is een herfstkriebel die bijna af is. We vonden inspiratie toen we op vakantie waren in Zuid-Tirol en wilden net dezelfde hoekbank als die van op de boerderij waar we toen logeerden. Robuust maar mooi afgewerkt, met een grote tafel zodat familie en vrienden makkelijk kunnen aanschuiven. Mijn ouders maakten kussens in een print die volgens sommigen “next-level”-fout is, maar die perfect bij ons past. Nog heel even en we kunnen er echt zitten eten en spelletjes spelen. Ik sta al te popelen!

4. Terras

Als je bij ons de veranda buitenstapt, hebben we een klein terrasje op een verhoog, zo net voordat je de tuin in loopt. Dat terrasje willen we uitbreiden en de witte buitenmuur moet opgefleurd worden. Ik werd geïnspireerd door het Flower Power-thema van Keukenhof dit jaar. De eerste voorbereidingen werden al getroffen, maar vooraleer we de volledige make-over kunnen laten zien, is er nog wat werk aan de winkel. Maar hé, een kleine preview mag wel natuurlijk. 😉

Hebben jullie ook lentekriebels? Hoe uiten die zich? Zeg me niet dat je gewoon in een hoekje gaat zitten wachten tot het overgaat toch he?  Mochten jullie nog tips hebben om een bestaande keuken of terras op te knappen met een beperkt budget, deel ze dan gerust!

 

Related Posts

2 Comments

  1. Die kleine preview ziet er al geweldig uit! Benieuwd naar het eindresultaat, ik heb ook nog een muur die wel een kleurtje kan gebruiken. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: