Hout en Spel: voor écht origineel en nuttig speelgoed //Giveaway//

Je kon het gisteren al lezen, ik ben weg van houten speelgoed. Hier thuis proberen we de gulden middenweg te vinden tussen kwalitatief erg mooi speelgoed en (kwalitatief nog steeds erg goed) schreeuwerig plastic speelgoed. Voor beide valt iets te zeggen trouwens, de doorslaggevende factor als wij iets kiezen, is vooral hoe vaak/ hoe lang onze kinderen er mee gaan spelen.

Bij Hout en Spel combineren ze het beste van beide werelden: kwalitatief speelgoed, meestal in hout of andere duurzame materialen, maar dan zonder saai te zijn. Het leerzame aspect is ook nooit ver weg, nog zoiets waar ik helemaal blij van word. Spelend leren, het is zo tof!

hout en spel, webshop

Ik ken de dame achter Hout en Spel. Het is te zeggen, we volgen elkaar al heel lang online, dus het is een beetje virtueel kennen. Ik kwam toevallig bij haar terecht via een gezamenlijke vriendin (mijn beste vriendinnetje uit de lagere school is een collega-thuisonderwijzeres van Kimberley van Hout en Spel – dat het een kleine wereld is zegt). Ik ben gefascineerd door het gegeven thuisonderwijs. Zelf zou ik er nooit aan beginnen, om verschillende redenen, maar we (de Wederhelft net zo hard als ikzelf) hebben er altijd een punt van gemaakt om de kinderen zo veel mogelijk te leren, op een leuke en speelse manier. Of het nu gaat om natuurwandelingen waar we de verschillende boomsoorten benoemen, telspelletjes die we spelen of creatieve middagen die we samen houden, alles is mogelijk.

De producten die Hout en Spel in de webshop staan hebben, sluiten hier perfect bij aan. Leuk vormgegeven, leerzaam zonder belerend te zijn en super van kwaliteit. Bovendien weet je dat hun gezin met vijf kinderen als testpanel fungeert en dat er niets op de site komt waar ze zelf niet achter staan. Echt wel een belangrijke referentie als je het mij vraagt, vooral omdat het meestal gaat om merken waar ik niet vertrouwd mee ben.

hout en spel, hout, webshop, letters

 

Wij namen bijvoorbeeld de letterkeien mee op vakantie. Onze oudste twee kunnen lezen en maakten woordjes, de jongste twee slaagden er al spelenderwijs in woordjes na te bootsen en herkennen ondertussen alle losse letters en een heleboel basiswoordjes zoals hun eigen naam (en dat zijn heel wat letters :-))  en de maan, roos, vis. De steentjes zien er leuk uit en liggen goed in de hand.

Spontaan werd de naam van onze boerderij gelegd

Daarnaast hebben we ook een pootafdrukkenset van boerderijdieren. We gingen tenslotte op boerderijvakantie, weet je nog? Aan de voorkant zie je het boerderijdier, aan de achterkant het voetspoor. Ik kan je zeggen dat ik bij een aantal ook serieus de mist in ging. Zelfs de pootafdruk van een hond en een kat haalde ik door elkaar. Oeps. Het leuke aan de stenen is dat je ze kunt gebruiken om zelf de sporen in het zand te drukken, maar ook om als stempel bij het schilderen kunt gebruiken. Afgelopen dagen haalden ze ze opnieuw boven en legden ze er een blad bovenop om zo door te tekenen. Je ziet, mogelijkheden te over.

Andere favoriet is de lenzenontdekkingsset, eentje voor op de verlanglijst naar de lente/zomer toe.

Giveaway

Omdat Kimberley een toffe madam is die haar supergoede spulletjes nog meer in de kijker wilt zetten, mag ik een waardebon van maar liefst 25euro weggeven aan 1 van jullie! Ideaal voor een last-minute sintcadeautje of een vroeg cadeautje voor onder de boom. Of zomaar tussendoor, omdat dat ook gewoon kan!

Laat in de reacties weten welk product van op Hout en Spel je zou bestellen, ik ben heel benieuwd naar jullie voorkeuren!


 

 

 

 

 

De actie loopt tot 28 november 20u, heel kort dus. Ik zou zeggen, snuffel rond, maak een verlanglijstje op en laat me weten wat het geworden is! De winnaar wordt meteen dezelfde avond bekend gemaakt via onze Facebookpagina.

 

 

Related Posts

29 Comments

 1. Hoe kan je kiezen uit zo een mooie collectie? Bijna onmogelijk!
  Als springen de pootafdrukken van de boerderijdieren wel in het oog. Deze had ik nog niet gevonden in het aanbod van hout en spel.
  Alvast een top ideetje voor onder de boom!

 2. Mijn zoon zat gisteren tussen zijn dozen lego. Ik word daar rustig van, mama, van bouwen. Ik wil uitvinder worden van hovercraften. Geen idee waar hij het haalt. Het ingenieurstalent van zijn overleden opa Pipi (hij koos zelf al lachend deze naam als afkorting van Pieter, tot ergernis van oma Tété 🙂 ) zal er wel voor iets tussen zitten. Aangezien we hier oververzadigd zijn van lego, zocht ik al even naar alternatieven. Nog niets geschikts gevonden, tot ik de Polydron ingenieur set zag. Perfect! En stiekem denk ik dat de papa dat ook leuk zou vinden (en dat het voor mama toch iets te moeilijk zal zijn)!

 3. Ik zou voor de regenboogstenen en/of de sensory blokken gaan. Ook de letterkeien spreken me aan. Ik volg de webshop al eventjes. Mijn zoontje mocht via de onthaalouder kennismaken met de lichtbak en deze staat op de lijst van Sinterklaas. ? met de feestdagen in het vooruitzicht en al die extra’s voor zo’n lichtbak is een geschenkbon welkom. D

 4. Ik zou de regenboogstenen en/of sensory blokken bestellen. Ik volg de site ook al even en mijn zoontje mocht via de onthaalouder ook kennismaken met een lichtbak. Die hebben we nu gevraagd aan Sinterklaas ? maar nadien komen er nog feestdagen en zo’n lichtbak kent heel wat extra’s. Duimen maar!!

 5. Oh leuk!
  Ik ben even gaan piepen op de site en zoveel keuze zeg!

  Als ik de bon zou winnen, zou ik wellicht voor het knutselen gaan en er de reuzepuzzelstukken mee kopen (of de knutselmozaiek!) Dochter Billie (bijna 4) vindt dit vast even leuk!

 6. Ik heb toevallig vorige week op hun site gekeken. Wat een prachtige spullen! Ik heb meteen wat dingen op mijn verlanglijstje gezet, zoals de schrijfdoos met cijfers, de regenboog stenen, tast memory en de lichtbak met regenboog blokken. Een waardebon zou dus heeel goed van pas komen.

  Liefs Suzanne

 7. Ik zou kiezen voor de letterkeien (woorden maken met keien) dit omdat dit een leuke manier is om het leren lezen en schrijven te bevorderen

 8. Onze kindjes zijn echte ontdekkers en hebben veel interesse in wetenschap. Hout en spel heeft hier verschillende dingen voor, helemaal op maat van jonge kinderen. De eerste labo set zou hier heel enthousiast onthaald worden !

 9. Zoveel leuk speelgoed! De webshop van Hout en Spel is echt een ontdekking!

  Ik vind zelf de pre-coding pinguins wel tof, maar vrees dat mijn zoontje daar nog iets te jong voor is.
  Ik denk dat de magnetische blokkenset het meest in de smaak gaat vallen bij mijn kleine bouwer.

 10. Goh, moeilijk kiezen, ze hebben er zo veel leuke spullen! Ik denk dat ik voor het vergrootglas voor de allerkleinsten zou gaan. Dan kan ze binnenkort op ontdekkingstocht naar kleine diertjes want mijn dochter is een echte dierenvriend! 😀

 11. Wat een geweldige spulletjes hebben ze! Heel origineel en ziet er mooi uit.
  Ik zie een heleboel dingen waarmee ik onze peuter blij kan maken, maar als ik mocht kiezen zou ik voor een set pootafdrukken gaan. Hij is dol op dieren en we noemen hem vaak al onze kleine Freek Vonk.

 12. Wat een toffe site!
  Wij hadden vroeger ook allerlei houten attributen om mee te rekenen.
  Op ons verlanglijstje staan de bouwblokjes cijfers en symbolen 🙂
  Duimen maar!

 13. Wat een leuke spullen allemaal. Als moeder van 4 en juf op een basisschool ben ik ook dol op houten en educatieve spullen. Ik zou in ieder geval de regenboogstenen nemen als ik het shoptegoed mag winnen.

 14. Wat een enorm veelzijdige en leuke winkel!
  Hier ga ik eens vaker rondneuzen! Maar voor nu doe ik graag mee en zou kiezen voor de Mozaïek puzzel en de String along.

 15. De letterkeien zien een superleuk uit. Mijn oudste kan ook al woordjes maken en de kleinste leerde net haar naam schrijven in de tweede kleuterklas en is gefascineerd door letters. Het ideale geschenk.

 16. Leuke ontdekking deze webshop!
  Ik denk dat ik mijn jongste zoon veel plezier zou kunnen doen met ofwel de pootafdruk stenen, thema boerderij en met de letterstenen. Hij zit nu in het 3de kleuter en ontleed elke letter in elk woord 🙂

 17. Ik ben sowieso al fan van Hout en Spel! Moest ik deze waardebon winnen, zou ik de sorteerstenen aankopen voor mijn dochter en zoontje. Ze zijn zo leuk, schattig, duurzaam en educatief.

 18. Wat een geweldige website! Wij houden van pure en handige creatieve tips om kids te helpen. Maar wat een moeilijke keuze als je daar iets moet uit kiezen. Ik deed er lang over om uiteindelijk een favoriet te kiezen ?.
  De weegschaal met beertjes is onze topper. Lijkt mij het meest praktische. Je kan met de beertjes rekenen, je kan inhoud/gewicht vergelijken, je kan de weegschaal gebruiken. Wij zijn fan ❤️

 19. Ik zou kiezen voor de kleine schrijfdoos met een set letters en cijfers en gekleurde rijst. Met een zoontje dat erg bezig is met letters lijkt me dit de ideald combinatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: