CompleetGeluk (web)shopt #4: Kempense luierkontjes – Meerhout

Ik ontdekte de winkel Kempense Luierkontjes op een Kerstbeurs waar ik zelf ook aan deelnam. We hadden een stand tegenover elkaar en ik raakte geïntrigeerd door de leuke spulletjes die ik uitgestald zag staan.

Het goede nieuws is, je hoeft niet te wachten op een of andere beurs om alles te ontdekken, je kunt ook gewoon naar de webshop surfen of naar de winkel gaan.

kempense luierkontjes

Kempense Luierkontjes, dat is de winkel van Saskia. Tijdens en kort na haar zwangerschap ging ze op zoek naar informatie over wasbare luiers. Ze raakte overtuigd van deze luiers en besloot om er zelf ook iets mee te doen.

Aan de basis van de winkel liggen dus de wasbare luiers. Niet alleen kun je ze er kopen, je kunt er ook de nodige uitleg en informatiesessies volgen. Het begon met wasbare luiers, maar ondertussen werd het assortiment al uitgebreid met allerhande ecologische spulletjes voor baby’s en (jonge) kinderen.

“Ah, maar Annelore, jij bent toch uit de pampers? Waarom vind je deze winkel zo tof dan?

Wel, er zijn verschillende aspecten waarom ik graag iets over Kempense Luierkontjes schrijf.

1. Mensen met enthousiasme, daar word ik warm van.

Iemand die met liefde producten uitzoekt, achter die producten staat en er gepassioneerd over kan praten, dat vind ik de max. Saskia is zo iemand. Of het nu gaat over die wasbare luier of over een ecologisch speeltje of een biokatoenen kruippakje, haar ogen glinsteren als ze er over praat. Bovendien weet ze waar ze over praat, want de meeste producten gebruikte ze al zelf voor haar eigen kinderen. Geen gladde verkooppraatjes dus, maar echte ervaringen.

2. Originele producten aan acceptabele prijzen.

Bij Kempense Luierkontjes vind je toffe producten voor baby’s en jongere kinderen. Geen spullen die je in de grote ketens vindt, maar originele merken. Desondanks kun je er toch al leuke spulletjes scoren voor budgetvriendelijke prijzen.

3. Online en offline

Je kunt alles terugvinden op de webshop. De vormgeving van de webshop is misschien niet helemaal gelikt, maar laat dat je niet afschrikken, de producten zijn het wel. Ben je net zoals ik en zie je dingen graag in het echt vooraleer ze te kopen, dan ga je gewoon langs in de winkel.

hydrophil

Ik kocht voor onze kinderen de tandenborstels van HydroPhil.  De tandenborstels zijn duurzaam, vegan ok en water-neutraal. Dit betekent dat er tijdens het produceren zo weinig mogelijk water vervuild en gebruikt wordt.  Een erg mooi alternatief voor alle plastic tandenborstels die er op de markt zijn. En ze poetsen erg fijn en zien er ook nog eens cool uit. Ook mooi meegenomen toch? 

Andere spulletjes waar ik erg enthousiast over werd: De cuppies van JJ Rabbit, het kleurboek van Olli + Jeujeu en de vrolijke dierenrugzakjes.

cuppies, jj rabbit oj25-kleurboek-olli-jeujeuofb45-wasbeer

In ieder geval, een adresje om te onthouden als je binnenkort zelf moet bevallen of wanneer je naar een babyborrel of eerste verjaardagsfeestje moet!

 

Alle informatie over het assortiment, de webshop en de openingsuren van de winkel vind je *hier*. 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: