5 spelletjes om de winter mee door te komen

Naar aanleiding van mijn blogpost van gisteren en de vragen die er op volgden, deel ik graag onze favoriete gezelschapsspelletjes van het ogenblik.

We hebben wel meer dan 5 favoriete spelletjes trouwens, maar deze worden nu het vaakst uit de kast gehaald:

1. Kneedfeest

kneedfeestTwee teams van minimaal 2 personen nemen het tegen elkaar op. Een persoon per team beeldt een woord uit door middel van boetseerklei. Het team dat als eerste het woord raadt, mag boetseerklei van het andere team ‘stelen’. Het spel eindigt wanneer een van beide teams niet meer voldoende klei heeft om iets te boetseren.

Niet alleen favoriet van de kinderen, maar ook van ons! Meer info vind je hier.

megableu

2. Boom Boom Balloon

Zo’n spel waarvan ik op voorhand dacht dat het waardeloos zou zijn. Ik bedoel, ballonnen kapot prikken, kom op nou! Het blijkt echter een heel cool spel te zijn. Je blaast een ballon op en maakt hem vast in de houder. Om de beurt gooi je de dobbelsteen. Het aantal gegooide ogen staat gelijk aan het aantal keer dat je de ‘naald’ dieper in de ballon moet prikken. Degene bij wie de ballon uiteindelijk knapt, verliest. Het spel wordt geleverd met een aantal ballonnen, maar je kunt het ook makkelijk spelen met een gewone ballon. Geen spel dat je uren aan een stuk speelt, maar ideaal als we zo nog 10 minuutjes hebben voor het eten klaar is bijvoorbeeld. Meer info vind je hier.

boom boom balloon

3. Wie is het?

Een klassieker. We hebben het spel in de originele versie, de kaartversie en de geavanceerde versie met licht en geluid. Deze laatste hoeft voor mij niet, ook omdat daar de tekeningen een pak minder duidelijk zijn, wat het raden moeilijker maakt. De originele versie blijft favoriet, maar op vakantie nemen we het kaartspel mee, heel erg praktisch.

4. Uno

Nog zo’n klassieker. Een spelletje dat op ieder moment van de dag kan. Je kunt tientallen potjes na elkaar spelen, of nog snel eentje voor we naar school vertrekken. Het blijft altijd spannend en verrassend. Dit spel heb je ondertussen ook al in verschillende versies, maar wij houden het bij de originele.

uno

5. Break Out

Een spelletje dat we al een paar jaar in de kast hebben en waar de kinderen in eerste instantie eerder lauw op reageerden. We herontdekten het spel en nu wordt het wel met veel enthousiasme gespeeld. Misschien waren ze een paar jaar geleden nog net te jong? Doel is om zo snel mogelijk jouw boef te laten ontsnappen. Je tegenspeler probeert hetzelfde en saboteert jouw plannen. Niet moeilijk voor te stellen dat het er soms verhit aan toe gaat he? Meer informatie vind je hier.

gezelschapsspel, break out, megableu
De foto is van vorig jaar, er staat nu echt nog geen kerstboom in onze living 🙂

 

 

Naast bovenstaande spelletjes blijven de andere klassiekers zoals Monopoly (Junior) en een gewoon kaartspel ook altijd leuk. Welke gezelschapsspelletjes raden jullie aan voor kinderen tussen de 6 en 8?

 

 

Related Posts

3 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: