Reislijst 1: Beste reistips

De afgelopen maanden heb ik een reisdagboek ingevuld. Niet echt een verslag van een specifieke reis, maar een invulboek om lijstjes – hoera lijstjes! – over reizen te maken. De komende tijd deel ik enkele van die lijstjes met jullie.

Vandaag: Beste reistips

De beste reistips?

 1. Neem alles in je op en geniet van iedere dag. Regent het? Neem een paraplu en ga op stap. Is het te warm? Zoek een plaatselijk meertje of zwembad op.
 2. Vind je het eten spannend? Speciaal? Geef het een kans en laat je verrassen. Of verassen, mocht het echt té pikant blijken ;-). 
 3. Geniet van het feit dat je geen wekker moet zetten en rustig kunt ontbijten.
 4. Doe eens een dag helemaal niets, want ook dat doet deugd.  Maar goed, ik heb het daar ook zo moeilijk mee, een beetje FOMO denk ik. 
 5. Plan veel, maar laat ruimte voor spontane ingevingen.
 6. Sta stil bij gewone dingen. Dingen waar je thuis geen tijd voor neemt.
 7. Geniet van elkaar en met elkaar.
 8. Creëer je eigen happy place.

Maar vooral: relax & enjoy!

Het boekje waar ik alles in noteer is Listogram Travel – Mijn reizen in lijstjes ISBN 978-90-366-3515-8. Ik kocht het een aantal maanden geleden in een uitverkoopschap bij het Kruidvat, maar ongetwijfeld is het nog ergens online te vinden.

Related Posts

8 Comments

 1. Mooi boekje en goede tips. Vroeger maakte ik hele reisboeken van foto’s, tips en kaartjes van nachtclubs, plattegronden en meer. Naarmate de jaren vorderden bleek ik daar steeds minder tijd voor te hebben / te maken. Zonde eigenlijk want het was niet alleen heel leuk om te doen, maar ook om terug te kijken. These modern times….
  Aan de andere kant biedt deze tijd dus ook mogelijkheden. Om het op jouw manier te doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: