7 voordelen aan opnieuw aan het werk zijn

Bijna twee weken geleden verruilde ik mijn thuisblijfmamaschap voor een nieuwe stap, opnieuw buitenshuis werken. Na bijna twee weken intensief inwerken, kan ik zeggen dat we zo goed als gewend zijn aan het nieuwe ritme.

Ik ontdekte de voorbije dagen zelfs 7 voordelen aan opnieuw aan het werk zijn.  Benieuwd?

1/ De bedrijfswagen

Een nieuwe job, daar hoort in mijn vakgebied een nieuwe wagen bij. Eigenlijk geef ik niet zo om auto’s, ze moeten vooral groot en praktisch zijn. Ik kan echter niet ontkennen dat ik mijn nieuwe auto best cool vind staan op de oprit.

2/ De bijhorende thermobeker

Ik heb iets met bekerhouders. Zo kocht ik ooit onze tweelingbuggy niet op basis van rijcomfort of kwaliteit, maar omwille van het feit dat hij maar liefst twee bekerhouders had. Ja, je mag me officieel voor zot verklaren. In ieder geval, er zitten in mijn wagen ook twee bekerhouders. De Wederhelft wist me dus al te verrassen met een bijpassende thermobeker om ’s morgens met een kop koffie te kunnen vertrekken.bmw thermosbeker

3/ Muziek

Tijdens de inwerkperiode ben ik ongeveer 3,5u per dag kwijt aan woon-werkverkeer. Irritant, maar het heeft een groot voordeel: muziek!  Op bijna twee weken tijd is heel de discografie van Metallica, Bon Iver en Stromae al de revue gepasseerd. Lekker hard en zonder tegenspartelende kinderen op de achterbank die liever iets anders willen horen.

metallica, bon iver, cd, gunther d

 

4/ Broodtrommel

Buitenshuis werken = lunch meenemen voor ’s middags.  Boterhammetjes moeten in een brooddoos, dus ik haalde na enkele jaren mijn SpaceBoy weer van onder het stof .

space boy brooddoos

5/ Slaatjes

Omdat ik wel van afwisseling hou, maakt De Wederhelft om de andere dag een lekker slaatje voor me. Gewoon, met restjes van de dag ervoor, blokjes kaas en andere dingen die nog in de ijskast liggen. Handig om van leftovers af te raken, altijd super lekker en nu nog lekkerder omdat het voor mij klaargemaakt wordt.

salad in a jar

6/ Avondeten

Over voor mij klaarmaken gesproken, als ik ’s avonds thuiskom, dan hoef ik maar de voetjes onder tafel te schuiven. Het eten staat klaar, de keuken is opgeruimd. Ook dat is genieten na al die jaren!

7/ Ik word gemist

Het klinkt misschien vreemd, maar het voelt best fijn om gemist te worden. ’s Morgens staan er 4 kinderen enthousiast te zwaaien aan het raam en ’s avonds is het nog beter. Als ze de auto op de oprit horen, stormen ze naar buiten en nog voor ik goed en wel uitgestapt ben, word ik al bedolven onder kusjes en knuffels en vertellen ze alle vier tegelijk hun verhaal. Zalig!

voordelenwerk-gemist worden

 

Tuurlijk zijn dit 7 behoorlijk oppervlakkige redenen, maar het zijn kleine dingetjes die ik de afgelopen jaren helemaal vergeten was.

Het voelt best wel fijn aan om weer buitenshuis aan het werk te zijn. Nieuwe dingen aanpakken, producten leren kennen en vooral heel veel informatie absorberen.

En de Wederhelft? Die heeft thuis al helemaal zijn draai gevonden. De kinderen moesten even wennen maar zijn ondertussen helemaal blij met een Papa die er de hele tijd voor ze is.

Ja..we hadden het vermoeden al, maar nu weten we het zeker…de keuze die we maakten was de goeie!

Related Posts

7 Comments

  1. Het ziet eruit als een fijne start, goed te horen!

    Ik zou denken dat opnieuw meer tussen “volwassenen” ook leuk zou zijn. Dat mis ik toch wel 🙂 Sommige dagen zijn echt beperkt tot de “wat een weer” praatjes aan de schoolpoort 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: