Filemuziek, mijn top 10

Ik breng wekelijks menig uur in de file door. Irritant, hoogst irritant. Het heeft wel een voordeel, ik kan dagelijks een paar uur ongegeneerd meekwelen met de radio. Benieuwd welke nummers en artiesten mij energie geven?

1. Wegue Wegue – Buraka Som Sistema

Mocht je nog niet goed wakker zijn, dan is deze schijf daar de ideale remedie voor. Zalig ritme en een opzwepende beat. Alleen komt er hier van het meekwelen niet veel in huis, dat vliegensvlugge Portugees gaat mijn petje te boven.

2. Blackened – Metallica

Gitaren en de fantastische stem van James Hetfield. Het scoort al-tijd. Metallica is ideaal om je ’s morgens op te peppen, maar het helpt evengoed om ’s avonds alle frustratie na een niet zo geslaagde dag van je af te zingen.

3. Dernière danse – Indila

Dit is er eentje voor wanneer mijn dramagehalte de bovenhand haalt. De Franse taal heeft bij mij sowieso een voetje voor en de fado-stem van Indila leent zich perfect voor een overacting-zangstonde in de auto. Ik denk soms dat de filerijders naast mij raar opkijken.

4. Brihang

De hele cd eigenlijk. Een ontdekking van een aantal weken geleden, die mij nog steeds bijna dagelijks bekoort. En hoera, over twee weken naar een concert!

5. Discobar Galaxie

Ondertussen al bijna jeugdsentiment te noemen, die mix-cd’s. Waar is de tijd dat we ze zagen op Rock Werchter, toen ze tussen de optredens door de boel aan elkaar mixten, vaak beter dan de acts zelf? In ieder geval, qua foute nummers kunnen deze cd’s wel tellen, dus voor mij de ideale filemuziek.

6. Ziet em duun – Van Echelpoel

Ok. Zo fout. Maar zo belachelijk aanstekelijk. Die beat. Dat vettig haar. Die zalige stem en dat mottig accent. Heerlijk. Als ik dit nummer hoor dan is alle fileleed meteen vergeten.

7. Arno

De klassiekers van Arno blijven het goed doen. Daarom zijn het ook klassiekers natuurlijk. Deze cd’s zijn zo van die cd’s die je woord voor woord mee kunt zingen en daar hou ik van. Ik ben niet zo van het luisterende type in de auto, maar moet echt kunnen meezingen.

8. Muse

Die muziek, dat drama, die stem die ongekende hoogten bereikt. Muse, dat zijn zo’n fantastische artiesten, daar word ik sowieso blij van.

9. Stromae

Nog een Franstalige artiest, ik heb er blijkbaar toch een zwak voor. Als ik de nummers hoor, zie ik in gedachten de clips voor me. Even wegdwalen in de file…

10.  De filefuif van StuBru

Elke avond is er tussen 17u45 en 18u de filefuif op Studio Brussel. Een kwartier lang alles geven op de meest foute muziek, wat een geniaal idee is dit eigenlijk! Toegegeven, de muziek is niet altijd geslaagd, maar vaak zijn het van die foute nummers uit “mijnen jongen tijd” en dat is toch wel genieten eigenlijk!

 

Welke nummers en artiesten helpen jullie door de dagelijkse files heen? Brul je alles mee of hou je het bij discreet neuriën?

Related Posts

3 Comments

  1. Lang geleden dat ik bijna dagelijks in de file stond, maar het klopt wel, de juiste muziek doet veel!! Enerzijds luisterde ik best vaak gewoon naar de radio (StuBru en MNM), maar ik had ook wel mijn favoriete CD’s. Muse, Jimmy Eat World, Green Day, maar ook regelmatig Bart Peeters, Buurman, … en over ’t algemeen zing ik ongegeneerd mee 😀 Trouwens, niks zo leuk als ergens stilstaan en merken dat je buurman met hetzelfde liedje op de radio aan’t meekwelen is 😀

  2. Ik sta er ook dagelijks in en brul dan uit volle borst mee. Afhankelijk van hoe stressvol de dag is geweest durf ik ’s avonds zelfs al eens de Botsautomix opzetten, lekker fout gaan, net als die filefuif van StuBru 😉

  3. Wegue Wegue vind ik ook een topper!
    Ik sta weinig in de file omdat ik van thuis werk en als ik de baan op moet, is het meestal net na of net voor de spits.
    Als ik er toch in sta, luister ik naar dance, house en techno. Bv. Born Slippy van Underworld, of Martin Solveig, Galantis,…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: