Brihang – Omdat spelen met woorden zo mooi kan zijn

Brihang won in 2014 De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Onlangs kwam zijn debuutplaat uit. Ik kende hem niet. Zelfs niet een klein beetje. Niet eens zijn naam eigenlijk.

Tot afgelopen kerst. Mijn broer aka de waanzinnige muziekliefhebber gaf mij Zolangmogelijk  cadeau. Hij koos voor deze cd omdat het volgens hem een cd is die aan je ribben blijft kleven. Een cd die iedereen MOET gehoord hebben.brihang

Deze morgen reed ik naar kantoor. Ik zette de cd op en liet me meedrijven op de woorden. Doordat het nog donker was, leek het bijna alsof hij naast me zat in de auto.

ze mag deur m’n vingers glippen

zo lang mogelijk bluven tikken

want ’t gaat ier over ademen

en verstikken

over met de kunst wroeten,

en met de taal wrikken

over wegen en wikken

over in de roos proberen te mikken

over zo lang mogelijke ogenblikken

 

“Westvlamske hiphop, ge goat er nog van wôrn”,   Flip Kowlier voorspelde het eind jaren negentig al en hij heeft gelijk.  Brihang, dat is hiphop, maar nog zoveel meer. Het is puur. Het is eerlijk. Het is poëzie. Het is een woordenstroom waar ik me graag op laat meevoeren!

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: