Jurassic World Giveaway

Het was al weer lang geleden dat ik nog eens iets kon weggeven. Ik was eigenlijk aan het wachten op regenachtiger dagen, maar die blijken maar niet te komen 🙂

Dino’s spreken tot de verbeelding. Niet alleen bij kinderen, geef het maar toe. Jurassic World The Movie was een succes, dus het bijhorend bordspel kon niet uitblijven.

In dit bordspel is het de bedoeling dat je je eigen Jurassic World park maakt. Je broedt eieren uit, bouwt attracties en vooral: je zorgt dat de dino’s niet uitbreken.

Is het een tof spel?

Ja het is een tof spel. Het vraagt alleen behoorlijk wat inspanning om te snappen wat je precies moet doen. Als in: wij keken twee keer de 15 minuten durende instructievideo op YouTube voor we het snapten  (en toen ging het nog niet helemaal van harte, maar dat lag wellicht aan ons en niet aan het spel)

Normaalgezien zouden we het niet eens zo lang geprobeerd hebben, maar het ziet er best wel cool en erg mooi vormgegeven uit. Bovendien hadden we erg veel zin om eens een  ‘volwassen’ spel te spelen, na alle potjes Uno en PimPamPet deze vakantie.

Een ander aspect dat het spel boeiend maakt is dat het geen competitie is. Je speelt als team om een missie te vervolledigen. Tip: begin bij de makkelijkste missie, die is al moeilijk genoeg! Dus of het team wint, of het spel wint.jurassic

Nadelen?

Zoals ik al aangaf, vergt het even tijd voor je precies snapt wat je moet gaan doen. De spelregels staan in het Nederlands uitgelegd, het speelbord en de kaarten zelf zijn in het Engels. Speel je het spel met kinderen die deze taal nog niet machtig zijn, dan blijf je wel aan de gang met vertalen (maar dat hoeft in mijn ogen geen probleem te zijn).

Win Win Win

Denk je bij jezelf “waw, een spel met uitdaging, dat wil ik zelf ook wel eens uittesten, laat die dinosaurussen maar komen!”, dan kun je nu je kans wagen.

Wat moet je doen om te winnen?  Laat in een reactie hier op de blog weten wat je favoriete dinosaurus is. Deelnemen kan tot en met woensdag 22 augustus 18u00.  De winnaar wordt op de Facebookpagina bekend gemaakt.

 

Jurassic World The Boardgame is een gezelschapsspel voor kinderen en volwassenen vanaf 12 jaar. Je kunt het spelen met 2 tot 6 spelers.  Het spel is onder ander hier verkrijgbaar.

Related Posts

26 Comments

 1. Whoehoe! Jaaaa ik ben gek op dinosaurussen al van jongs af aan! Mijn favoriet vanuit vroeger is de Parasaurolophus. Ben dan ook écht Razend Nieuwsgierig naar dit bordspel, dus ik maak Dolgraag een Kansje! Lijkt me heerlijk om weer eens lekker samen met mijn vriend buiten een nieuw spel te spelen, al weer veel te lang geleden. Onwijs bedankt voor deze Gave Kans Annelore! 😀

 2. Absoluut de Plesiosauria, een zee dinosaurus die me aan het ‘monster’ van Loch Ness doet denken. Mijn vrouw en dochter zijn grote dinosaurus fans, ieder evenement waar dino’s te vinden zijn, bezoeken we. We zijn momenteel weer alle Jurassic Park films aan het kijken. Het spel zou daar een goede aanvulling op zijn.

 3. De triceratops 🙂 Dit spel klinkt inderdaad een uitdaging, maar lijkt me perfect voor een spelletjesavond met vrienden! <3

 4. Triceratops is onze favo dino. Lijkt me echt een geweldig gaaf spel (en dat vertalen… geen enkel probleem! (mocht het van toepassing zijn))

 5. Altijd leuk om een spelletje te kunnen spelen met de kinderen of met een groepje vrieden.
  Ik vind de Stegosaurus leuk, met zijn pinnen op zijn rug ziet hij er gevaarlijk uit, maar is eigenlijk een planteneter, die geen vlieg kwaad doet.

 6. Voor mij is dit de Argentinosaurus, omdat deze zo een mooie en grote dinosaurus was. Zo goed als het grootste gekende en gevonden dinosaurus dat zoveel miljoen jaren hier voor ons geleefd heeft.

 7. Wat een leuke boardgame.zou leuk zijn vr ons gezin. Mijn favo dino is de planten etende . of zo groene die lijkt op de film van the good dinosaur

 8. De T-Rex natuurlijk. Groot, Machtig en Fearless!
  Wat een gave spel. Jurassic Park is voor mij jeugdsentiment, mijn eerste film in de bioscoop (zonder mijn ouders)

 9. Mijn favoriete dino is Platvoet. Die beleeft de leukste avonturen met zijn vriendjes. Hij is altijd vrolijk en aardig tegen iedereen.

 10. Wow… hier staat er al eentje te springen om het uit te proberen. Al jaren in de ban van de dinosauriers, maar vooral fan van de CARNOTAURUS!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: