Kroko Koppen: aanrader of niet?

Nieuwe gezelschapsspelletjes, daar zijn we altijd voor in. Afgelopen week mochten we het nieuwe Kroko Koppen uittesten. Benieuwd wat we er van vonden?

kroko koppen

Inhoud

3 krokokoppen en 13 visjes (4 groene, 4 blauwe, 4 paarse en 1 oranje)

Doel van het spel

Je trekt een krokodillenkop aan en eet, zonder je handen te gebruiken, alle visjes in jouw kleur op. Heb je de 4 visjes van jouw kleur opgegeten, dan pak je de oranje vis. Degene die als eerste de oranje vis ophapt, wint.

Wat vond ik er van?

Het concept leek me in eerste instantie erg leuk. Het is een eenvoudig spel zonder ingewikkelde regels waarbij de kinderen ook nog eens in beweging moeten blijven. Bovendien duurt het niet erg lang, dus perfect om eens tussendoor te spelen.

Toch waren er een aantal dingen waar ik minder enthousiast over was. Eerst en vooral zijn de krokokoppen erg warm om op te hebben. Na een paar spelletjes voelden onze kinderen helemaal klam en zweterig aan. Bovendien moet je de krokokoppen met behulp van de elastieken echt goed op maat maken, ander kun je niet happen.  

kroko koppen

Daarnaast is de doos waar het spel in zit niet echt een handige bewaardoos. Maar goed, het kan wel. Bovendien zorgt de goedkopere verpakking waarschijnlijk voor een lagere prijs, wat op zich ook niet verkeerd is.

Wat vonden de kinderen er van?

Onze jongste twee van 5 jaar waren meteen enthousiast. Ze speelden het spel een drietal keer na elkaar en wilden daarna stoppen omdat de krokobekken te warm waren. Onze oudste van bijna 8 speelde ook mee, maar hij vond het nogal saai en weinig uitdagend.

Conclusie

Kroko koppen zouden we niet meteen aanraden, hoewel het concept tof bedacht is. Het is leuk om een paar keer te spelen, maar daarmee is het dan ook allemaal gezegd. Kinderen van 5-6 jaar zijn het beste doelpubliek hiervoor.

Kennen jullie het spel Kroko Koppen? Wat vinden jullie kinderen er van?

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: