Fingerlings: schattige gadgets voor elke leeftijd

Fingerlings, ik had er nog nooit van gehoord om eerlijk te zijn, maar o wat zijn ze schattig!  Misschien kijk je nu net zo bedenkelijk als ik een paar weken geleden en heb je waarlijk geen idee waar het om gaat.

Ik leg het je met alle plezier uit.

Wat zijn Fingerlings?

Fingerlings zijn heel eenvoudig gezegd kleine vingerpopjes in de vorm van een aapje of een eenhoorn. Alleen zijn het dan echt ongelofelijk leuk vormgegeven diertjes en zijn ze bovendien voorzien van enige technologie. En doet het ‘m dat niet altijd goed bij onze kinderen?30124319_10156465762119235_1854226674053283840_o 

De aapjes kun je om je vinger klemmen, met hun staartje ergens aanhangen of er kunstjes mee uitvoeren. Naargelang wat je met ze doet, maken ze verschillende geluidjes of andere bewegingen. Denk aan giechelen of hun kopje schudden, maar ook een scheetje kan al eens voorvallen.fingerlings, vingerpopjes, vingerpopje, wowwee

De eenhoorns spreken dan weer makkelijker tot de verbeelding bij de meisjes. Ook hier produceren de mythische diertjes heel wat verschillende geluidjes. Je kunt ze in slaap wiegen met een grote geeuw tot gevolg, maar als je ze ondersteboven houdt, dan krijg je afkeurende geluidjes te horen.

Ontmoet Gemma en Alika

Gemma en Alika, de roze en de lila eenhoorns, werden meteen in beslag genomen door onze dochters. Eenhoorns zijn natuurlijk hip en trending voor het ogenblik, dus hun oogjes begonnen al te blinken toen ze ze zagen. Eens ze doorhadden dat er ook nog een bepaalde vorm van interactiviteit mogelijk was, werden ze helemaal enthousiast.vingerpopje

Dolle pret met Eddie en Candi

De aapjes zijn zo mogelijk nog leuker dan de eenhoorns. Niet alleen zien ze er ontdeugend uit, ze zijn het ook. Hilariteit alom toen de kinderen ontdekten dat het aapje ook scheetjes kon laten!  Een ander pluspunt aan de aapjes is dat je ze met hun staartje overal kunt aan hangen. 30127672_10156465759114235_7028751277399998464_o

Tip: zet na het spelen het diertje uit, Ik kan je verzekeren dat je je te pletter schrikt wanneer je ’s nachts naar het toilet gaat en er plots in je ooghoek iets beweegt en kleine lachende geluidjes maakt. Ervaringsdeskundige hier zo.

Is het echt leuk?

Het is een pak leuker dan ik zelf verwacht had én bovendien vinden onze 4 kinderen het allemaal erg grappig. Ze spelen relatief weinig met de diertjes als los gegeven, maar integreren ze in hun spel. De jongens vinden het vooral spannend om te zien waar ze hun aapjes kunnen ophangen en of hij dan blijft hangen wanneer zijn kopje beweegt. Het stimuleert in ieder geval hun creatief denken. 30124098_10156465765614235_5429053294544683008_o

De meisjes gebruiken de eenhoorns meestal in combinatie met hun poppen – dan is de eenhoorn het knuffeltje van de pop. Onze oudste dochter neemt haar eenhoorntje wel consequent mee naar bed en wiegt hem dan in slaap.

fingerlings

Een groot pluspunt, naast de veelzijdigheid van geluidjes die ze produceren –  is dat alles op een acceptabel volume lijkt te gaan. In tegenstelling tot veel andere kinderrobots en sprekende poppen die een gigantisch geluidsniveau produceren, is dit hier zeker niet het geval.

Enig minpuntje is dat de diertjes te groot zijn om op je vinger te zetten zoals op de foto. Op een volwassen vinger gaat het perfect, een kinderhandje is te klein en heeft nog niet voldoende kracht.

Ik ga niet zeggen dat het het aller tofste speelgoed is dat we al ooit gehad hebben, maar ik ben aangenaam verrast hoe vaak de kinderen er mee bezig zijn. Bovendien is de kwaliteit erg goed en wordt het geleverd met batterijen inbegrepen, dus ze kunnen zo aan de gang.

Wat mij betreft een aanrader voor wie nog een lijstje voor de eerste communie of het lentefeest moet samenstellen!

Fingerlings zijn onder andere *hier*  te koop.

 

Pssst… Binnenkort is er een giveaway met deze Fingerlings, hou zeker de blog in de gaten!

 

 

 

Related Posts

1 Comment

  1. Dit staat al zo lang op het lijstje van mijn dochtertje. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest vinden. Maar na je review lijkt het mij best leuk. (Vooral het aapje met de scheetjes?) we gaan eens kijken of we het hier in Spanje ook kunnen krijgen. Anders even lief de familie aankijken??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: