The LEGO Ninjago Movie: vanaf morgen op DVD en Blu-ray!

LEGO, het is een klassieker. Toen ik klein was, heeeeeel vroeger, dan had je de basisblokjes waar je uren mee bouwde. Nu is er al zoveel meer natuurlijk. Er bestaan speelsets over ieder mogelijk denkbaar thema, maar je hebt ook kledij en andere merchandising.

En…..er is ook: The LEGO Ninjago Movie! lego ninjago the movieIk keek al eerder eens mee met onze kinderen naar de LEGO Ninjago-serie op tv. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik daar niet echt door gecharmeerd was. Onze twee zonen wel trouwens.Toen we de mogelijkheid kregen om The LEGO Ninjago Movie te reviewen, besloot ik dan ook om onze 7-jarige zoon recensent van dienst te laten zijn.

Wat maakt volgens hem de film zo leuk?

1. Het verhaal is spannend, maar nooit eng.

2. De kat die door het beeld loopt en afgeschilderd wordt als een buitenaards wezen dat de stad aanvalt, is een onverwacht element en vooral heel grappig.lego ninjago movie

3. De figuurtjes zien er echt uit als LEGO-figuurtjes, dus je kunt alle scènes naspelen.

4. Lloyd, de Groene Ninja, is het hoofdpersonage van de film en laat dat nu toevallig zijn favoriete ninja zijn.

5. De film is grappig. Zo grappig dat onze introverte zoon af en toe luidop lachend in de zetel zat.

6. Wat ik zelf erg tof vond, was de menselijke voorstelling van de personages. Zo hadden de moeder van Lloyd en Lord Garmadon als gescheiden koppel een discussie over hun zoon. Voor onze kinderen een gewoon gesprek, voor de volwassen kijker soms heel herkenbaar. Die verschillende lagen in de humor, dat kan ik wel waarderen.

Waar gaat de film eigenlijk over?

Lloyd en zijn vrienden wonen in New Ninjago City. Ze gaan gewoon naar school, maar bestrijden ook het kwaad en dan vooral Lord Garmadon. Deze kwaadaardige krijgsheer is niet alleen de vijand, maar ook de vader van Lloyd. Zullen de ninja’s er in slagen om Lord Garmadon voorgoed te verslaan?  Ha, ik weet het, maar ik verklap niets!

Vanaf morgen is de film verkrijgbaar op DVD en Blu-ray en wat onze jury van 4 kinderen tussen de 5 en 7 jaar betreft een aanrader!

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: