Bucketlist – update

Toen ik afgelopen week de klus-bucketlist van mijn moeder online zag komen, bedacht ik me dat ik ook ooit zo’n bucketlist geschreven had. Na enig opzoekwerk bleek dat dus bijna dag op dag 2 jaar geleden te zijn.

Tijd voor een update!bucketlist

Mijn bucketlist, exact zoals ik die twee jaar geleden neerschreef, met de nodige updates.

 

1/ Een boek schrijven en het in de winkel zien liggen.

Het boek is er (nog) niet, het kriebelt wel nog steeds.  Er liggen al wat verhaaltjes in de kast, dus wie weet, ooit…

2/ In navolging van punt 1,  signeren op de boekenbeurs.

Zonder boek geen signeersessie, dus ook dit punt mag blijven staan.

3/ Met het hele gezin in een mobile home door Australië trekken voor een paar maanden.

4/ Met het hele gezin in een mobile home door Canada trekken voor een paar maanden.

Ook deze twee punten blijven staan. Al zou ik nu eerder voor Canada dan voor Australië kiezen. Die bergen he, die bergen..

5/ Kamperen. Echt, met een tent en luchtmatrassen en zo’n blauwe gasfles om eten op te koken en al.

Een puntje waar aan gewerkt wordt. Vorig jaar gingen we in de zomer kamperen in een ingerichte tent. Nog steeds vrij luxe, maar een mens moet ergens starten.vacansoleilmaaktjeblij, tent , camperen

 

6/ Het winnende lot van de loterij hebben. Geef toe, wie wil dat niet?

We blijven proberen, tevergeefs tot nu toe.

7/ Thuisblijfmama blijven.

Ondertussen ben ik al weer een hele tijd aan het werk. Gelukkig is de Wederhelft thuisblijfpapa, zodat de rust die we de kinderen willen bieden gelijk blijft. Ik kan alleen maar met een heel warm gevoel terugkijken op mijn thuisblijfperiode. Mocht ooit de situatie zich weer voordoen dat ik kan thuisblijven met de kinderen, dan zal ik daar ook nooit over twijfelen.

8/ Uitslapen. Zo tot een uur of negen en dan rustig kunnen wakker worden met verse Diksmuidse boterkoeken en warme chocomelk.

Ik heb zo een fantastische man die mij in het weekend tot 8 uur laat uitslapen terwijl hij net zo goed de hele week al voor dag en dauw in de weer is. Negen uur hoeft niet eens meer, die Diksmuidse boterkoeken ook niet, maar aaah, de zaligheid om niet om half zes de wekker te horen afgaan: heerlijk!

9/ Diksmuidse boterkoeken eten.  Die kocht ik vroeger toen ik voor het werk in de SupraBazar in Gullegem kwam en ze daar in een standje aan de ingang van de winkel verkocht werden. En dan die zonder rozijnen, niet normaal zo lekker!

Die mogen van de bucketlist af. Ik at er vorige zomer nog eens een keer eentje en dat viel tegen. Toen bedacht ik me dat ik ze destijds alleen at toen ik zwanger was en dat ik ze dan misschien maar moet catalogeren onder “goestjes” waar ik nog niet eerder bij stilgestaan had.

10/ Nog 1 laatste tattoo laten zetten. Het idee is er, ‘t is een kwestie van geld.

Ja! Die tattoo is gezet. Een 3/4-sleeve op mijn linkerarm. Nog mooier dan wat ik in gedachten had en helemaal passend bij mij.tattoo, sleevetattoo, women sleeve, dotwork

11/ Sushi eten en witte wijn drinken zonder na te hoeven denken over vroeg wakker wordende kinderen de dag erna.

Een tijd geleden plande ik een bijkletsavond met een vriendin en gingen we uit eten bij Lounge 8 in Eindhoven. Witte wijn kwam er niet aan te pas, maar de sushi was om duimen en vingers bij af te likken!

12/ Uitbundig carnaval vieren en eindelijk eens dé outfit vinden waar ik al jaren naar op zoek ben.

Vorig jaar ging ik als piraat, dit jaar heb ik er nog niet over nagedacht. Princess Peach lijkt me wel wat, gezien onze jongens als Mario en Luigi willen gaan.

13/ Carnaval in Rio vieren.

Ooit. Alhoewel ik ondertussen misschien de voorkeur zou geven aan nog eens terugkeren naar Rio buiten de carnavalsperiode.

14/ Een concert van Stromae meemaken.

15/ Een citytrip naar New York maken.

Origineel is het niet, maar ooit wil ik er toch eens heen.

16/ Cupcakes maken en er in slagen ze er uit te laten zien alsof ze door een professional gemaakt werden.

Die hoop heb ik opgegeven. Sommige dingen, daar heb ik echt niet voldoende talent voor.

17/ Een (basis-)cursus fotografie volgen.

Deze mag ook van de bucketlist. Ik vind mooie foto’s voor de blog belangrijk, maar heb ondertussen ook al wel door dat ik niet het type ben dat een hele middag kan wachten op de beste lichtinval voor de perfecte foto.

18/ Woensdagmiddag-knutselworkshops voor kleuters organiseren.

Dat lijkt me nog steeds erg leuk. Alhoewel ik momenteel al heel blij zou zijn met nog eens een ouderwetse knutselmiddag met mijn eigen kinderen.

19/ De Wederhelft écht verrassen voor zijn verjaardag. De Wederhelft = de man die nooit iets nodig heeft en alles meteen doorheeft.

20/ Naar Mexico vliegen om met eigen ogen te ontdekken waar De Wederhelft zo verliefd op werd.

21/ Leren skiën. Ok, ik ben er nu nog niet klaar voor, maar het lijkt me zo geweldig om mettertijd met z’n zessen van die berg af te kunnen.

Nee, dit gaat niet gebeuren, ik moet mezelf niet voor de gek houden. Ik doe al in mijn broek als ik buiten wandel en dénk dat het glad is, wat zou ik dan op de latten gaan doen?

22/ De hele zomervakantie door België en Nederland toeren om de kinderen allerlei mooie plekjes te leren kennen.

Mijn eigen Vlaanderen Vakantieland-toertocht. Ja, dat lijkt me nog altijd heerlijk.

uitzicht, vacansoleil, warsberg

23/ Leren naaien.Ja, serieus. Ik ben zo jaloers op alle mooie creaties die ik overal zie passeren. Dat wil ik ook kunnen!

Idem als met de cupcakes, sommige dingen moet ik gewoon aan me laten voorbij gaan. Mijn talent ligt elders, zullen we maar zeggen.

24/ Mijn haar feloranje laten kleuren.

Heb ik ondertussen eens geprobeerd. Lelijk was het niet, maar het was “Annelore” niet.  Puur natuur lijkt nog steeds het beste te passen bij mij.

25/ Er in slagen om van dat “LÓréal-want-ik-ben-het-waard”- haar te hebben. Je weet wel, glanzend, volumineus en altijd in model.

Tsja,  ik mag blijven hopen zeker?

26/ Gaan shoppen voor mezelf zonder op solden, afprijzingen of bugdetvriendelijke dingen te moeten letten.

Ook die behoefte heb ik niet meer. We zijn onze garderobes heel efficiënt aan het maken, met combineerbare stukken, duurdere en goedkopere stukken, tweedehands en nieuw, maar vooral MINDER dan vroeger. Dus het kopen om te kopen, nee dat hoeft niet meer.

27/ Een hele retro garderobe aanleggen.

Een paar maand geleden bracht ik bijna een hele middag door in een retrowinkel. Na bijna alles gepast te hebben, moest ik vaststellen dat het gewoon toch niet mijn stijl is. Niets stond me echt leuk – vond ik zelf – .  Dus deze laat ik ook maar aan me voorbij gaan.

28/ Stoppen met nagelbijten en steevast voor felrood – of zwartgelakte nagels gaan.

Het lukt steeds beter, maar soms is een ongezien lange file genoeg om te hervallen. Er is nog werk aan de winkel. Het potje nagellak staat wel al klaar trouwens.

29/ Een smoothie drinken van papaya, banaan en nog iets, net zoals 7 jaar geleden op het Operaplein in Manáus.

30/ Op stiletto’s leren lopen zonder een enkel te verzwikken en zonder de dag erna last van mijn rug te hebben.

Dit blijf ik hopen, al weet ik dat het waarschijnlijk nooit elegant en pijnloos zal lukken.

 

Die bucketlist, dat is een verlanglijstje. Veel dingen gaan misschien nooit gebeuren, sommige wel. En om te eindigen met een huizenhoog cliché: simpelweg gelukkig zijn, dat is het allerbelangrijkste voor 2018!

Hebben jullie een bucketlist? Of beter nog, schreven jullie er ook eentje een tijd geleden en wil je er een update van geven?  Laat maar iets weten in de reacties! 

Related Posts

7 Comments

  1. Met andere woorden kan je de volledige lijst reduceren tot 1 punt …
    Zijnde punt nummer 6 en dan is al de rest een kwestie van effe plannen.
    Groetjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: