Bucketlist

Ik vertelde het vorig week al: geen goede voornemens hier dit jaar, alleen een bucketlist.

Een bucketlist dus. Een lijst van “dingen die je nog gedaan wilt hebben voor je sterft”.  Dit klinkt voor mij nogal zwaar, dus ik hou het liever bij een soort van verlanglijst.  Een lijst met dingen die ik ooit nog wil doen, op korte of lange termijn.

Na een paar weken lijstjes maken, schrappen, toevoegen en nog meer aanpassen, is dit mijn bucketlist geworden. Ik ben me er van bewust dat sommige dingen misschien niet op korte termijn gaan lukken. (zie bijvoorbeeld punt 3 ) en dat sommige best wel haalbaar zijn, misschien zelfs dit jaar (zoals bijvoorbeeld punt 8). Sommige gaan waarschijnlijk nooit lukken (zoals punt 23 – ken jezelf ), maar dat geeft niet. Dromen kan ook deugd doen.

Er zit geen logica in mijn bucketlist, ik heb alles neergeschreven zoals het in mij opkwam. De dingen waar ik eerst aan dacht, zullen misschien wel de meest brandende verlangens zijn.

1/ Een boek schrijven en het in de winkel zien liggen.

2/ In navolging van punt 1,  signeren op de boekenbeurs.

3/ Met het hele gezin in een mobile home door Australië trekken voor een paar maanden.

4/ Met het hele gezin in een mobile home door Canada trekken voor een paar maanden.

5/ Kamperen. Echt, met een tent en luchtmatrassen en zo’n blauwe gasfles om eten op te koken en al.

6/ Het winnende lot van de loterij hebben. Geef toe, wie wil dat niet?

7/ Thuisblijfmama blijven.

8/ Uitslapen. Zo tot een uur of negen en dan rustig kunnen wakker worden met verse Diksmuidse boterkoeken en warme chocomelk.

9/ Diksmuidse boterkoeken eten.  Die kocht ik vroeger toen ik voor het werk in de SupraBazar in Gullegem kwam en ze daar in een standje aan de ingang van de winkel verkocht werden. En dan die zonder rozijnen, niet normaal zo lekker!

10/ Nog 1 laatste tattoo laten zetten. Het idee is er, ’t is een kwestie van geld.

11/ Sushi eten en witte wijn drinken zonder na te hoeven denken over vroeg wakker wordende kinderen de dag erna.

12/ Uitbundig carnaval vieren en eindelijk eens dé outfit vinden waar ik al jaren naar op zoek ben.

13/ Carnaval in Rio vieren.

14/ Een concert van Stromae meemaken.

15/ Een citytrip naar New York maken.

16/ Cupcakes maken en er in slagen ze er uit te laten zien alsof ze door een professional gemaakt werden.

17/ Een (basis-)cursus fotografie volgen.

18/ Woensdagmiddag-knutselworkshops voor kleuters organiseren.

19/ De Wederhelft écht verrassen voor zijn verjaardag. De Wederhelft = de man die nooit iets nodig heeft en alles meteen doorheeft.

20/ Naar Mexico vliegen om met eigen ogen te ontdekken waar De Wederhelft zo verliefd op werd.

21/ Leren skiën. Ok, ik ben er nu nog niet klaar voor, maar het lijkt me zo geweldig om mettertijd met z’n zessen van die berg af te kunnen.

22/ De hele zomervakantie door België en Nederland toeren om de kinderen allerlei mooie plekjes te leren kennen.

23/ Leren naaien.Ja, serieus. Ik ben zo jaloers op alle mooie creaties die ik overal zie passeren. Dat wil ik ook kunnen!

24/ Mijn haar feloranje laten kleuren.

25/ Er in slagen om van dat “LÓréal-want-ik-ben-het-waard”- haar te hebben. Je weet wel, glanzend, volumineus en altijd in model.

26/ Gaan shoppen voor mezelf zonder op solden, afprijzingen of bugdetvriendelijke dingen te moeten letten.

27/ Een hele retro garderobe aanleggen.

28/ Stoppen met nagelbijten en steevast voor felrood – of zwartgelakte nagels gaan.

29/ Een smoothie drinken van papaya, banaan en nog iets, net zoals 7 jaar geleden op het Operaplein in Manáus.

30/ Op stiletto’s leren lopen zonder een enkel te verzwikken en zonder de dag erna last van mijn rug te hebben.

 

BUCKETLISTBOEKIk kwam op het idee om een bucketlist te maken na het lezen van Het bucketlist boek van Elise De Rijck, een van de twee boeken die ik vorig jaar gelezen heb. Zij somt maar liefst 500 dingen op die je ‘moet’ gedaan hebben. Heel veel er van heb ik al gedaan. Punt 134: De luier van een baby vervangen. Duizenden keer check. Andere lijken me leuk, maar hoeven niet per sé op mijn lijst. Punt 66: Een klavertjevier vinden.  Andere lijken me dan simpelweg niets voor mij. Punt 249: Een Rubiks kubus oplossen. Ik slaagde daar als tiener ooit in door alle stickers op de juiste plaats te plakken. Beter dan dat wordt het niet, geloof me.

 

Hebben jullie een bucketlist?  Staat die ergens opgeschreven of is het een lijstje dat je opstelt in de plaats van ’s nachts schaapjes te liggen tellen?  Heb je ook iets geschreven over je bucketlist, laat het me weten!

Related Posts

13 Comments

 1. Ik moest gisteren zo keihard aan jou denken toen ik K3 zat te kijken. Jouw puntje 25 met name. Want wat styling kan dat perfect oplossen peinsek.
  Zie… ik vind altijd dat Kristel zo’n geweldig schoon lang haar heeft. Maar gisteren, toen het eens niet gestyled was en zij in haar hoedanigheid als manager er was, toen was het véééééél minder!
  Aha!

 2. Leuke lijst 🙂

  Zelf heb ik zeker niks op papier staan… in mijn hoofd zitten natuurlijk wel een paar dingen, het ene al realistischer dan het andere, maar dat is net leuk denk ik 🙂

 3. Ik schreef ooit een reverse bucketlist, het omgekeerde. Dus alle gave dingen die je ooit gedaan/bereikt hebt opschrijven. Voor als je weer een keer depri bent. Dat je kunt ontdekken hoe gezegend je eigenlijk bent! Maar dit is wel een gave lijst hoor! Als je helft al uitkomt is het al supergaaf! Succes dit jaar!

  1. mmm gave dingen dat mij al overkomen zijn…mmmm voor men man eigenlijk niet zo veel, kampen met de ziekenkas ja en dat is eigenlijk al…dan met men man samen tja 2 zoons, een paar vakanties naar het buitenland,…maar echt veel heb ik nog niet verwezelijkt in men 27jaar dat ik leef^^

  2. Dat vind ik ook een leuk idee, zou ik beter ook es doen 🙂 Dat hoeven ook niet altijd grote dingen te zijn he, maar gewoon, je hebt het toch maar gedaan of gehad 🙂

 4. ooh hier heb ik ook zo wel een bucket list maar dat is meer over dingen die echt eens moeten gebeuren, ooit,…

  en het leren naaien tja ik denk dat je het beste gewoon in jou buurt een paar cursussen te volgen waar je geen naaimachine voor nodig hebt. Dan weet je of het iets voor jou is of niet EN heb je meestal wel leuke dingen in handen 😉

  Groetjes

   1. gewoon eens proberen en dan zie je het vanzelf wel, als het niets voor jou is dan doe je die lessen af en weet je het, is het iets voor jou kan je verder kijken naar lessen/machine/…

    op mijn bucket list staat onderandere zelfstandige worden in het naaien, of een werk vinden waar ik dat kan doen ook trouwen (hopelijk dit jaar nog^^) en een boek schrijven als ik mij lang genoeg op 1 verhaal kan concentreren…heb er ondertussen 4/5 al begonnen maar steeds na de eerste paar bladzijden gestopt^^ inspiratie genoeg hoor maar vind ze meestal niet meer terug^^

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: