Het boek dat mij weer aan het lezen kreeg

Begin dit jaar deelde ik met jullie mijn 5 goede voornemens voor dit jaar. Een paar maanden later gaf ik een update. Alles verliep vrij goed, behalve dan goed voornemen nummer 5 “Een boek – of liefst meerdere –  lezen”.  Ik kon mezelf er niet toe zetten om een boek vast te nemen en te beginnen lezen.

Tot afgelopen week.

Ik bestelde een boek waar ik al erg lang naar uitkeek. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Nog diezelfde avond begon ik te lezen en twee dagen (ok, ok, nachten) later, had ik de ongeveer 240 pagina’s achter de kiezen. Ondertussen ben ik al opnieuw begonnen, mét notaboekje en potlood in de aanslag.

Over welk boek ik het heb? Het Blogboek van Kelly Deriemaeker. Dé blogbijbel voor beginnende en niet meer zo beginnende bloggers. Het boek staat vol met lijstjes (hoera!), handige tips en ‘getuigenissen’ van andere bloggers.

Ik was al verkocht door de lay-out, ik bedoel, retroprints, wat wil een mens nog meer! Maar ik ging zo mogelijk nog meer overstag vanaf pagina 15, na het lezen van volgende zin:

“Maar misschien komt er niemand. Begint het plots zelfs een beetje te regenen en ben je je kawee vergeten”

Zo’n stijl, daar hou ik dus van. Recht door zee, to the point, relativerend en met een knipoog. Eigenlijk zoals ik zelf ook ben.

Dus nu zit ik hier met een notaboekje, druk ideeën pennend en met een overurend-draaiend-hoofd klaar om mijn blog aan te passen en beter te maken. Dat de blog nog moest verbeteren, dat wist ik wel, alleen heb ik nu ook een soort van leidraad die ik kan volgen.

Ben ik fan? Overduidelijk. Zou iedere blogger het moeten lezen? Absoluut!

Het Blogboek is onder andere hier te bestellen.  Doen!

IMG_0181

Trouwens, het inlossen van goed voornemen nummer 5 zorgt er wel voor dat goed voornemen nummer 1 “Op tijd naar bed”, meer dan om zeep is, maar dat heb ik er graag voor over 🙂

(ohja, en voor iemand het denkt, ik heb het boek zelf gekocht en schrijf dit gewoon spontaan, dus dit is geen verdoken reclamepost of sponsoring of zo)

Related Posts

6 Comments

  1. Pingback: Bucketlist |
  2. Hartstikke leuk! Ik ga direct eens kijken naar het boek! Trouwens, het lezen van je blogs deed ik al heel graag 🙂

  3. Veel succes en vooral veel plezier bij het schrijven van je volgende blogs. Trouwens, je blogs zijn keigoed. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: