Kamperen in Oostenrijk: Camping Am Waldbad – Dellach im Drautal

Zoals gisteren al geschreven, verbleven wij de eerste week van onze vakantie op Camping Am Waldbad in Dellach im Drautal (Karintië – Oostenrijk).

Wat wij van de camping vonden?

Camping Am Waldbad is een 4-sterren camping, dus onze verwachtingen waren behoorlijk hoog gespannen. Niet dat we enige ervaringen hebben met het sterren-systeem van campings, maar bon, 4 sterren, dat klinkt goed, toch?  Ik kan meteen met de deur in huis vallen en zeggen dat het absoluut een topcamping was.

Accommodatie

De camping heeft eigen vrije staanplaatsen, staanplaatsen van Vacansoleil, ingerichte stacaravans en ingerichte tenten. Een leuke mix voor elk type kampeerder dus.

We boekten een ingerichte tent bij Vacansoleil. Een tent, omdat we nog meer het ‘echte’ kampeergevoel wilden ervaren (met toch een snufje luxe en zonder zelf meteen te moeten investeren in een volledige kampeeruitrusting voor zes). De inrichting van zo’n tent, dat is top. We hadden een kookfornuisje, alle nodige huisraad (bestek, borden, glazen,…) en een mega ijskast. Echt, hij was groter dan het model dat we thuis hebben én er zat een vriesvak in.

De tent had twee slaapcompartimenten. Eentje met een dubbele matras voor ons en een ruimer compartiment voor de vier kinderen. De ruimte voor de kinderen was te krap om 4 volwaardige eenpersoonsmatrassen te leggen, maar omdat onze kinderen nu eenmaal nog niet zo veel plaats innemen, was het perfect doenbaar. Met oudere kinderen of vier volwassenen zit er niets anders op om 2 matrassen ’s nachts in het woongedeelte te leggen. Niet onoverkomelijk, maar ik ben blij dat wij het niet hoefden te doen.

vacansoleilmaaktjeblij, tent , camperen

Heb ik lekker geslapen? Nee, absoluut niet. De matrassen waren behoorlijk hard en ik werd ’s nachts wakker van de rugpijn. Ligt dat aan de matras of aan mijn rug, ik vrees dat het aan mijn rug ligt, de Wederhelft had immers nergens last van. Volgend jaar neem ik in ieder geval een dun matje mee om iets zachter te liggen, dat zal al heel veel oplossen.

In het woongedeelte hadden we verder twee kratten om kledij en andere spullen in op te bergen en een klein tafeltje.  Buiten, onder de gezellige partytent, stonden een tafel en zes tuinstoelen.

Kortom, kamperen met een grote ijskast bij de hand, love it!

Voorzieningen op de camping

De voorzieningen op de camping leken allemaal heel nieuw te zijn. Er waren een 6-tal douches, 2 speciale gezinsdouches, een babybadje-douche en 2 kinderdouches. De gezinsdouches waren ideaal voor 1 volwassene + 1 kind, maar met veel meer moest je er toch niet in staan. Wat onze kinderen helemaal geweldig vonden, dat waren de kinderdouches. Kleine douches waar je als ouder zelf buiten kunt staan en je kind kunt helpen. Handig, veilig én je kind krijgt het gevoel dat ze als een volwassene aan het douchen zijn.

kamperen, grote meid, vacansoleilmaaktje blijToiletten waren er voldoende en ze waren steeds in onberispelijke staat (hoera daarvoor!) Bovendien was er toiletpapier. Ik had nog het visioen van over de camping huppelen met een wapperende wc-rol, en dat sprak me toch iets minder aan ;-).

Verder was er ook ruimte genoeg om af te wassen (de ideale plek om contacten te leggen) en er waren ook (betalende) wasmachines en droogtrommels.

Alles wat je nodig hebt dus.

Speeltuin

Er waren twee speeltuintjes. Eentje bevond zich op het terrein van het zwembad en stelde niet zo heel veel voor. De andere was echt heel uitgebreid. Denk aan een lange glijbaan, schommels, een waterspeelbaan, een kabelbaan en nog meer van die dingen. Daarnaast was er ook een volleybalveld en stonden er tafeltennistafels waar je vrij gebruik van kon maken.

dellach im drautal, camping

Net aan de uitgang van de camping was ook een mini-skatepark. Wij lieten onze kinderen er nog niet heen gaan, omdat we er toch een comfortabeler gevoel bij hadden als ze op de camping bleven.

Zwembad

Een zomervakantie, daar hoort een zwembad bij. Deze camping heeft 3 zwembaden. Een heel klein ploeterbadje voor de allerkleinsten, een groot diep zwembad waar je perfect baantjes in kon trekken en dan nog onze favoriet:  het “medium” zwembad. Dit zwembad liep af. In het begin stond je amper tot aan je enkels in het water en op het diepste punt was het 140cm diep. Ideaal voor onze nog-net-niet-zwemmers dus. Dit zwembad had ook een leuke waterglijbaan, een kleine zone met bubbelbad en een stukje waar stroming op zat om een soort van wildwaterbaan te creëren. Rond het zwembad lagen betontegels en gras, dus het risico op uitglijden was miniem.

kamperen, zwembadHet zwembad was geopend van 8u tot 20u, ideale uren voor een gezin met jonge kinderen die ook op vakantie niet per sé uitslapen.

En geef nu toe, zwemmen met zo’n uitzicht, dat kan alleen maar meevallen he!

Kinderanimatie

Er was beperkte kinderanimatie, maar wat er was, was in orde. Om 19u was er een kinderdisco, wat vooral bij onze meisjes een groot succes was. Daarnaast was er iedere morgen een activiteit van 10u tot 12u. Knutselen, een piratenspel,…  Wederom niets bijzonders, maar wel erg leuk voor jonge kinderen. Twee keer namen de kinderen ook deel aan de avondactiviteit. Een keer toen de brandweer langskwam en een keer voor de pyjamaparty met popcorn.  Animatrice Julia had energie voor 10 en was altijd enthousiast, haar collega Berber moest zich nog wat inwerken, leek het, en kreeg iets minder contact met de kinderen.

brandweer, oostenrijk

Jammer genoeg was er geen kinderanimatie/-disco op zaterdag en zondag. Daarnaast werd voor een activiteit vaak gezegd dat hij duurde van bijvoorbeeld 10u tot 12u. Wanneer ik de kinderen dan rond 11u55 ging opwachten, bleken ze al een tijdje weer in onze tent te zitten. Vormde dat een probleem? Nee, want onze kinderen zijn met z’n vier en gaan niet zomaar op expeditie buiten de camping bijvoorbeeld. Andere kinderen misschien wel. Ik ben er daarom voorstander van dat als ze een eindtijd afspreken, ze de kinderen ook entertainen tot dat tijdstip aangebroken is. Ja, ik ben zo’n moeder.minidisco, kinderanimate

Algemene sfeer

De algemene sfeer op de camping was erg goed.  Er waren vooral Nederlandse en Deense gezinnen met jonge kinderen en iedereen leefde een beetje in hetzelfde ritme leek het.  ’s Avonds hoorde je overal geroezemoes, maar er werden geen wilde feestjes gehouden. ’s Morgens hoorde je op tijd al kinderstemmetjes die popelden om aan hun dag te beginnen.

Tips

1. Camping am Waldbad is een Vacansoleil- en ANWB-camping, twee Nederlandse organisaties dus. Toen wij er waren, was het in Nederland nog geen bouwverlof en was de grote vakantie in sommige regio’s nog niet begonnen.  Bijgevolg was het nog erg rustig op de camping en waren er nog veel plaatsen vrij. Bovendien lagen de prijzen nog redelijk laag.

Ben je in de mogelijkheid om zelf je vakantieperiode te bepalen, check dan even wanneer je nog (gedeeltelijk) buiten de Nederlandse schoolvakantie valt.

2. Net buiten de camping (ongeveer 800m) ligt een MPreis supermarkt met een heel ruim assortiment aan een goede prijs. Op de camping zelf kun je ’s morgens wel verse broodjes halen.

3. In de onthaaltent van Vacansoleil vind je allerlei informatie over leuke daguitstappen en bezienswaardigheden in de buurt. Ook bij de receptie van de camping geven ze je met alle plezier de nodige informatie

Conclusie

Wij genoten met volle teugen van deze camping.  Ruim, rustig, heerlijk zwembad, comfortabele tent en uitzicht op de bergen. De 4 sterren zeker waard dus. Wij willen er zeker nog eens heen, want de omgeving is zo mooi en er is nog zoveel dat we willen ontdekken.

Naar ons gevoel is deze camping perfect voor gezinnen met jonge kinderen. Ga je op vakantie met tieners, dan blijven ze misschien een beetje op hun honger zitten op gebied van animatie en campingactiviteiten. De omgeving is dan weer wel heel fijn voor zowel jonge kinderen als tieners, omdat er zoveel verschillende activiteiten mogelijk zijn.

Binnenkort op de blog:  Must-do’s wanneer je in Karinthië bent. 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: