Roadtripping met jonge kinderen: Oostenrijk-Italië-Duitsland

dellach im drautal, roadtripping, oostenrijk, vacansoleilmaaktjeblij
voor wie trouwens denkt dat een paar van onze kinderen met tegenzin op de foto’s staan, niets in minder waar. Deze vakantie oefenden ze echter hun “coole, stoere pose”. Vandaar dus 🙂

Dit jaar trokken we voor het eerst op zomervakantie met onze 4 kinderen. 16 dagen alleen wij met z’n zessen. Ongekend. We zijn niet bepaald het type familie dat languit aan het zwembad gaat liggen, dus besloten we van  roadtripping te doen. Of toch een soort van.

Bestemming?

Bergen en zon, dat waren mijn twee vereisten. Geen zonovergoten costa’s, maar machtige bergen. Daarnaast leek het ons ook erg leuk om de kinderen een stukje van de wereld te laten zien.

Toen we via Roter Hahn ( waarover in een van de volgende blogposts meer) de mogelijkheid kregen om naar Zuid-Tirol te gaan, besloten we onze vakantie hier rond op te bouwen.

Het werd uiteindelijk Oostenrijk – Italië – Duitsland

Oostenrijk

Oostenrijk stond al erg lang op ons verlanglijstje, alleen kwam het er nog nooit van. Qua wintersport zijn we – lees: ik – nogal verknocht aan de Franse Alpen. Oostenrijk in de zomer, dat sprak ons alle zes aan. We kozen er voor om een week te kamperen in Dellach im Drautal, in Karinthië.

waterval, oostenrijk, karintie

Dellach im Drautal ligt op ongeveer 1100 km van ons thuis, dus we riskeerden het voor de eerste keer om de rit in 1 dag te maken. Het viel ons erg goed mee moet ik zeggen. We vertrokken om  drie uur ’s morgens en kwamen uiteindelijk om half acht ’s avonds aan op de camping.

We kampeerden een week met uitzicht op de Alpen.

oostenrijk, karinthie, roadtripping

 

Italië

Van Oostenrijk reden we door naar Zuid-Tirol (205 km). In Italië dus. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik maandenlang dacht dat we ook dan in Oostenrijk zouden zitten, maar dat is dus een gigantische flater. (Please, zeg me dat jullie dat ook niet allemaal wisten he?).  Zuid-Tirol is een provincie van Italië, die vroeger tot Oostenrijk behoorde. De mensen spreken er ook nog steeds Duits en voelen zich vaak meer verwant met hun Oostenrijkse buren dan met Italië zelf. Zo gek was mijn idee dus nog niet eens.roterhahn, botenhof, sarntal, italie, dolomieten

We verbleven er 5 dagen in het gastenappartement van het Botenhof in Sarnthein. Wakker worden met zicht op het Sarntal en de Dolomieten. Rust, ruimte en natuur. Ik heb er een stukje van mijn hart verloren (dat ander stuk ligt al ergens boven op een berg in de Franse Alpen :-)).  In de loop van volgende week lees je alle detail hier op de blog.

dolomieten, roadtripping, zuid-tirol

Duitsland

Duitsland stond niet meteen op mijn lijst van favoriete vakantiebestemmingen, maar na ons weekendje weg met Pinksteren, moest ik mijn mening herzien. We reden dus van Zuid-Tirol naar het Zwarte Woud (572 km) , waar we de laatste 4 dagen van onze vakantie doorbrachten op een camping in Steinach.  De camping was basic, de omgeving ook – ik geef toe, de heuvels konden me minder bekoren na het zien van al die bergenpracht de dagen er voor -, maar het zwembad was geniaal, de sfeer super gezellig en de kinderen hadden de tijd van hun leven.

zwarte woud, duitsland, vacansoleilmaaktjeblij

Kortom, ideaal als afsluiter voor onze vakantie.

Uiteindelijk reden we na 16 dagen weer naar huis. Onze eerste zomervakantie zo met z’n zessen was fantastisch. Het concept van “roadtripping” beviel ook erg goed, zowel voor ons als voor de kinderen.

De komende weken lees je op de blog een uitgebreider verslag van alles wat we ondernomen hebben, waar we gelogeerd hebben en wat nu wel en geen aanraders zijn om te doen met 4 jonge kinderen.

 

Hebben jullie al vakantie gehad? Lekker thuisgebleven of exotische oorden opgezocht?  En waar zou je heen trekken als geld en tijd helemaal geen rol speelden?

 

 

 

 

 

Related Posts

8 Comments

  1. Ik heb het op Instagram gevolgd. Zag er een heerlijke vakantie uit. Wij blijven thuis (en ik hoop stiekem dat we in het najaar met de kersverse baby nog een tripje maken :p)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: