Vacansoleil maakt je blij – awel, het is nog waar ook

uitzicht, vacansoleil, warsberg
Om helemaal zen van te worden…

Wij brachten afgelopen weekend – het zonovergoten Pinksterweekend, jawel – door op een camping. Een camping van Vacansoleil in Duitsland. De hashtag #vacansoleilmaaktjeblij hoort hier bij en hoe cliché hij ook is, hij klopte dit weekend volledig!

vacansoleil, camping, kamperenWij waren te gast op Camping Warsberg.  Warsberg zeg je? Waar ligt dat dan? Denk tanken in Luxemburg en dan nog 50 minuten rijden. Net te ver voor een weekendje weg, maar ideaal als je een extra dag hebt dus.

We keken er al erg lang naar uit. Midden in een erg drukke periode voor ons gezin er even 3 dagen tussenuit knijpen met z’n zessen, dat klonk erg aanlokkelijk.

Ik kan jullie een hele uiteenzetting geven over wat de faciliteiten op de camping zijn en hoe de stacaravan er uit zag, maar dat kunnen jullie net zo goed op de site van Vacansoleil zelf lezen. Alles staat er goed beschreven en klopt, dat kunnen we bevestigen. Alleen de foto’s van de speeltuin zijn niet up to date, maar feit is dat het wel een leuke speeltuin is.

speeltuin, warsberg, vacansoleil
Een ruime, goed onderhouden speeltuin.

Waar ik jullie dan wel over wil vertellen? Over de sfeer en de gezelligheid, want dat is nog zoveel belangrijker dan de oppervlakte van je caravan.

En echt, dat zat helemaal snor!

Aankomst

Bij aankomst werden we meteen hartelijk verwelkomd door het team van Vacansoleil. Een team vrolijke Nederlanders, die er duidelijk met veel enthousiasme stonden. De toon was meteen gezet. Nog tijdens de eerste inspectie van onze stacaravan en het uitladen van de auto (expeditie volksverhuis) waren de kinderen al vertrokken naar de speeltuin. Want ja, dat kan op een camping, rondcrossen op je fiets en op verkenning gaan.

kaasfondue, kamperen, vacansoleil
Op je eigen terras kaasfondue eten, het ideale begin van de vakantie!

 

De eerste avond aten we buiten op ons terras en genoten we van kaasfondue. Dat is ondertussen ons campingritueel. Overal rond ons hoorden we geroezemoes en gelach. Veel te laat gingen de kinderen naar bed en na nog veel meer gegiechel en gegibber vielen ze eindelijk in slaap.

Ruiltent

Datzelfde onthaalteam heeft een ‘ruiltent’ in het leven geroepen. In de tent staan spelletjes, maar ook schoonmaakproducten en levensmiddelen. Ben je iets vergeten, dan kun je het daar lenen.  Heb je zelf iets over op het einde van je verblijf, dan kun je het daar achterlaten.

Wij leenden dit weekend een vuilniszak en een badmintonset. Toen we vertrokken lieten we beschuitjes en 2 kinderboekjes achter.

badminton, vacansoleil, kamperen
Badmintonnen om half tien ’s avonds, ook dat is campinglife.

Heerlijk systeem toch?

Informatie

In de ruiltent kon je, naast dingen ontlenen, ook alle mogelijke toeristische informatie vinden. Bovendien konden ze ons perfect de tips geven die we nodig hadden. Denk maar aan de ideale tip om in het stadscentrum te kunnen parkeren, de alternatieve route door het bos om naar de roofvogelshow te gaan,…  Wandelde je na een activiteit toevallig langs de tent, dan werd er enthousiast geïnformeerd naar hoe het geweest was.

Animatie

Camping Warsberg ligt naast een Landalpark. Zo zijn de speeltuin, supermarkt en het zwembad gedeeld. Ook de animatie wordt door hen verzorgd. Onze meisjes smeten zich volledig tijdens de kinderdisco en eerder die dag knutselden ze poppetjes in elkaar in de Bollo-club. Ook daar was iedereen even hartelijk en joviaal. Dat de animatoren nederlandstalig waren, was voor de kinderen geweldig natuurlijk.

Kortom, wij kregen tijdens ons verblijf een gigantisch vakantiegevoel. De kinderen voelden zich meteen thuis, de accommodatie was meer dan in orde en er hing, ondanks de drukte, een algehele relaxte sfeer. Toen we maandag thuiskwamen, waren de batterijen volledig opgeladen en dat was precies wat we nodig hadden!

kamperen, vacansoleil, zwembad, puddle jumper
Uren waterpret verzekerd!

Wij zouden deze camping aanraden voor gezinnen met kinderen tot 8 jaar. Zowel het animatieprogramma, de speeltuin en het zwembad zijn afgestemd op jongere kinderen. Er wordt wel een en ander voorzien voor tieners, maar dat was eerder beperkt. Ook als koppel zonder kinderen of als vriendengroep is dit een ideale camping. De omgeving is schitterend en leent zich perfect voor lange wandelingen en mountainbiketochten. Bovendien is het stadje Warsberg zeker de moeite waard om te bezoeken.

stacaravan, vacansoleil
Een ruime stacaravan voor 6 personen, met een eigen terras en veel speelruimte.

Wij verbleven in een stacaravan voor 6 personen. Deze had 3 slaapkamers en was erg ruim. Een ruime ijskast mét vriesvak, een warme douche en een praktische kookgelegenheid zorgden er voor dat we erg luxe kampeerden.

Het enige minpunt was het tekort aan parkeerplaats net buiten het domein, waardoor bijna iedereen (noodgedwongen) zijn auto naast de caravan liet staan. We ondervonden absoluut geen hinder, maar een volledig autovrij park is toch aangenamer en veiliger met het oog op fietsende kleuters.

Volgende week op de blog: kindvriendelijke uitstapjes in Warsberg en 10 activiteiten die je zeker moet ondernemen tijdens het kamperen op Camping Warsberg.

 

 

 

 

Related Posts

1 Comment

  1. Dat ziet er heel gezellig uit. Ik vind het met drie kinderen vaak lastig om iets betaalbaars te vinden. Ga je al gauw naar 6 persoons accommodaties kijken. Luxemburg lijkt me erg leuk! Ooit zijn we eens in Trier geweest, dat moet daar ook in de buurt liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: