Sinttip: gezelschapsspelletjes + giveaway

Omdat ook gezelschapsspelletjes niet mogen ontbreken op een sintlijstje, hierbij alvast een overzicht van onze huidige favorieten.

 

1. North Pole Expedition – Smart Games

Smart Games, dat zijn spelletjes waar je wat strategisch en logisch bij na moet denken. De meeste spelletjes kun je in je eentje spelen, wat ze bijvoorbeeld uitermate geschikt maakt voor lange autoreizen. Wij hebben ondertussen al een heleboel smart games in huis en ook de nieuwste aanwinst kan ons weer bekoren.gezelschapsspelletjes, smart games

Bij North Pole Expedition is het de bedoeling dat je transparante blokjes op de juiste plaats legt. Een ijsbeer moet op het ijs, de vis en de walvis in het water. Bij de makkelijke opgaves krijg je al veel blokjes ‘cadeau’ , hoe verder je komt, hoe meer je er zelf moet leggen.

Dit aspect is trouwens wat smartgames zo leuk maakt:  het is leuk voor alle leeftijden. De makkelijke opdrachten gaan voor de jongste kinderen, maar ook mijn vader zat op de expert-opdrachten graag zijn hoofd te breken afgelopen skireis.

Absoluut een aanrader voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

2. Fundels – Carta Mundi

Carta Mundi, die kennen jullie misschien wel van de speelkaarten. Door de jaren heen evolueerde dit bedrijf echter naar veel meer dan alleen een speelkaartenproducent. Zo hebben ze ondertussen ook de Fundels. Fundels zijn “speel & leer spelletjes”.  Je hebt Fundels om te leren lezen en schrijven, om vormen te herkennen,…  Wij hebben zelf de “Letters Schrijven” versie, erg leuk met twee kinderen in het eerste en tweede leerjaar. Onze jongste twee zijn dan weer gek op de “Kleuren & Vormen” variant. Bij deze laatste moet een plaatje nagemaakt worden door verschillende transparante kaartjes met gekleurde vlakken op elkaar te leggen. Ook hier is weer wat inzicht nodig, zonder dat het al te moeilijk wordt. carta mundi

Naast het feit dat het gewoon erg leuke spelletjes zijn, zijn ze ook mooi vormgegeven en zitten ze in een handige meeneembox. Hier waren ze al een aantal keer dé afleiding bij uitstek tijdens een lang restaurantbezoek of bij een bezoekje aan dat ene familielid zonder kinderen en dus zonder speelgoed in huis.

Aanrader voor kinderen vanaf 4 jaar, naargelang de variant.

3. Hammer Farm – Totum

Hammer Farm, dat is hamertje tik – de boerderijversie.  Zijn je kinderen al helemaal gek op hamertje tik, dan is dit echt een schot in de roos.  In plaats van abstracte vormen, kunnen ze hier boerderij taferelen naspelen. Het is niet echt een gezelschapsspel, maar ik merk wel dat onze jongste 2, die nu 4,5 jaar zijn, daar gezellig samen mee spelen en dan ook echt in hun verhaal opgaan.totum

Wil je er toch een spelletje van maken, dan is dit een leuke variant:

Vertel een verhaal.  ” De zon schijnt. Er zit een vogeltje in de boom.  Hij kijkt naar het paard dat in de stal staat. Het paard lust wel een appel.” Daarna laat je je kinderen het verhaal uitbeelden met de figuren van het hamertje tik. Hier in ieder geval een succes!

Aanrader voor kinderen vanaf 3 jaar als je zeker bent dat ze de kleine spijkertjes niet meer in hun mond stoppen.

4. Drollenkop – Identity Games

Een gezelschapsspel van een heel ander kaliber dan de Smart Games of de Fundels, maar minstens net zo leuk. Want zeg nu zelf, beginnen jullie kinderen niet ook allemaal te lachen als het woord k*k of p*s valt? Nee, zeg nu niet dat het alleen die van ons zijn die zo reageren! infinity games, drollenkop

De bedoeling van Drollenkop is om zo snel mogelijk kaartjes in de juiste volgorde te leggen. Dus toilet – drol – wc-papier – handen wassen. Kun je geen kaartjes meer leggen, dan druk je zo snel mogelijk op het scheetkussen (ja, ook dat zit er bij!). De persoon die op dat ogenblik de meeste kaarten in zijn handen heeft, moet een drol opzetten.

Is het verfijnd? Nee. Maar dat hoeft ook niet. Ik ben er zeker van dat dit een topcadeautje zal zijn voor de sint hier. Ik hoor de “Ieeeeeeeeeeeeeeeeeews”  en de “beiiiiiikes”  en andere kreten hier al weerklinken.

 

Uiteraard zijn er nog ontelbaar veel andere spelletjes die meer dan de moeite waard zijn. Zo blijft Cobra Attack hier mega populair, maar ook kwartet of de klassiekers zoals Vier op een Rij of Mens erger je niet worden geregeld uit de kast gehaald. Ik vind het in ieder geval erg leuk dat onze kinderen ook de smaak van de gezelschapsspelletjes te pakken hebben! Ik kijk er al naar uit om over een paar jaar Risk of Cluedo met ze te spelen!

 

Giveaway

Wat is er beter dan het lezen van een review over gezelschapsspelletjes?  Ze zelf uittesten natuurlijk!

Daarom mag ik een heleboel cadeautjes weggeven!

2x Hammer Farm

1x North Pole Expedition

1x Fundels Cijferreeksen

1x Fundels Letters Schrijven

gezelschapsspelletjes

Deelnemen kan door in de reacties hier of onder de Facebookpost te laten weten welk spelletje je voorkeur wegdraagt.  Tag gerust een vriend of vriendin die ook houdt van gezelschapsspelletjes.  Delen van de blogpost mag altijd natuurlijk.

Deelnemen kan tot vrijdag 24 november om 20u00.   De winnaars worden daarna op de Facebookpagina bekend gemaakt.

 

 

Related Posts

47 Comments

 1. Oh super leuk, ik doe ook graag mee. Hier zijn spelletjes ook een hit. Ik doe graag mee voor North Pole Expedition voor de zoon die gek is op spelletjes en op walvissen. Voor het petekind zou die Hammer Farm wel leuk zijn.

 2. Wow gezelschapspelletjes zijn echt ons ding. Net als de papa is onze dochter verzot op spelletjes. North pole expeditie zou supertof zijn.

 3. Joehoe, ik waag mijn kans voor Hammer Farm voor in de klas! Deze ken ik nog niet, de andere wel.
  Wie niet waagt, niet wint hé

  Alvast bedankt
  Hilde en haar 25 kapoenen!

 4. Wauw wat een geweldige verwennerij Compleet geluk! Van het geweldige spel Hammer Farm worden mijn 3 kindjes dol blij :-D!. Ze zijn dol op alles wat met het leven van de boerderij te maken heeft, en ze vinden het geweldig om zelf met een hamertje creatief aan de slag te gaan. Dit spel zouden ze echt fantastisch vinden, een geweldig Sinterklaas cadeau waar ze uren speelplezier mee beleven en nooit uitgespeeld mee raken want de mogelijkheden van Hammer Farm zijn eindeloos :-D!.
  Dank voor deze super leuke kans! Met veel plezier alle stappen om kans te maken ondernomen, nu maar heel hard duimen en hopen dat Hammer Farm heel misschien wel naar ons toe mag komen! Dan zouden mijn 3 kindjes dol gelukkig zijN!. groetjes Tanja.

 5. Mijn zonen zouden zeker ook grote fan zijn van de ‘Drollenkop’ scheetjes/k*kjes/… behoren tot de dagelijkse humor bij mijn 6 en 7-jarige. Misschien eens overwegen voor de kerstcadeautjes. Wij reizen deze zomer voor het eerst ‘ver’ en zullen wel wat tijdverdrijf in de auto kunnen gebruiken. De North Pole expedition zou dus een perfect Sintcadeau zijn! Want een goed Sintcadeau moet hier wat voor alle leeftijden geschikt zijn: kleine broer van 4 doet altijd heel graag mee!

 6. Ohhh lieve Sint wat leuke spelletjes!!! Ik zou super blij zijn met alle spelletjes maar onze voorkeur gaat naar north pole expedition!!

 7. Oh de Fundels Letters Schrijven zou hier erg goed van pas komen met een 4,5 jarige die erg in to letters is. Ik doe heel graag hiervoor mee!

 8. Goeie tips! We dingen graag mee naar Fundels Letters Schrijven. Onze school heeft nog niet zo veel vertrouwen in z’n eigen schrijfkunst, dus hoe meer we kunnen oefenen, hoe beter.

 9. Oh ik zou super graag meedoen. Is dat schrijfspelletje trouwens wel met de letters hoe ze het op school leren? Dacht dat ze daar willen dat je niet blokletters aanleert…
  Ik zou graag kans willen maken op: 3. Hammer Farm – Wij hebben nog geen hamertje tik in huis maar dat lijkt me wel super leuk voor mijn zoon, die gek is op klussen en verhalen vertellen. Ik zie een goede combi.

 10. Oh, wat een leuke spellen!
  Letters schrijven zal mijn dochter geweldig vinden! Die is al flink aan het oefenen met schrijven 🙂

 11. Graag hadden wij het spel Fundels Letters Schrijven uitgetest. Mijn zoon zit in het eerste leerjaar en is een beeldenker. Prenten en spelen komen dus goed van pas.

 12. Wat leuk zeg, ik doe graag mee voor Hammer Farm. Ik heb zojuist Hamertje Tik op mijn kleuters lijstje gezien, dus dat komt helemaal goed

 13. Altijd leuk om tips voor spelletjes te krijgen!
  Ook hier fan van Smart Games, maar we hebben er al enkele in ons bezit.
  De fundels spelletjes kennen we echter niet, dus dat is misschien wel de ontdekking van het jaar 🙂

 14. Dat schrijven zou echt iets voor mijn middelste zoon zijn maar die is links, ben bang dat ie dan steeds alles met zijn hand doorveegt…
  Ik doe dan graag mee voor mijn jongste zoon voor hammer farm en dan wil de middelste vast ook nog wel meedoen

 15. Ik doe nog snel ff mee voor mijn informatie-verslaafde dochter die hopelijk echt haar ei kwijt kan tijdens het north pole smartgame!

 16. Als mama Sint vind ik het leuk om ook een educatief cadeautje te geven. Daarom doe ik mee voor Fundels letters schrijven.
  Mijn meid is 5 en wil graag leren lezen en schrijven. Ze vindt het leuk en als Sint wil ik haar graag stimuleren.
  Een super leuk cadeautje dus!

 17. Wij hebben al heel wat smart games en die zijn inderdaad geweldig. North Pole lijkt me ook leuk, maar in deze reeks gaat mijn voorkeur uit naar de fundels spelletjes. Mijn zoontje begint echt interesse te tonen in letters schrijven en tellen, dus dit zou een mooie aanvulling zijn!

 18. Wij vinden het spel North Pole Expedition wel superleuk!! Dit zullen de kids heel graag spelen. Ze vinden strategische spelletjes leuk waar je logisch bij na moet denken, ideaal 😉 ???

 19. De grootste kids vinden “North Pole Expedition” leuk. (Kunnen ze ook rustig alleen spelen.
  De kleinste kids gaan dan weer “Hammer Farm” leuk vinden want zij kunnen tenslotte ook al wel zo goed timmeren als de grootste!! Dus duimen maar!

 20. Alles is eigenlijk wel leuk 😉
  North pole edition lijkt me wel leuk en uitdagend voor in de keuzekast van de klas.
  En met Hammerfarm kan ik iemand hier thuis heel blij maken!
  Laat de keuze aan jullie mocht ik de gelukkige zijn, ik hou van verrassingen 😉

 21. North pole edition lijkt me super fijn voor de 2 oudste, hammer farm lijkt me dan weer iets meer voor de jongste ? T is altijd gezellig die gezelschapsspelletjes. Dat drollenspel is echt iets voor Matteo ? Lachen gieren brullen denk! Leuk ideetje voor de feestdagen!

 22. Wij hebben ook al enkele spelletjes van smart games , maar deze zou nog welkom zijn in onze collectie . dus north pole expidition .
  Ik kan mij ook helemaal voorstellen wat er hier allemaal zou passeren als er hier drollenkop gespeeld wordt ?

 23. Heerlijk samen spellen spelen. Vind ik ook altijd heel erg fijn. Ze zijn allemaal erg leuk maar mij lijkt Hammer Farm erg leuk om te spelen. Deze kende ik nog niet. Zo goed voor de motoriek en de fantasie.

 24. Mijn oudste dochter en ik dol op smart games. Onze twee jongens zouden we heel blij kunnen maken met Hammer Farm, dus deze zouden we graag winnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: