Kringloopgelukjes met twijfelachtige afkomst /giveaway/

Kringloopwinkels, garageverkopen en rommelmarkten, ik hou er van. Leuke spullen op de kop tikken voor geen geld, daar word ik eigenlijk wel heel blij van. En een beetje hebberig ook, ik geef het toe… Maar goed, voor ieder nieuw dingetje dat we kopen of krijgen, gaat een ander ding de deur uit, zo blijft het wat in evenwicht. Toch?

Het enige probleem met van die kringloopgelukjes, is dat ze niet persé in onberispelijke staat zijn. Eerder schreef ik al over de barbies met hun bad hairday. Deze keer viel het oog van onze oudste dochter op een tapijtje waar ik ook wel een beetje mijn twijfels over had.

Het is te zeggen, het is een tapijtje van de Ikea. Een hartvormig ding, dat ooit eens roze moet geweest zijn maar dat nu niet meer is. Zo erg is dat niet, ware het niet dat ik graag weet wat de oorzaak is van viezigheid, en dat is natuurlijk niet mogelijk bij tweedehands spullen. “Kan het niet in de wasmachine?”, hoor ik je denken. Nee. NEE. Ik heb ooit een soortgelijk tapijtje in de wasmachine gemikt na een niet nader te benoemen zindelijheidstraining-incidentje en dat ding kwam er volledig geruïneerd uit. Het was proper, dat wel, maar de anti-sliponderkant verpulverde volledig met als gevolg dat zowel de wasmachine als de hele woonkamer onder de zooi zaten. Dit doe ik niet nog eens dus.

Nu had ik, al meer dan een jaar geleden – oeps –  eens twee dozen tapijtreiniger van Starwax ontvangen. Met dit in mijn achterhoofd, namen we het tapijtje toch mee, dan had ik gelijk een testobject.

Maar goed, over die tapijtreiniger dus.  1 doos is voldoende om 20 m² tapijt te reinigen. Ik schudde dus maar een klein beetje van het poeder over het tapijt. Daarna is het de bedoeling dat je alles met een borstel over het tapijt verdeelt en 20 minuten laat intrekken. Simpeler kan het niet dus. Tenslotte stofzuigen en je bent klaar. starwax, tapijtreiniger

Werkt het?

Ja. Het tapijt is verlost van zijn grauwe schijn én van de muffe geur. Vol enthousiasme heb ik meteen alle andere tapijtjes in huis ook schoongemaakt, ik kreeg er warempel even een superhuisvrouwgevoel van 🙂

Ik heb het product niet getest op ‘echte’ vlekken, zoals chocolademelk of wijn, omdat het eerder een voedend en verfraaiend product is, volgens de verpakking.  Als je echter je (vast) tapijt een opfrisbeurt wilt geven, dan kan ik bevestigen dat het een ideaal product is. Ik vond het vooral ook erg handig dat er geen water aan te pas komt en dat je in principe na 20 minuten al klaar bent.starwax, tapijtreiniger

Heb je zelf ook ergens een tapijtje liggen dat een opfrisbeurt kan gebruiken, dan heb ik goed nieuws, want ik mag 1 doos weggeven. Wat je moet doen om te winnen? Laat het woord “lenteschoonmaak” achter in de reacties op de blog, zo simpel is het. De wedstrijd loopt tot zondag 2 april 20u00, de winnaar wordt daarna bekend gemaakt op de Facebookpagina

Houden jullie een lenteschoonmaak trouwens of is dat iets wat stamt uit de tijd van onze grootmoeders?

 

 

Related Posts

7 Comments

  1. Jammer dat een foto toevoegen niet lukt, hoewel misschien maar beter zo ? Hier mag dat wondermiddel de lenteschoonmaak komen vergemakkelijken want met 4 kindjes heeft ons tapijt wel wat te verduren….

  2. Een lenteschoonmaak wordt hier niet echt gedaan. Eerder af en toe eens iets deftig opruimen.
    Wij hebbe vast tapijt in de hal en op de trap. Ik had geen idee dat er een soort product bestond om dat te reinigen. Misschien moet ik het ook eens proberen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: