Wat als Barbie een bad hairday heeft?

Barbies, ik heb er nooit iets mee gehad als kind. Onze twee dochters daarentegen, die zijn er verzot op. Nieuwe kleren aantrekken, bijpassend tasje kiezen, schoenen zoeken….Ze zijn er uren mee zoet.  Naast het hele vestimentaire gedeelte, is het natuurlijk ook belangrijk dat Barbie een gepast kapsel heeft.

Een vlecht, een dotje, los, twee staartjes. Hoe mooi het ook begint, uiteindelijk eindigen die poppen allemaal met een Robert Smith-kapsel waar helemaal niets meer mee aan te vangen is. Daar besloot ik vandaag iets aan te doen.barbie haar ontploft

Wat kun je doen met zo’n ontplofte haardos wanneer afknippen geen optie is?

1/ Maak de haren nat met lauw water.

barbie conditioner

2/ Breng een ruime hoeveelheid conditioner aan.

3/ Spoel alles uit met heet water.

4/ Kam het haar door met een heel dunne kam tot er geen knopen meer zijn.

barbie haar knippen

5/ Indien nodig, kun je de onderste puntjes wat bijknippen. Die poppen hebben meestal toch van dat extreem lang haar.

6/ Laat de pop goed drogen.

7/ Ze ziet er weer als nieuw uit!

barbie

 

Een heel simpel trucje, dat niet alleen werkt bij ontplofte Barbie-haren, maar bij uitbreiding ook bij alle andere poppen en my little pony’s.  Ik pas het ook toe op alle poppen die na jaren op zolder weer bovengehaald worden, poppen die op de rommelmarkt gekocht worden,… Het is allemaal toch net iets frisser om er daarna mee te spelen. 

 

Related Posts

5 Comments

  1. Zou het ook werken bij pruiken? Mijn dochter heeft een hele mooie rapuzel pruik en ja je begrijpt het al, na 1x spelen een grote knoop 🙁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: