Speelse Vrijdag #29: The Kurio Watch has it all

Weet je wat het is met een zesjarige in huis? Die voelt zich al zo groot soms. Hij zit in het eerste leerjaar en is dus geen kleuter meer. Hij wil dus ook steeds vaker grote-jongens-dingen doen. Computerspelletjes spelen, hoort daar dan ook bij, zo merkten wij.

Nu hebben wij bewust nog steeds geen tablet voor de kinderen en dat werkt prima. Toch zochten we iets om aan de vraag van onze zoon te beantwoorden. De Kurio Watch bleek een schot in de roos te zijn.kurio watch, horloge, digitaalDe Kurio Watch, dat is een horloge met een plus. Niet alleen kun je er de tijd op aflezen – duhuh – , het ding heeft maar liefst nog 7 andere functies. Zo kun je er spelletjes op spelen (denk aan Snake – ooit uuuuu-ren gespeeld op zo’n oude Nokia) en is er de camerafunctie.klok, kurio watch

Ik kan nu een hele uiteenzetting doen over hoe educatief verantwoord het is en hoe we timen hoeveel onze zoon er mee speelt, maar dat ga ik niet doen. De Kurio Watch is voor hem pure ontspanning en dat is prima. Nu hij geen kleuter meer is, zit hij op school al de hele dag verplichte zaken uit te voeren. Dan is het extra fijn als hij thuis gewoon even kan doen waar hij zin in heeft. Vinden we dat zelf ook niet fijn, zo na een drukke werkdag?

Wat is er nu zo leuk aan? (volgens de zoon)

* Het is “zijn” horloge. Op het beginscherm kun je namelijk de naam van je kind instellen.

* Hij kan er ook in de auto mee spelen. Inderdaad, je hebt geen internetverbinding nodig om te kunnen spelen. Alles staat op het toestelletje zelf.

* Hij kan er muziek mee maken. Een van de opties is namelijk een bewegingssensor. Door je arm hard of minder hard op en neer te bewegen, hoor je verschillende cimbalen op elkaar slaan. Ook spelletjes zoals Snake worden gespeeld door het toestel heen en weer te bewegen.digitaal, kurio watch

* Er zit een vertaalcomputertje in. Dolle pret om in een 10-tal talen te horen hoe ze “Cool!” zeggen!kurio watch

* Door het ingebouwde fototoestel voelt hij zich een beetje als een detective die stiekem foto’s kan maken.

* Hij kan er tekeningen op maken en die via de bluetooth-verbinding naar onze mobiele telefoons doorsturen.

Wat vinden wij er zo goed aan? (als ouders)

* Het toestel kan door zijn rubberen band en beschermrand tegen een stootje.

* De Kurio Watch kan via USB opgeladen worden. Geen gedoe meer met batterijen, daar kunnen we alleen maar erg blij om zijn.

* Eenmaal opgeladen, gaat de batterij behoorlijk lang mee. Uiteraard is dit afhankelijk van de intensiteit waarmee er mee gespeeld wordt natuurlijk.

* Door de quasi onuitputtelijke reeks mogelijkheden, garandeert dit apparaat urenlang speelplezier voor je kind. Nu al hoera voor de afwisseling tijdens de lange rit naar het skigebied!

* Het toestelletje is compact en discreet. Je kind kan er tijdens een saai familiediner gerust mee spelen zonder dat meteen de aandacht getrokken wordt.

* Het heeft een minder verslavend effect dan een tablet. Dit is misschien iets wat specifiek voor onze kinderen geldt, maar hier kunnen ze niet omgaan met een tablet. Eens ze beginnen kijken, dan kunnen ze niet meer stoppen zonder helemaal over de flos te gaan. Met de Kurio Watch is dat niet het geval.

 

Kortom, de Sint wist waar hij mee bezig was toen hij dit cadeautje bracht 🙂 Wij vinden de Kurio Watch ideaal vanaf een leeftijd van 6 jaar. Vanaf die leeftijd kunnen ze er volledig zelfstandig mee werken, wat erg handig is.

 

Volgende week in Speelse Vrijdag: iets met creatief met karton.

 

 

*De Kurio Watch werd ons ter beschikking gesteld door Kurio, dit heeft echter geen invloed op onze mening en al helemaal niet op die van onze zoon, want hij denkt dat de Sint de Kurio gebracht heeft :-)*

 

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: