Kindermenu met streken in het Koningsbos in Kasterlee

Uit eten met kinderen nu ze allemaal wat ouder zijn, is best erg leuk. Er zijn tegenwoordig heel veel restaurants die kinderen met open armen ontvangen. Er worden kleurplaten voorzien, er zijn kinderstoelen voorhanden en als je geluk hebt dan is er een speelhoek. Alleen is het kindermenu vaak nog geen hoogvlieger. De kipnuggets met appelmoes, de curryworst met friet en – als je in Nederland bent – de poffertjes blijven vaste waarden. Op zich hebben we daar niets op tegen, maar het is ook gewoon fijn als de kinderen nieuwe smaken en gerechten kunnen ontdekken.

Dat vinden ze in Kasterlee ook en in samenwerking met de Provincie Antwerpen lanceerden ze de campagne “Kindermenu’s met streken”.

“Kindermenu’s met streken” is een project dat kinderen op een andere manier een horeca-ervaring wil laten beleven. Er werd aan verschillende horeca-uitbaters gevraagd om een nieuw kindermenu te creëren, iets wat afstapt van de klassieke kinderportie, maar toch nog steeds heel toegankelijk is. Bovendien ligt de focus op het gebruik van streekproducten. Een erg mooie combi als je het ons vraagt.

Er werd in Kasterlee een wedstrijd uitgeschreven. Verschillende horeca-uitbaters lieten hun origineelste kindercreaties zien en uiteindelijk werden er drie laureaten uitgekozen. Toen wij gevraagd werden om bij een van deze drie het vernieuwde kindermenu te gaan proeven, konden we niet anders dan enthousiast zijn natuurlijk.kindermenu, koningsbos kasterlee

Deze middag mochten we dus met z’n allen uit eten bij restaurant Koningsbos. Het restaurant zelf is heel mooi ingericht, met veel ruimte tussen de tafels, veel hout en warme kleuren. Helemaal onze stijl dus. We werden hartelijk verwelkomd en onze tafel stond al klaar, compleet met kleurplaten en al. We kregen een tafel voor zes in het midden van de ruimte en toch gaf het een knus gevoel.kasterlee koningsbos

kasterlee koningsbos

 

 

Uit eten op zondag, daar hoort een aperitiefje bij. Ik ging voor mijn favoriete klassieker, een witte Martini en de Wederhelft koos voor het Herfstaperitief van het huis. Met een witte Martini kan niet veel fout gaan en bovendien werd hij geserveerd in een gigantisch mooi glas. Het deed me een beetje denken aan wat mijn mémé vroeger in de kast had staan. Het Herfstaperitief was ook een voltreffer. Fris met een zoete toets.

 

 

 

 

 

Maar goed, het ging om de kinderen. Zij kregen geen saai glaasje appelsap, maar een heuse mocktail in een mooi glas met een rietje. De oudste twee speelden op safe en kozen voor een mix van appelsap met frambozensiroop, ons Kind 3 ging voor de Duiveltjescocktail – hoe kon het ook anders – , een drankje met een iet wat zurige toets en Kind 4 ging voor de Virgin Mojito,  frisse munt, limoen, bruiswater en rietsuiker. Perfect zoals ik het zelf ook graag drink!mocktail, kasterlee

Bij een mocktail hoort natuurlijk ook een aangepast hapje. Ze kregen alle vier een schaaltje met huisbereide chips van zoete aardappel en een kroepoek van inktvis. 3 van de 4 kinderen vonden het geslaagd, onze oudste zoon vond het maar niets en deed zich tegoed aan de zoutkoekjes die ook op tafel stonden.sweet potato, kindermenu

Voor het hoofdgerecht lieten we ons verrassen. Onze kinderen kregen de TokTokBurger geserveerd, een mals hamburgerbroodje met een stukje gebakken kip, honing en appels. Net als bij het aperitief, was ook hier de presentatie weer super gedaan. De kinderen kregen niet gewoon een hamburger met een hoopje rauwkost, nee, het was allemaal een pak aantrekkelijker.  De rauwkost was omgetoverd tot een gezicht. Echt. Zo simpel. Ik heb ze nog nooit zo snel alles op zien eten. “Kijk mama, die van mij heeft geen oren meer, en die van mij is zijn mond al kwijt!” De hamburger zelf bestond uit een zacht broodje met sesamzaadjes met daartussen een mals stukje gebakken kip. Geen gefrituurde nugget, maar echte kip. Denk daarbij nog aan flinterdunne reepjes appel, een dressing van honing, mayo en ketchup en je mag terecht beginnen watertanden.kasterlee, toktokburger

Het dessert was kruimeltjespap. Een in mijn ogen weinig aantrekkelijke naam voor wat een prima dessert bleek te zijn. Een bolletje geitenijs (overheerlijk!), aardbeienyoghurt, koekjescrumble en frambozencoulis, afgewerkt met mini-koekjes met maanzaadjes (eveneens overheerlijk). Laat ons eerlijk zijn, ijs doet het altijd goed bij kinderen. Of toch bij die van ons. Het was een dessert dat ik zelf nooit gekozen zou hebben – ik ben nogal verknocht aan chocolade – maar het was een erg lekkere afsluiter van de maaltijd.kruimeltjespap

Wat vonden de kinderen er van?

* Een grote-mensen-drankje krijgen als starter, dat was een voltreffer. Ze voelden zich meteen helemaal speciaal en feestelijk. Ze proefden van de drie varianten en unaniem werd de Duiveltjescocktail als favoriet gekozen.

* De chipjes waren lekker en het feit dat ze elk een schaaltje kregen was handig. Geen gegraai over de tafel heen of discussies dat de een er meer gekregen had dan de andere.

* De TokTokBurger was lekker. Het zou handiger zijn als het stukje kip wat dunner gesneden werd, dan kunnen ze de hamburger makkelijker eten. Het zurige van de appeltjes met het zoete van de honing was een lekker combinatie die door de kinderen enthousiast onthaald werd. De frietjes waren lekker knapperig.

* De rauwkost dresseren in de vorm van een gezicht: 10/10! Nog nooit werden radijsjes, komkommer en wortels zo snel verorberd!

* De kruimeltjespap vonden ze ook geslaagd. Het geitenijs was keilekker en de aardbeienyoghurt met koekjescrumble zooooooooo lekker.

Wat vonden wij als ouders er van?

Het is altijd fijn om ergens uit eten te gaan waar je kinderen zich ook welkom voelen. Naast het feit dat we erg enthousiast waren over het kindermenu, waren er nog een aantal andere dingen die wij als positief ervoeren. Zo konden wij het erg waarderen dat het eten vrij snel na het opnemen van de bestelling al geserveerd werd. Ook kregen de kinderen hun drankjes en hun hoofdgerecht net voor dat van ons. Zo konden we ze al even op weg helpen met het snijden van vlees, het geven van wat ketchup en mayonaise en van die praktische dingen.

Bijna alle ingrediënten van de gerechten waren streekproducten en maar bijvoorbeeld ook de tripel van de Wederhelft was van een lokale brouwerij. Altijd leuk als je op die manier iets nieuws kunt ontdekken.vliet tripel

Verder heeft het restaurant een toilet op de gelijkvloers. Je hoeft dus met de kinderen geen trap op of af telkens ze naar het toilet moeten . En geloof me, met vier kinderen is dat wel een aantal keer tijdens een maaltijd.

Tenslotte heeft het Koningsbos een privé parking en ligt het niet aan een drukke weg, net zo veilig met de kinderen.

Als we dan toch een verbeterpuntje moeten aangeven, dan zou het zijn dat er geen speelhoek aanwezig is. Nu hadden de kinderen kleurplaten, wat erg leuk is, maar na verloop van tijd is het ook fijn als ze eens kunnen bewegen. Een klein hoekje met een blokkendoos en wat autootjes zou daar op een eenvoudige manier uitkomst voor kunnen bieden.

 

Wat ons betreft is het Koningsbos een aanrader voor een zondagse lunch met je kinderen. Lekker en kwalitatief eten voor een eerlijke prijs, een hartelijke ontvangst en een gezellig kader. Hun terras zag er ook gezellig uit, dus bij mooier weer kun je er ook buiten zitten. 

Dat Kasterlee een van onze favoriete plekken in de Kempen is, is niets nieuws. Wij kunnen jullie dan ook alleen maar aanraden om voor of na het restaurantbezoek een fikse wandeling in het Kabouterbos te doen. Ongeacht het jaargetijde, het is er altijd zo mooi!

Wil je meer weten over het project “Kindermenu’s met streken”? Klik dan *hier* voor meer informatie. Vanaf volgend jaar zul je zelfs een “weekend met kinderstreken” kunnen boeken. Een weekend volledig op maat voor je kinderen, hoe tof is dat!

 

 

 

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: