As we speak #5: omdat het hier wat stiller is dan anders

Net zoals de vorige keer toen het hier wat stiller was, ontving ik achter de schermen al regelmatig berichtjes van bezorgde lezeressen. Of alles wel goed gaat, of het wel te doen is met het werk, of de kinderen goed gestart zijn op school…

Hoog tijd voor een “as we speak” dus, zodat jullie weer wat op de hoogte zijn van hoe het met ons is. Want lieve mensen, het gaat super met ons. Echt waar. 

1/ Schoolstart: De kinderen zijn hun schooljaar op een super vlotte manier gestart. Kind 1 geniet van het eerste leerjaar en maakt heel plichtbewust elke avond zijn huiswerk. Bovendien gaat hij nu elke zondag naar de tekenacademie en ook daar voelt hij zich als een vis in het water. Kind 2 is haar eigen vrolijke zelf en vindt haar juf “niet leuk maar suuuuuuperleuk”. Afgelopen week ging ze eerst naar de dansles en hoewel er een paar dikke tranen van spanning vloeiden, vond ze het uiteindelijk toch erg leuk. Kind 3 en 4 hebben het naar hun zin in de klas, ze doen leuk mee, leggen ook contacten met andere kindjes en stormen ’s morgens als eerste de schoolpoort door. Kortom, een zaligheid om zo aan het schooljaar te beginnen!

babboe, bakfiets, teamdecathlon

2/ Werk: Het gaat goed op het werk. Ik ben ondertussen zo goed als helemaal gewend aan het ritme dat buitenshuis werken met zich meebrengt. Het is druk, absoluut. Ik zie de kinderen weinig. Te weinig. Maar als ik ze zie, dan genieten we des te harder. Het voelt ook erg goed om op een andere manier weer mijn schouders onder iets te kunnen zetten.

moleskine, la place, iced coffee, petit prince

3/ Thuisblijfpapa:  Ook met De Wederhelft gaat het erg goed. Hij heeft hier thuis al bergen werk verzet. Ons huis wordt aan een grote opruimbeurt onderworpen, onze 10-beurtenkaart van het containerpark is al vol en veel klusjes waar ik niet aan toekwam, worden nu afgewerkt. Bovendien, en dat is het belangrijkste, genieten hij en de kinderen van de herwonnen tijd samen. Huiswerk maken, playdates organiseren, .. ons gezin draait op rolletjes en dat komt omdat wij er als team samen voor gaan. as we speak, gezin, oeist, stadspark, turnhout

4/ Verjaardag:  Vorige week werd ik 35. Een soortement van mijlpaal volgens sommigen. Mij maakt het niet zo heel erg veel uit om eerlijk te zijn. 34 of 35, ik lig er niet wakker van. Ik werd trouwens wel in de watten gelegd door mijn Wederhelft. Punt 10 van mijn bucketlist indachtig, regelde hij als verjaardagscadeau een afspraak bij “mijn” tattoo artist in Amsterdam. Zo veel liefde voor mijn Wederhelft. De tattoo is nog work in progress, in oktober mag ik nog eens terug voor de afwerking. tattoo, blue blood studios, amsterdam, as we speak

5/ Trouwverjaardag Maandag zijn we 7 jaar getrouwd. Om dat te vieren gaan we morgen uit eten. Sushi. Hij en ik. Onnodig te zeggen dat ik er naar uitkijk zeker?

trouwen, huwelijk, alta ripa, openingsdans

En jullie, hoe gaat het met jullie? De schoolstart goed doorgekomen? En hoe was het de afgelopen warme dagen? Laat het me weten!

Related Posts

8 Comments

 1. Fijne update! De tattoo ziet er prachtig uit zeg!
  Dochterlief is ook vlot gestart op school, ik merk echt dat ze bij een lieve juf zit en dat ze zich heel goed voelt bij het systeem met de hoekjes 🙂
  en ik denk dat wij ongeveer samen jarig zijn… ik word op 24/9 35! Alvast proficiat 🙂 geniet van die sushi!

 2. Hier is het schooljaar een beetje rommelig gestart. We kozen voor een nieuwe school en die bleek niet zo ok te zijn. Gelijk de volgende dag belden we de school om de hoek en daar was wel plek nu (id vakantie zeiden ze dat het vol was). En nu ben ik echt tevreden. Ik hoef niet meer elke dag met het openbaar vervoer van Merksem naar Borgerhout en dat scheelt me echt een paar uur per dag. De kinderen kunnen nu thuis komen eten als ze willen en dat is echt fijn. Dusja het begon rommelig maar we zijn nu tevreden.

  Gefeliciteerd met je huwelijksverjaardag alvast! En een date met je man? Wasda? Dat hebben we in 11 jaar echt bijna niet gedaan. Erg he. Maar dat komt omdat we geen familie in België hebben waar we bv de kinderen in de avond naar toe kunnen brengen. Maaaar we proberen het soms overdag te doen nu ze alletwee naar school gaan.

 3. Wij zijn het schooljaar ook goed gestart. Kleine meid gaat heel graag naar de superjuf in het klasje voor de grote kindjes, want ze moeten de trap omhoog. So far, so good.
  De warme dagen waren wat te warm en druk voor kleine meid. Het was druk op school en thuis. Ze hebben veel gesport deze week als aanloop naar de strapdag en de week van de mobiliteit en privé… Dat zal je later nog wel eens lezen 😛

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: