Da’s elke dag pizza zeker?

3 weken geleden deden we de switch. Ik werd een buitenshuis werkende moeder en de Wederhelft een thuisblijfpapa. Voor ons een evidente keuze, die we na goed overleg genomen hebben. Een minder evidente keuze voor sommige mensen uit onze omgeving, zo bleek.

Dat de Wederhelft thuisblijfpapa geworden is, houdt meer in dan dat hij alleen maar thuis is. Hij staat nu ook in voor zo goed als het hele huishouden, alle regelingen omtrent de kinderen en nog zoveel meer. Een evidentie lijkt ons. Ik deed dat immers ook toen ik thuisblijfmama was.

En toch, toch krijgt hij reacties en opmerkingen die ik nooit kreeg. Van “oh, maar wat ga je dan in godsnaam doen de hele dag?” naar “amai, da’s elke dag pizza zeker?” of “gelukzak, jij zult nogal wat films kunnen zien zeg!”

Ja. As if.

Ik kan alle twijfelende buitenstaanders geruststellen. Wij hebben de afgelopen weken heerlijk gegeten, van verse soep, tot chili boordevol groenten en ook eens frieten met een frikandel. De was hangt fris buiten te wapperen als ik thuiskom en de vaatwas is zacht aan het zoemen. De kinderen zijn dolblij met hun Papa die de hele dag bij hen is en lopen er bijgevolg even vrolijk en ontspannen bij als anders. Dat ze af en toe helemaal tilt slaan, heeft te maken met de vermoeidheid van een actieve zomer en de nodige ontwikkelingssprongen. Herkenbare fase, iemand? Tuurlijk is het ook eens puffen en blazen, wanneer de kinderen hun dagje niet hebben, of wanneer ze in zo’n groeispurt blijken te zitten dat ze een uur na het ontbijt al een appel willen en hij zich dus meer een privé- cateringbedrijfje voelt dan iets anders, maar goed, dat neemt hij er met de glimlach bij.

Om maar te zeggen, die Wederhelft van mij, die kan zijn plan trekken. Hij kan perfect ons huishouden draaiende houden, playdates regelen voor de kinderen en nog energie overhouden om mij ’s avonds ook mijn verhaal te laten doen.

En weet je, dat is geen verrassing.

Misschien wel voor sommige buitenstaanders, maar niet voor ons.

Want die man van mij, dat is er een uit de duizend <3

thuisblijfpapa

De meerderheid van de mensen reageerde trouwens erg leuk op onze switch hoor, alleen blijven de flauwere opmerkingen soms langer hangen.

 

Related Posts

11 Comments

 1. Hij doet dat goed, die man van jou, dat hebben we gisteren met onze eigen ogen mogen aanschouwen. Zelfs met 4 kindjes slaagt hij er in sneller te vertrekken met de auto dan wij met ééntje 😉

 2. Helemaal niks van aantrekken, van zulke reacties!
  Ik vind het geweldig dat jullie dit doen. En dat je man zich daar goed bij voelt, in een maatschappij waar het blijkbaar nog steeds gevoelig kan liggen dat überhaupt de man het huishouden doet.
  Doen waar jullie je als gezin het beste bij voelen. Niet meer, niet minder. 😉

 3. Nah… laat die flauwe opmerkingen maar voor wat ze zijn. Ook wij weten dat jouw wederhelft een geweldige papa is en dat jullie 4-span helemaal niets tekort komt! Dat hebben we al genoeg gezien telkens hij met zijn kroost bezig is! Echt waar, leg het naast jullie neer, iedereen die jullie kent weet écht wel veel beter! Zoals hij op de foto staat, zo is hij. Genieten met de kids! Keep it up, jullie zijn geweldig goed bezig zo samen!

 4. Liefste Hannelore,

  Als er 1 ding is wat ik geleerd heb is dat je als gezin als koppel en als mama en papa moeten goed voelen en de rest van de opmerkingen moet beschouwen als jaloerse ondoordacht gebabbel.
  Ik heb oneindig veel bewondering voor de keuzes die jullie al gemaakt hebben in functie va jullie gezin. Ik wou dat ik of wij ook de moed hadden. Hannelore jullie doen dat schitterend ! XXX

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: