Speelse Vrijdag #20: DVD Kung Fu Panda 3

Het regende afgelopen week. Veel. Iedere dag. Met bakken uit de lucht en van die dingen. Een tegenvaller, zo begin augustus. Alhoewel…. de DVD van Kung Fu Panda 3 kwam uit.

Geef toe, wat is er nu gezelliger dan onder een dekentje in de zetel naar een nieuwe film kijken?kung fu panda 3

Kung Fu Panda is al lang geen onbekende meer ten Huize CompleetGeluk.  Onze oudste twee zagen ook de eerste en tweede film en af en toe kijken ze alle vier de gelijknamige serie op tv.  Met andere woorden, Kung Fu Panda, ze kunnen het wel smaken.

kung fu panda 3  kai, fox Samenvatting: Po – dat is de panda – ontmoet in deze film zijn lang verloren vader. Samen reizen ze naar een geheim pandaparadijs en ontmoeten er een hele stam knotsgekke panda’s. Ja, zelfs de Wederhelft en ikzelf zaten te grinniken. Wanneer Kai – de slechterik van de hoop – opduikt in China, moet Po de onhandige panda’s in een recordtempo opleiden tot Kung Fu-experts. Uiteraard winnen de panda’s de strijd, niet echt op fysieke kracht, maar door samen te werken, vriendschap en zelfvertrouwen.

 

Wat vonden de kinderen er van? De kinderen zijn helemaal verkocht en helemaal in de ban van Kung Fu Panda. Kind 1 leefde helemaal mee en kwebbelde er de hele film op los. Hele strategieën vormden zich in zijn hoofd en hij was dan ook dolenthousiast toen bleek dat de Panda’s zijn idee volgden. De dochters hielden ook van de actie, maar dan wel op een andere manier.  Waar Grote Broer vooral nadacht, deden zij alle Kung Fu- bewegingen na. Toen bij de aftiteling Kung Fu Fighting weerklonk, gingen ze helemaal los, inclusief de vele bijhorende “Hú!” en “Hiejáááá”- kreten.

Wat vonden wij er van?  Kung Fu Panda 3 is een leuke film. Spannend maar niet eng. De aspecten vriendschap en vertrouwen komen heel sterk aan bod zonder dat het belerend wordt. De film is grappig. Er zitten, zoals vaak in animatiefilms, onderliggende boodschappen in die enkel voor volwassenen humoristisch zijn. Dat in de Nederlandstalige versie de stemmen ingesproken worden door o.a. Pieter Embrechts en Roel Vanderstukken, is natuurlijk mooi meegenomen.

kung fu panda 3

Kung Fu Panda 3 is vanaf deze week overal te koop op Blu-ray en DVD.  Wat ons betreft een aanrader om een druilerige zomerdag toch op een leuke manier door te komen!

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: