Speelse Vrijdag #18: Badpret met Glibbi

Badpret, dat hebben ze hier wel. Succesnummers zijn letters en cijfers in foam en rubber eendjes. We hebben dus geen moeite om de kinderen in bad te krijgen hier. Sterker nog, op warmere dagen gaan ze zelf halverwege de middag in bad zitten om af te koelen. De voordelen van een badkamer op de begane grond.

Afgelopen maand kocht ik in een opwelling Glibbi, nadat ik een aanstekelijk promofilmpje in de speelgoedwinkel zag. Glibbi is gekleurd poeder dat je badwater in slijm verandert. Tenminste, dat is wat de verpakking belooft. Maar doet het dat ook? Gisteren testten we het eindelijk uit.  

glibbi simba

Hoe werkt de Glibbi?

In de verpakking zitten twee zakjes gekleurd poeder en twee zakjes wit poeder.

Een zakje gekleurd poeder is goed om 30 liter water in slijm te doen veranderen. Omdat ik liever meer dan een klein bodempje water in bad heb, gebruikten we meteen de twee verpakkingen.

Het gekleurde poeder strooi je in het water en een vijftal minuten later vormt zich een felgekleurde brij.

glibbi

Hebben de kinderen na een tijd voldoende gespeeld, dan strooi je het witte poeder in het water, dan lost de brij weer op en loopt het water zo door de afvoer weg.

Wat vonden de kinderen er van?

De kinderen vonden het vooral erg grappig. Ze kliederden wat met de gekleurde substantie en smeerden zichzelf helemaal onder. Vooral onze dochters hadden erg veel plezier.

glibbi

Wat vond ik er van?

Positief:

* Het ruikt echt super lekker.

* Ondanks de felle kleur liet het achteraf geen sporen na in ons bad of op de badkamermuur.

* Na het spelen kun je het inderdaad zonder problemen wegspoelen.

Negatief:

* De verkregen substantie is niet slijmerig. Het zijn eerder heel kleine zachte glibberige bolletjes. Het deed me eigenlijk nog het meeste denken aan de vulling van een zwemluier die helemaal nat is. Ok, niet echt een flatterende vergelijking, maar het is echt zo. Je kunt er dus ook vrij weinig mee doen.

Zouden wij het aanraden?

Afhankelijk hoe je het wilt gaan gebruiken, zou ik het zeker aanraden. De Glibbi lijkt me bijvoorbeeld leuk om in een kuip te doen en er kleine voorwerpen in te verstoppen. Op die manier wordt het een sensory play.

De Glibbi in bad doen en de kinderen er gewoon in laten zitten, is minder uitdagend en daarvoor zou ik het dan ook niet meer opnieuw kopen.

glibbi

Glibbi is verkrijgbaar in de meeste speelgoedwinkels. Glibbi is dermatologisch getest en bevat geen conserveringsmiddelen, kunstmatige geurstoffen en prikkelende stoffen. Momenteel is het verkrijgbaar in 3 kleuren (blauw, groen, rood)

 

Kenden jullie Glibbi al?  Waarmee spelen jullie kinderen in bad?

 

 

Related Posts

5 Comments

  1. Hihi.. het heeft wel iets magisch natuurlijk voor de kinderen. Het is wel iets dat ik zou kopen als er iets feestelijks is ofzo..misschien met een verjaardag of halloween een bad vol Rode Glibbi misschien? En wat jij al opperde als sensory play in kleine bakken zou het helemaal top zijn. Maar ik vraag mij dan meteen af of het wel zo goed is voor onze kinderen hun huidjes én het milieu?
    Liefs, Mijntje.

    1. Het ruikt lekker en laat absoluut geen rotzooi achter. dus daarvoor moet je het niet laten. Het is alleen leuker als je er iets anders mee doet dan het gewoon in het bad strooien. Alhoewel jouw kereltje nog jonger is dan de onze natuurlijk en dat misschien toch wel tof vindt dan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: