Speelse Vrijdag #15: Klimpret met de Lil’Monkey

Buitenspeelgoed, het is zo leuk. Natuurlijk amuseren kinderen zich wel met takjes en blaadjes en andere dingen die ze vinden in de tuin, maar het is ook fijn om ze af en toe met iets nieuws uit te dagen. Afgelopen winter verkochten we het buitenspeelgoed waar ze uit gegroeid waren (het speelhuisje en de kleine wip) en dat budget zouden we gaan spenderen aan iets nieuws.  Een Lil’Monkey klimrek dus.lil monkey klimrek

Onze kinderen houden van klimmen en klauteren. En van rekstokken. En van ergens op klimmen en er weer af springen. Maar ook van zich ergens onder verstoppen en een rollenspel spelen. Dit alles, en nog veel meer, kun je dus doen met de Lil’Monkey.

Wat onze kinderen er mee deden?

lil monkey klimrek

* Er op klimmen, uiteraard.

* Door de ‘schoorsteen’ naar beneden springen en Sint en Piet spelen.

* Koprollen en handstand oefenen.

* Het geheel bedekken met oude lakens en er een iglo van maken.

Je ziet, mogelijkheden genoeg dus!

De Lil’Monkey is een klimrek, uit kunststof vervaardigd en super makkelijk zelf te monteren. Dat laatste vind ik ook niet onbelangrijk. Ik weet niet hoe het er bij jullie aan toe gaat, maar als de kinderen hier in de gaten hebben dat er iets nieuws komt, dan kan het niet snel genoeg speelklaar zijn. In ieder geval, het klimrek wordt geleverd als bouwpakket. Volgens een eenvoudig plan kun je stap voor stap alles in elkaar klikken, je hebt dus geen schroeven of ander gereedschap nodig. Op iets minder dan een half uur stond het ding in elkaar.

lil monkey klimrek

Een ander voordeel is het gewicht. Het klimrek weegt nog geen 7 kg dus je kunt het makkelijk verplaatsen.

De kunststof onderdelen zijn UV-bestendig en zouden niet verkleuren. Dat boeit me matig, maar ik kan me inbeelden dat sommige mensen daar belang aan hechten. Wat ik echter wel een belangrijk voordeel vind aan kunststof is dat het niet gaat roesten én dat het niet geverfd is. Iedereen heeft wel ooit eens een goedkope patytent gehad die na een paar weken buiten wit afgaf als je de buizen vastnam, toch?

De Lil’Monkey is 118 cm hoog, 175cm breed en kan tot 80 kg dragen. Er kunnen dus meerdere kindjes tegelijk op spelen. De leeftijdsindicatie is 3- 6 jaar en dat klopt wel. Jongere kinderen zullen nog niet echt kunnen klimmen en de oudere kinderen zullen een stukje uitdaging missen.

Hier lijkt het alvast een geslaagde aankoop te zijn voor de zomer en deze winter verhuist hij gewoon mee naar binnen, in de veranda!

Bij aankoop van de Lil’Monkey krijg je trouwens gratis toegang tot een speciaal ontwikkelde app, die samen met het klimtoestel gebruikt kan worden. Wij testten het niet uit, om de simpele reden dat ik een klimrek en een tablet geen gelukkige en een enigszins overbodige combinatie vind. Ben je toch gefascineerd door de app en wil je weten hoe het werkt in combinatie met het klimrek? Klik dan *hier* voor alle informatie.

lil monkey klimrek

Wat is het favoriete buitenspeelgoed van jullie kinderen?

Related Posts

7 Comments

  1. Ziet er fantastisch uit! Enig idee of ze dat ook ergens in België verkopen? Ik wil dat graag vooraf door mijn handen voelen gaan :-). Kan je het vergelijken met die Quadro speelhuisjes? Dit klimrek ziet er véél mooier uit, maar die Quadro’s lijken mij dan weer multifunctioneler (kan je verschillende dingen mee bouwen).

    1. Hey Sarah, geen idee of hij ergens fysiek in België te koop is, wij kochten het online via Marktplaats, en hij is bijvoorbeeld ook te koop via Bol.com Ik heb geen ervaring met de Quadro huisjes, dus ik kan niet vergelijken. Met de Lil’Monkey kun je effectief alleen deze vorm aanhouden, je kunt er ook geen aanvulling of zo voor kopen. Mocht je van bij ons in de buurt zijn, dan mag je altijd eens binnenspringen om het ‘live’ te bekijken 🙂 Je moet maar iets laten weten.

  2. Whaaaa, wat een heerlijk ding is dat! Ideaal voor in onze lang-niet-zo-grote tuin.
    Misschien kan dit wel zijn cadeautje worden als zijn stickerblad vol is. 🙂

  3. Ziet er plezant uit!!

    Giel heeft vorige zomer een houten speeltoestel gekregen, met enkele klimmogelijkheden, een glijbaan en schommel, en we hopen dat hij daar nog een paar jaar blij mee is 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: