Een maxi dress voor kleutermeisjes, is dat wat?

Maxi dresses zijn hip. En zomers. En instant vakantie. En net dat beetje anders dan anders. Allemaal erg leuk dus. Maar staan ze ook leuk bij kleutermeisjes?

Ja!

Ons Kind 2 kreeg afgelopen week een vrolijk pakket van Ninie in de bus met een felblauwe maxi dress. De leuke print vroeg er gewoon om om meteen gepast te worden, dus wij trokken de tuin in!ninie kinderkleding, maxi dress, made in holland

Ik vind het voor de kinderen erg belangrijk dat ze vlot kunnen bewegen, spelen en ravotten. Toen ik de maxi dress zag, had ik dus wel wat twijfels. Zou dit voldoende bewegingsvrijheid geven? Mijn twijfels waren meer dan ongegrond. De jurk is gemaakt van een zachte tricot, waardoor hij gewoon mee beweegt met de vorm van het lichaam. Lopen, rennen, klimmen, het lukte allemaal, ook dankzij de split die tot halverwege de kuit komt.

Zo’n maxi dress in knalkleuren geeft een waw-effect en is dus zeker een aanwinst voor de kleerkast van onze dochter. Door de korte mouwtjes kun je hem ook heel lang dragen, eventueel met een vestje er over als het wat te fris wordt. Daar word ik dan weer blij van.  Waar ik ook blij van word, is dat de kleuren na een aantal keer wassen nog steeds net zo fel zijn en dat de stof zijn vorm en vooral ook lengte behoudt.

ninie kinderkleding, made in holland, maxi dress

 

De jurk komt van bij Ninie, een Nederlands kinderkledingmerk. De jurk werd volledig ontworpen en geproduceerd in Nederland, in eerlijke omstandigheden. De maxi dress kost 49,95 € en is dat bedrag naar ons gevoel meer dan waard. Het is trouwens ook erg leuk om de jurk te combineren met riempjes van Scotts Bluf, die maken het geheel nog net iets feestelijker.

Een Nederlands merk van een Nederlandse webshop. Betaal je dan geen torenhoge verzendkosten? Nee hoor, sterker nog, vanaf 60 € is de verzending zelfs gratis én ingepakt als een cadeautje. Zie je het blije gezicht van je dochter al voor je?

ninie kinderkleding, made in holland, maxi dress

 

Misschien nog een paar tips:

* De jurken hebben dubbele maten, maar vallen als de grootste maat.  Onze dochter heeft maat 116 en de maat 110-116 past perfect.

* Voor de niet zo fashionable mama’s zoals ikzelf, is er op de site een pagina met suggesties voor complete outfits.  Gedaan met losse stukken die je nergens mee kan combineren.

Behoort een maxi dress tot jullie zomergarderobe? Of tot die van jullie dochter? 

maxi dress, ninie kinderkleding, made in holland

Related Posts

8 Comments

  1. Mmm, lijkt me toch niet echt handig om als kleuter in de tuin te ravotten, te klimmen, maar vooral te klauteren… Blijft ze niet met haar knietjes er in hangen? Rekstokken, kruipen en rennen, ook al is het stretchstof, het lijkt me onhandig… Ikzelf verkies liever kortere exemplaren voor de dochter en voor mezelf…

    1. Het ging verbazend goed om te spelen in de jurk op een manier zoals ze normaal speelt, maar ik hou de jurk ook liever voor een “speciale “gelegenheid, zoals een familiefeest van aankomend weekend of zo 🙂 Dan wordt er toch op een andere manier gespeeld dan thuis natuurlijk.

  2. Ik vind het echt super. Ja, ook voor ons budget helaas wat prijzig maar misschien als er eens ergens een belangrijk feestje is of zo … ooh wij hebben toevallig eentje op 3 juli 😉 misschien ga ik toch nog eens kijkje nemen dan!

  3. Ze staat er heel leuk mee maar 50 euro vinf ik verschrikkelijk veel geld voor een lapje stof hoor! Je hebt er voor veel minder

    1. Klopt ongetwijfeld Ann dat ze ook een stuk budgetvriendelijker bestaan. Zelf koop ik voor de kinderen heel wat tweedehands of in de ketens, zodat de prijzen meevallen. Ik vind het echter wel leuk om ze per seizoen een of twee stukken te geven die in het oog springen, en die mogen dan best wat duurder zijn. Maar dat is uiteraard iets wat voor iedereen kan verschillen natuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: