Speelse Vrijdag #14: My Little Pony – Princess Cadance

My Little Pony, ik was er als kind gek op. De snoeperige kleurtjes, de fantasiewereld, het lag me wel. Ook onze dochters halen de My Little Pony’s regelmatig van stal. (Ha, wat een woordspeling!)

Er wordt hier gespeeld met de gewone figuren, maar de ogen van de meisjes beginnen toch iedere keer te glinsteren als we in de speelgoedwinkel het grotere model zien staan. Tijd voor de test dus.my little pony - hasbro - princess cadance

Princess Cadance is een My Little Pony die ongeveer drie keer zo groot is als de standaard figuren. Bovendien is ze knalroze, heeft ze weelderige manen waar ik alleen maar jaloers op kan zijn en geeft ze licht.

Inderdaad. Ze geeft licht.  Het is te zeggen, haar hoorn licht op en op haar linker been staan hartjes die licht geven.

Alsof dat nog niet genoeg is, kan ze ook 4 verschillende geluidjes maken. Ze neuriet de eerste zin van de begintune, er weerklinken belletjes, ze lacht en als laatste heb je het typische “toverstafgeluidje” (kennen jullie dat ook of is dat iets dat enkel binnen ons gezin leeft?)

Daarnaast wordt ze geleverd met een kam een een kroontje. Kortom alles er op en er aan.

Als je ook nog eens de My Little Pony Friendship Celebration App download, kun je het hartje op haar achterste been scannen, om zo toegang te krijgen tot een online platform waarbij je zelf Cadance kunt zijn. Wij hebben dit niet getest, maar het zou voor iets oudere kinderen een meerwaarde kunnen zijn.

Is dit nu leuk speelgoed?

Moeilijk te zeggen. Ik vind er zelf helemaal niets aan, hoewel ik My Little Pony geweldig vind. Voor mij hoeven al die extra licht- en geluidsopties niet. Geef mij maar de ouderwetse figuren.my little pony hasbro princess cadance

De dochters daarentegen, die delen mijn mening niet.  Ze vinden Princess Cadance “schattig, superlief, keimooi en zooooooo leuk”. De regenboogkleurige haren maken het enthousiasme alleen maar groter. Ze fungeert momenteel een beetje als de leider van de hele groep My Little Pony’s.

my little pony hasbro

In huis halen?

Princess Cadance is absoluut leuk om cadeau te geven. Veel kleutermeisjes zullen meteen gecharmeerd zijn door de geluidjes, het kroontje en de lichtgevende hartjes.  Verwacht echter niet dat het speelgoed is waar ze uren en uren mee gaan spelen. Dat hoeft ook niet altijd natuurlijk, het figuurtje is bijvoorbeeld ook leuk om de kinderkamer op te vrolijken.

Ik schrijf in deze review trouwens enkel over onze dochters. Dit omdat onze jongens, cliché o cliché, helemaal niets geven om My Little Pony, tenzij het om de tekenfilm gaat. Dit betekent echter niet dat My Little Pony niet voor jongens is!

 

Kennen jullie My Little Pony nog uit jullie kindertijd? Speelden jullie er toen mee? Spelen jullie zonen of dochters er nu mee, kijken ze naar de tekenfilms?

 

Related Posts

3 Comments

  1. Als kind speelde ik ermee, het was mijn “take away” speelgoed. Ik had een tasje in de vorm van een stal waar mijn pony’s inzaten, dus ik kon ze gemakkelijk meenemen. De staart en manen kammen, vlechtjes maken, … ja, best wel leuk…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: