Mijn favoriete slab, ook al hebben we ze niet meer nodig

Slabben…tientallen hebben we er door de jaren heen versleten. Grote, kleine, met velcro, met lintjes. Een slab met mouwen en een zonder mouwen. Geloof me vrij, met 4 kinderen die behoorlijk enthousiast waren (en zijn) tijdens de maaltijden, was het lange tijd geen overbodige luxe. Ondertussen gebruiken we nog amper slabben, behalve bij het eten van tomatensoep en spaghetti bolognese. Better safe than sorry en van die dingen…  Onlangs ontdekte ik echter een bepaald type slabben die ik graag gehad had toen onze kinderen jonger waren. Ik heb het over de Ultrabibs van Bibettabibetta, ultrabib, slab

“Een slab is een slab”, hoor ik jullie denken. Toch niet. Wat maakt deze dan zo bijzonder?

1/ De sluiting is aan de zijkant en met velcro.  Ik herinner me nog levendig het gefriemel om lintjes gestrikt te krijgen rond de nek van een baby’tje die nog in zijn wipper ligt. Gedoe, voor ouder en kind. Een sluiting aan de zijkant zorgt er voor dat je het hoofdje van je kind niet meer moet optillen.

2/ De rand onderaan kun je omvouwen tot een soort van opvanggootje. Dit is dan weer handig wanneer je kinderen zelf beginnen eten. In het begin aten die van ons met hun handen, pas later begonnen ze bestek te gebruiken. In beide gevallen viel er vrij vaak iets op de grond.  Zo’n omgevouwen rand kan de schade iet of wat beperken.

bibetta, ultrabib, opvanggootje, slab

3/ De Ultrabibs zijn gemaakt van neopreen. Neopreen, dat is het materiaal waar ook wetsuits van gemaakt worden. Waterafstotend dus. Als je kind enthousiast zijn drinkbeker naast zijn mond leeggiet, wordt het water opgevangen in het opvanggootje, maar dringt het niet in de slab zelf. De kleren blijven dus droog.

neopreen, bibetta, ultrabib

4/ Neopreen is ook een stof die heel snel droogt. Je kunt het slabbetje na de maaltijd makkelijk even onder de kraan afspoelen, tegen het volgende eetmoment is het zeker weer droog.

5/ De naden zijn erg zacht. Onze kinderen aten meestal in hun rompertje, om zo extra was te beperken. Zachte soepele stof en naden tegen het tere baby-/kinderhuidje waren dan ook een must.

Bovendien bestaan de Ultrabibs in een aantal felle kleuren en daar houden wij wel van. Wij hebben groen en roze, maar je kunt ook opteren voor fel blauw of turkoois, met of zonder motief.

bibetta, slab, ultrabib,

 

De slabben van Bibetta zijn onder andere te koop bij Blabloom.

Hebben jullie door de jaren heen producten ontdekt waar je van denkt “had ik die maar gehad toen de kinderen klein waren?”

Related Posts

3 Comments

  1. Goh! Dat evolueert allemaal zo snel. Dus ja, uiteraard zijn er nu spulletjes die ik heel graag 19 jaar terug zou gehad hebben. Als ik dat nu allemaal zie, het leek toen allemaal zo basic wat ik had. Ik had begot nog gewone ‘sponsen’ slabben. Doet mij eraan denken: blijf intens genieten van de kindertijd, want echt… time flies! Voor je het weet zit je met betweterige pubers op je dak! 😉 (als iemand daar overigens producten voor heeft: tips altijd welkom! 😉 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: