Handboek voor de nieuwe vader – Michaël Dokter

Een paar maanden geleden ontmoette ik Michaël Dokter. Geen arts, maar een behoorlijk kersverse vader. Niets speciaals, ware het niet dat hij zijn ervaringen als kersverse vader gebundeld heeft in een boek, het Handboek voor de nieuwe vaderhandboek voor de nieuwe vader, michaël dokter

Ik hou er wel van, van mannen die schrijven over hoe ze een zwangerschap ervaren, die delen wat ze nu eigenlijk van die bevalling vonden en hun verbazing over dat kleine nieuwe wezentje niet onder stoelen of banken steken. De schrijfstijl is vaak heel vlot, humoristisch en vooral to the point. Geen omslachtige verwoordingen, maar gewoon zeggen waar het op staat.

De schrijfstijl van Michaël is niet anders. Met de nodige humor en zelfspot geeft hij tips en trucs aan aanstaande vaders.

“De kans is groot dat je, net zoals vele vaders voor jou, tijdens de eerste nacht een aantal keren boven je slapende kind hebt gehangen om te kijken of ze nog wel leeft. Terwijl je dit doet, baal je. Omdat je die relaxte vader wilde worden (…) Het gevoel om te checken of je kind leeft, is groter dan jij, en ik denk dat zelfs Rambo en de Terminator er op de eerste levensdag van hun kind zo hebben bijgestaan.”

Gedurende 71 pagina’s loodst Michaël (aanstaande) vaders door de eerste weken na de bevalling, geeft hij tips over kraamvisite en waarschuwt hij je voor de veranderingen binnen je vriendenkring. Verwacht geen wetenschappelijke naslagwerk of hoogstaande literatuur.  “Handboek voor de nieuwe vader” is een boek dat heel vlot weg leest en af en toe een glimlach op je gezicht doet verschijnen. Voor de iets meer ervaren vaders zijn de anekdotes herkenbaar, de aanstaande vaders zullen er niet door afgeschrikt worden.

Wat mij betreft een leuk cadeautje als je de aanstaande vader ook wilt verrassen tijdens een babyshower of iets dergelijks. Alle nodige informatie vind je *hier*.

 

 

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: