Speelse Vrijdag #11: Tic Tac Toe 3D

Tic Tac Toe 3D (Goliath) is een hippere versie van de klassieker Vier op een rij.  Het leek me eenvoudig, een beetje saai zelfs. Maar was dat ook echt zo? Wij mochten testen!

tictactoe3D, goliath games

Hoe werkt het spel?

Je hebt een zwart speelbord met 16 speelvakken. De ene speler heeft de witte “O”-stukken, de andere de rode “X”-stukken. Om de beurt plaats je een stuk op het bord en probeer je vier dezelfde stukken op een rij te krijgen.

tictactoe3d-speelbord

Tot zover lijkt het eenvoudig.

Waar het moeilijker – en dus ook spannender- wordt,  is het moment waarop je beseft dat het echt 3D is.  Je kunt dus zowel horizontaal als verticaal vier op een rij maken, maar ook diagonaal de lucht in. Of op de tweede rij blokken. Er zijn veel meer opties om in de gaten te houden.

tictactoe3D, goliathgames

De eerste keren ging ik gigantisch de mist in. Iets met gebrek aan ruimtelijk inzicht en zo. Na een aantal keer spelen, begin je te weten waar je op moet letten en gaat het iets vlotter.

Is het een leuk spel?

Ja, omdat het zoveel meer is dan een ‘simpele’ vier op een rij.  Het 3D-effect geeft echt een extra dimensie (Ha!) aan de klassieker.

De leeftijdsindicatie is vanaf 8 jaar en dat kan wel kloppen.  Ik probeerde het met onze bijna 6-jarige te spelen en hij miste duidelijk nog het ruimtelijk inzicht.  De kinderen gebruikten de blokken evenwel wel om fantastische geometrische bouwwerken te maken, dus ook zij vonden het een geslaagd spel.

In huis halen?

Ja, dit is zo een van die spellen die je als volwassene ook nog graag speelt. Gewoon, met z’n tweetjes en een kaasplankje erbij bijvoorbeeld. Een tip voor vaderdag?

tictactoe3D-vake

 

 

Related Posts

6 Comments

  1. Ik vrees dat dit iets is waarmee ik niet zo vaak kan winnen, maar het ziet er wel tof uit. Ik hou ‘m in gedachten voor wanneer Giel ouder is 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: