Speelse Vrijdag #9: Window markers

totum window markers
Op het raam tekenen, zonder dat mama de wenkbrauwen fronst? Ja, het kan. Met window markers, stiften speciaal hiervoor ontwikkeld. Onnodig te zeggen dat ze hier in hun nopjes waren toen ze de set voor het eerst mochten gebruiken zeker?

Inhoud van de doos:

* 4 window markers (rood, geel, blauw en paars)

* 2 sjabloonbladen

totum window markers

Hoe ga je te werk?

Er is geen specifieke werkwijze of gebruiksaanwijzing. Met window markers kunnen de kinderen op het raam tekenen, net zoals ze dat anders op een blad papier zouden doen.

De sjablonen kunnen gebruikt worden om dino’s of een politiewagen te tekenen, maar evengoed kun je natuurlijk vrij tekenen.
windowmarkers-totum-dino

Wat vonden wij er van?

Tekenen op een raam, het is een hit. Het voelt een beetje als iets doen wat niet mag en volgens mij was dat al de helft van de pret.

De stiften liggen fijn in de hand en zijn zo vormgegeven dat het dopje achteraan op de stift geplaatst kan worden tijdens het tekenen. Bovendien hebben ze een subtiele aangename geur.

Na het tekenen kan de tekening inderdaad probleemloos verwijderd worden met een vochtige doek. Stift op de handen? Met wat water en zeep was het zo verholpen. Stift op de kleren? Na een wasbeurt was er niets meer aan te zien.

De sjablonen waren zeer gegeerd bij de oudste twee kinderen, maar bleken echter niet zo handig in gebruik. De kinderen vonden het niet eenvoudig om het sjabloon met 1 hand vast te houden en met de andere hand te tekenen. Het blad verschoof dus nogal vaak. Bovendien was het karton na een middag intensief gebruiken al niet meer in zo’n goede staat. Een plastic sjabloon dat blijft kleven aan het raam zou een handigere oplossing zijn.windowmarkers-totum-sjabloon

 

In huis halen of niet? 

Ja. De window markers bieden een originele afwisseling op het standaard ‘op een blaadje tekenen’. Kinderen kunnen veel groter werken en meteen inspiratie opdoen door wat ze op dat ogenblik zien als ze door het raam kijken.

Het is geen middag vullende activiteit, daarvoor heb je met slechts 4 kleuren een te beperkt kleurenpalet. Het is wel leuk als dingetje tussendoor. Hier tekenden ze bijvoorbeeld op het keukenraam terwijl ik aan het koken was.

Ook tijdens een langere autorit kunnen de window markers voor afleiding zorgen.

windowmarkers-totum-groepsfoto

Lijken deze window markers je leuk? Dan vind je *hier* meer informatie.

 

Volgende week in Speelse Vrijdag: een wel heel speciale knuffel!

 

*deze review kwam tot stand door een samenwerking, dit beïnvloedde onze mening niet*

 

 

*

 

Related Posts

2 Comments

  1. Dat is idd een leuk alternatief dan papier :o) we gebruiken er hier de superwashable stiften van den Aldi voor ,o) dan heb je meteen een uitgebreider kleurenpalet ;o) gaat perfect!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: