Speelse Vrijdag #8: My first sticky mosaics

Wij knutselen graag. Niet per sé heel goed en bijna nooit Pinterest-waardig, maar daar liggen we niet van wakker. Of wat had je gedacht.  Naast het feit dat ik er rotsvast van overtuigd ben dat het goed is voor de ontwikkeling van de kinderen (creativiteit, motoriek,..), is het ook een moment dat we rustig rond tafel zitten.  Een moment dat we samen nog eens kunnen praten zonder dat iedereen als een gek door de living rent.

Kind 2 kreeg voor haar derde verjaardag van de buren een mozaïek-set. “Mozaïek?”, hoor ik je denken. “Voor zo’n kleintjes?” Ja, absoluut.

 

Het ging om een doos “My first sticky mosaics” van The Orb Factory.  Mozaïeken voor kleintjes dus.

the orb factory - first sticky mosaics

 

De inhoud van de doos bestaat uit vier voorgedrukte vormen. In ons geval zijn dat feeën, maar er zijn verschillende thema’s verkrijgbaar zoals auto’s, prinsessen en raketten. Daarnaast zijn er een heleboel velletjes met mozaïeksteentjes in foam.

the orb factory , my first sticky mosaicsmozaiekvlinder-inhoud2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het principe is eenvoudig. Je kind kiest een favoriet ontwerp en kleeft de mozaïeksteentjes op de aangegeven plaatsen.

Voordelen: 

* Geen lijm nodig.

* Ruim voldoende mozaïeksteentjes. Als er dus per ongeluk eentje mislukt, dan kan het ontwerp nog steeds perfect afgewerkt worden.

* De mozaïeksteentjes zijn makkelijk los te maken van het stickervel, zelf door die kleine kinderhandjes.

* Er worden ophanghaakjes bijgevoegd. Doordat het karton zo licht is, kun je ze ook aan een punaise ophangen. Lekker makkelijk.

* Per doos zijn 4 ontwerpen. Als je kind de smaak te pakken heeft, dan kun je het verschillende keren herhalen. Als je, net als hier, meer kinderen hebt, dan kunnen ze elk hun eigen project maken.

mozaiekvlinder-virginie

Nadeel:

* De kleurenindicaties op het ontwerp zijn niet altijd even duidelijk. Gaat het nu om roze of glitterroze? Uiteraard maakt dit niet veel uit, maar onze kinderen waren er echt op gebrand om het ‘juist’ te doen, dus dit zorgde voor wat frustratie af en toe.

 

De leeftijdsindicatie is 3+ en dat klopte hier wel.  Onze toen 3- en 4-jarigen konden zelf aan de slag en mits af en toe een klein beetje hulp leverden ze een leuk resultaat af. Onze toen 2-jarigen kregen de mozaïeken wel het van stickervel, maar slaagden er nog niet in om ze op de goede plek te kleven. Ook dat is niet erg, maar ik vind het fijner als ze dat dan op een gewoon blad papier doen in plaats van op een voorgedrukt ontwerp.

the orb factory, my first sticky mosaics

Deze producten zijn onder andere *hier* te koop.

Wat vinden jullie van deze knutseldoos? Zijn jullie kinderen ook zo gek op stickers en alles wat kleeft?  

Volgende week gaan we voor Speelse Vrijdag aan de slag met window markers!

 

Related Posts

4 Comments

  1. Ziet er heel leuk uit! Ik ga eens op zoek! Wij zijn nog steeds in de knip-fase 🙂 en ook de zoekboekjes met magische tekeningen van Melissa&Doug (met een stift die je zelf moet vullen met water) zijn echt een succes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: