CompleetGeluk gaat op vakantie #6: Novotel Metz Hauconcourt

Wij waren in november een dag te gast in het Novotel en met die hartelijke ontvangst in ons achterhoofd, boekten we afgelopen skivakantie op de terugweg een overnachting in het Novotel. We kozen voor het hotel in Metz-Hauconcourt.novotel-metz hauconcourt

Waarom dit hotel?

* Metz ligt op ongeveer 8 uur rijden van het skigebied en nog een ruime drie uur verwijderd van thuis. Ideaal om daar te overnachten en dan de volgende ochtend uitgerust en ontspannen de laatste kilometers te rijden.

* Het hotel ligt niet in het centrum van Metz, maar meteen aan de afrit van de snelweg. Als je er overnacht bij wijze van tussenstop verlies je dus amper tijd. Mocht je echter langer blijven, dan is een bezoek aan Metz zeker de moeite. Amper een kwartier rijden en je staat in het stadscentrum.

* Het hotel heeft een eigen restaurant. Na een hele dag in de auto, hoef je niet meer op zoek te gaan naar een restaurantje, je wandelt gewoon van je kamer naar het restaurant en kunt zonder gêne een glas wijn drinken.

* Novotel Hauconcourt heeft een (gratis) privé parking.

Maar wat voor ons de doorslag gaf, is dat Novotel zich profileert als een familiehotel. Kindvriendelijk dus. Dit zagen we terug in verschillende dingen:

* Kinderen onder de 16 jaar overnachten gratis in de kamer van de ouders en ontbijten gratis. De twee extra bedden, in de vorm van een slaapbank, waren super comfortabel. Jammer was dan weer dat dit slechts geldt voor 2 kinderen per kamer. Wij reisden evenwel samen met mijn ouders en Kind 2 en 4 vonden het maar wat leuk om bij Pé en Mé op de kamer te mogen slapen, dus deze keer vormde het praktisch gezien geen probleem.

novotel-familiekamer

* In de lobby van het hotel was een speelhoekje ingericht. De kinderen konden er op een digitale tafel spelen, er waren Kapla-blokken en er stond een rek met leesboekjes. Het was leuk gedaan en de kinderen konden er even ontspannen. Spreken over “ruime speelmogelijkheden voor kinderen” is misschien wat overdreven.

novotel speelhoek

* Er is een buitenzwembad en een speeltuin. Allebei ongetwijfeld super leuk (zo zag het er in ieder geval uit), maar wij konden er door het tijdstip van het jaar uiteraard nog geen gebruik van maken.

* Ook tijdens het diner werd aan de kinderen gedacht. Toen we net aan tafel zaten, kregen ze meteen allemaal een doosje kleurpotloden en een kleurplaat.

* Er stonden verschillende kindermenu’s op de kaart. Heel attent werden de borden van de kinderen eerst gebracht. Zo hadden wij de tijd om vlees te helpen snijden en alles in goede banen te leiden zonder dat onze maaltijd koud werd.

novotel-restaurant

* De drankjes werden in een soort fastfoodketen-achtige bekers opgediend. Absoluut onnodig, maar onze kinderen vonden het keicool.

* Het ontbijtbuffet werd om 6u ’s morgens al geopend. Ideaal voor families met van die vroege vogels zoals die van ons.

* Op de kamer was er gratis Wi-Fi en de tv had verschillende kinderzenders in het pakket.

Een verblijf in een hotel blijft natuurlijk prijzig als je met z’n zessen bent. Door de familieformule 2+2 betaalden wij echter maar 85euro/kamer voor 4 personen, ontbijtbuffet inbegrepen. Al bij al een heel scherpe prijs. De kamers waren ruim genoeg en perfect geïsoleerd. We moesten dus niet met de schrik zitten dat onze kinderen om 6 uur ’s morgens de buren al zouden wekken met hun gepraat. Een aanrader voor een overnachting als tussenstop of voor een weekendje familiecitytrippen in Metz.

novotel-gang

Gaan jullie wel eens met de kinderen op hotel?  Wat zijn jullie ervaringen?

 

Related Posts

2 Comments

  1. De eerste twee jaar van Y zijn wij nog op hotel geweest en vonden dit geen enkel probleem. Ook nu zouden wij dit nog steeds doen. Zeker omdat er nog veel hotels gratis verblijven aanbieden voor kinderen jonger dan 6 of zelfs 12. Met twee kindjes zouden we misschien wel eens moeten nadenken over alternatieven.

  2. Leuk!!
    En nee, wij gaan niet op hotel met onze kinderen, gewoonweg omdat het pokkeduur is met 4 kinderen, verplicht om 2 kamers te nemen en 4 volwassenen te betalen…
    Als wij op reis gaan, is het dus in 1 trek doorrijden, soms even een powernapje van een uurtje in de wagen, maar een hotel voor 1 overnachting (nu ja, meer ook) is ons véél te duur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: