Vanish Gold: kan de perfecte huisvrouw in mij nu opstaan?

VanishEen paar maanden geleden kreeg ik de vraag of ik de nieuwe Vanish Gold wilde uittesten. Ik zou immers, met vier kleine kinderen in huis, perfect tot de doelgroep behoren.

Klopt.

Aan vlekken geen gebrek.  Zand, stift, tomatensaus, chocolade, verf, snot, kwijl en andere lichaamsvochten, niets is ons onbekend.  

Al die vlekken doen mij niet zo heel erg veel eigenlijk. De relaxte (of is het gemakzuchtige) huisvrouw in mij gooit die vlekkerige kledingstukken gewoon in de wasmachine en hoopt dat ze er proper uit komen. Lukt het, dan is dat super. Lukt het niet, dan haal ik even mijn schouders op en hoop dat de vlek in de loop der wasbeurten verbleekt. Gebeurt dit niet, dan zijn er drie mogelijkheden:

1/ T-shirts met vlekjes worden in de winter onder de truien gedragen. Lekker warm en geen mens die het ziet.

2/ Speelkledij. Met Papa in de tuin werken? Schilderen? De fietsen schoonmaken? Geen probleem. In de veranda staat een doos met daarin ‘speelkleren’.  Kledij die al het nodige te verduren gehad heeft en dus zonder probleem vuil mag worden.

3/ Verknippen. Oude kledij wordt verknipt in kleinere stukjes stof die we dan bij onze knutselprojecten gebruiken.

 

Maar goed. Af en toe is het natuurlijk wel erg jammer als nog relatief nieuwe kleren niet meer gedragen kunnen worden. Ik besloot om de Vanish dus toch een kans te geven. Afgelopen maand testte ik het product op de vier meest voorkomende types vlekken bij ons in huis: aarde, bloed, ontlasting en rode saus.

1. Kind 1 springt van de trampoline en landt met zijn knie in een hoop aarde.
12696296_10153881163034235_627916734_n

Ik besloot de grote middelen in te zetten en behandelde de vlekken eerst met de Vanish alvorens de broek in de wasmachine te stoppen.  Na de inwerktijd spoelde ik het product weg en de vlek was al merkbaar minder geworden. Om er echt helemaal voor te gaan, voegde ik ook nog Vanish toe aan mijn wasmiddel.  Na het wassen op 30 graden was de vlek nog meer verminderd maar toch nog zichtbaar.  

2. Kind 3 snijdt zelf een plakje worst af en neemt meteen ook zijn vinger mee.

Zelfstandigheid bij kinderen, ik draag het hoog in het vaandel. Soms zijn die van mij echter iets te voortvarend. Zo ook Kind 3. Hij wilde een stuk worst voor op de boterham en nam een scherp mes uit de lade. Hij sneed ook in zijn vinger en drukte die in een reflex tegen zijn trui aan. Na hem van de nodige kusjes, knuffels en een pleister voorzien te hebben, was ik de trui al lang weer vergeten. Een paar dagen later kwam ik hem bij het sorteren van de was tegen. Ik nam de proef op de som en voegde een half schepje Vanish toe aan het wasmiddel. Wonder boven wonder bleek de vlek echt volledig weg.

12311602_10153881176614235_1580242494_o

3. Kind 4 heeft een acute aanval van buikgriep.

Toen ik Kind 4 ophaalde na een drukke schoolweek, had ze een zakje mee met daarin haar beige kousenbroek en lichtroze onderbroekje. Ze had buikkrampen gehad, met alle gevolgen van dien. Bij thuiskomst gooide ik alles meteen in de wasmachine met een volledige maat Vanish er bij. Ik waste alles op 60 graden en ook hier waren er geen vlekken meer te bespeuren. En nee, hier heb ik geen foto’s van, geen paniek.

4. Kind 4 hangt met haar arm in een bord pompoensoep.

Enthousiaste verhalen aan tafel, met de nodige armbewegingen er bij. Plots hangt diezelfde arm in het bord pompoensoep. “Ik weet niet hoe het komt mama, het ging helemaal van zelf, echt waar!”.  Kleren in de wasmachine, wassen op 30 graden en een half maatje Vanish bij het wasmiddel. Na 1 keer wassen waren er geen vlekken meer te zien.

vanish

 

Wanneer ik de balans opmaak, dan heeft het product in drie van de vier gevallen perfect resultaat geleverd. Bij de aarde was de vlek een stuk minder dan wanneer ik het gewoon in de wasmachine zou gegooid hebben. Absoluut een goed resultaat dus.

Ga ik vanaf nu alle kledij met vlekken behandelen met Vanish? Nee, ik denk het niet. Niet omdat het product niet voldoet, maar gewoon omdat het niet in me zit. Die perfecte huisvrouw award zal nooit voor mij zijn. Ik hou het wel achter de hand voor de ‘mooiere’  kledingstukken van de kinderen.

Gebruiken jullie vlekverwijderaars of hebben jullie nog tips uit grootmoeders tijd om vlekken uit kleren te krijgen? Of ben ik de enige moeder met kinderen die er in slagen om zich echt altijd onder te smeren met vanalles en nog wat? 

*Deze post kwam tot stand na een samenwerking met Vanish. Het gebruikte product heb ik dan ook gratis gekregen. Dit heeft mijn mening hierover evenwel niet beïnvloed.*

Related Posts

9 Comments

 1. Hier ook een vanish fan! Heb me ook ooit eens volledig laten gaan met allerlei vlekken en inderdaad: de meeste zaken waren er uit!
  De Gold variant heb ik nog niet getest! Moet ik ook eens proberen!

 2. ik gebruik altijd Shout. mijn vlekken zijn er 9/10 uit daarmee. Of een vlek probeer ik steeds eerst met heel veel water af te kuisen alvorens ze in de wasmand te gooien. Sommige dingen trek ik mij ook niet aan zoals slabbetjes, spuugdoekjes, keukenhanddoeken, foert als die te vuil zijn dan gooi ik ze na een tijd weg 😀

 3. Voorlopig bij ons de meeste vlekken wel weg na het wassen (ik gebruik voor alle kleuren en temperaturen gewoon Dash) . De enige vlekken die soms blijven na het wassen, zijn die op de knie. Meestal vervaagt dat inderdaad na verloop van tijd. Ik heb nog niet veel kledingstukken echt moeten wegdoen omdat de vlekken er nooit uit gingen.
  En wij hebben ook VEEL vlekken hoor 🙂 ik hou mijn kinderen ook niet proper.

 4. ik heb nog nooit echt problemen gehad om iets uit kleren te krijgen…alleen tomaten dat valt niet zo mee…maar daar letten we dan ook me op als we het geven 😉

 5. ik heb toevallig een tijd geleden verschillende producten van vanish opgestuurd gekregen om te proberen. De poedertjes deed ik elke keer 1 schepje bij de was dus die zijn op nu 😉 , ik heb nu nog de gewone spray en de duo-spray staan voor “noodgevallen”. Heb ze toevallig dit weekend nog moeten gebruiken. De oudste dochter had lekker gemorst met een suikerappel van de kermis op een wit kanten blousje. Wat spray er op en de machine in en weer stralend wit 😀
  Ik ben tevreden, al zal ik zeker niet naar de winkel lopen voor de poedervorm omdat hij nu op is, zodra de sprays op zijn en er toevallig eens een héél goede promotie is dan pas wordt er nieuwe gekocht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: