Review: Twistshake flessen

Ik hoor het jullie al denken: zijn jullie kinderen zijn de leeftijd van papflesjes nog niet ontgroeid? Misschien, maar niet ten huize van den Berk. Een flesje warme melk ’s morgens na het ontbijt en ’s avonds na de badroutine behoort hier tot het dagelijkse ritueel. Twee rustpunten op een drukke dag. Zolang onze kroost hier van geniet, blijven de flesjes dus in gebruik.

Nu zweren we al vanaf dag 1 bij een vast merk. Toen ik een maand geleden 4 Twistshake flessen kreeg, was ik dan ook heel benieuwd wat het zou geven. Je weet wel, onze kinderen en veranderingen, dat gaat niet altijd zo perfect samen. 

Twistshake_keyvisual

Het zoveelste flessenmerk op de markt. Zitten we daar nog wel op te wachten?  Na ze een kleine maand dagelijks 2 keer gebruikt te hebben, zijn dit onze bevindingen.

Pluspunten:

* Ruime opening.  Voor ons iets niet meer van toepassing, maar ideaal om melkpoeder in de fles te gieten zonder de helft er naast te strooien.

* Slechts 3 onderdelen.  Het klinkt banaal, maar hoe eenvoudiger een fles, hoe handiger. Denk maar aan steriliseren, afwassen, meenemen op uitstapjes enz.  Hier heb je enkel de fles, het speentje en de ring.

* Bewaardoosje voor melkpoeder.  Bij iedere fles wordt een bewaardoosje voor melkpoeder geleverd, in dezelfde kleur van de fles. Bovendien is het doosje op zo’n manier ontworpen dat je er meerdere op elkaar kunt schroeven. Wij zijn de fase van het melkpoeder voorbij, maar de doosjes gaan nu iedere dag mee in de boekentas, gevuld met rozijntjes.

* Verschillende kleuren.  De Twistshake bestaat in verschillende knallende kleuren, maar ook in wit, voor wie het liever iets soberder houdt. Flessen in meerdere kleuren bieden dé uitkomst als je binnen een gezin met verschillende melk te maken hebt. Zo dronk Kind3 het eerste jaar bijvoorbeeld sojamelk. Ook zaten wij op een gegeven moment met zuigelingenmelk, peutermelk en gewone volle melk. Op zo’n moment is het handig dat ieder kind zijn eigen kleur heeft.

* Zeefje. De flessen hebben een mengzeefje. Het – overigens uitneembare- zeefje zorgt er voor dat eventuele klonters in de melk de speen niet verstoppen en zo het drinkproces verstoren. Voor ons niet meer van toepassing, maar ik zie ons nog zitten prutsen met verstopte speentjes terwijl we met een gefrustreerde baby op schoot zaten, dus zeker een toegevoegde waarde.

* Prijs. Prijstechnisch scoort deze Twistshake goed. Voor een fles van 330ml is de adviesprijs 10,90 euro. Wetende dat je voor die prijs ook een opbergdoosje voor melkpoeder er bij hebt, is dit heel budgetvriendelijk.

Minpunten?

* De flessen bestaan in drie verschillende afmetingen: 180ml, 260ml en 330ml.  Wij testten de 180ml. Hoewel deze voor mij en onze kinderen goed in de hand lag, vind ik hem vrij breed voor babyhandjes. Uiteraard voed je je baby zelf, maar wij leerden onze kinderen al snel zelf hun flesje vast te houden om te drinken. Met een tweeling is dat wel net zo handig. Met deze flessen zou dat proces wat moeilijker geweest zijn.

Conclusie:  Na een maand intensief gebruik bevallen de flessen nog steeds goed. Sterker nog, onze ‘oude’ flessen zijn ondertussen naar de kelder verbannen. De kleurtjes spreken aan, ze zijn makkelijk te reinigen, ook in de vaatwas en de opbergdoosjes zijn heel praktisch.

Meer informatie over het design en de filosofie achter de Twistshake en verkooppunten vind je hier.

 

De flessen kregen we gratis ter beschikking gesteld, de review werd hier echter niet door beïnvloed. Het is een weergave van mijn persoonlijke bevindingen na een maand gebruik.

 

 

 

 

Related Posts

1 Comment

  1. Ziet er interessant uit! Hebben die flesjes naast klassieke speentjes ook eventueel een vervangend stuk zoals een drinktuit? Ik wil hier graag overschakelen van klassieke speen naar drinktuit ! (die dan nog niet lekt ook als het even mogelijk is 😉 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: