September. Terug naar school en welkom herfst #fotoverslag

September.

September, einde van een mooie vakantie, begin van een nieuw schooljaar. Voor het eerst gingen alle vier onze kinderen naar school. Eerste, tweede en derde kleuterklas. De start verliep ongelofelijk goed, de enige die het moeilijk bleek te hebben, dat was ikzelf. Typisch…

September1

Nu we een maand verder zijn, lijkt het weer alsof het nooit anders geweest is.  Kind 1 bloeit open op school, hij heeft een juf die hem perfect aanvoelt. Kind 2 voelt zich super in de klas, met een juf die haar af en toe een complimentje geeft over haar mooie jurk en Kind 3 en 4, die “ownen the place”.  Ze lopen er rond alsof ze al jaren naar school gaan en voelen zich samen sterk. Ook in kattenkwaad ja.

De enige opstartfase waar we nog niet door zijn, dat is die van de vermoeidheid. Zo een hele week naar school, dat hakt er in bij onze twee jongsten, maar ook nog bij Kind 2.  Zo hebben we iedere zaterdag drie doodvermoeide kinders en een vierde kind dat geïrriteerd is omdat de rest te moe is om heel veel te doen. Maar dat is een fase, hopelijk een die over een paar weken achter de rug is.

Bijgevolg hebben we in de maand september niet heel veel ondernomen. We genoten van elkaar en van de rust thuis. Zo kon iedereen op maandag weer opgeladen aan de nieuwe week beginnen.

Op de pedagogische studiedag trok ik met de kinderen naar het Stadspark in Turnhout om kastanjes te rapen. Een topdag!

september2 september3

 

Kortom, september was een maand van even weer wennen aan het nieuwe ritme, van af en toe al eens een jas en een lange broek bovenhalen, maar bovenal een maand van genieten van elkaar!september4Hoe was jullie maand september? Zitten jullie al weer volledig in het schoolritme? Wat heeft oktober in het vooruitzicht? 

 

Related Posts

1 Comment

  1. Die vermoeidheid herken ik wel bij mijn zoontje. Dus de nodige rustmomenten werden hier ook genomen. Kleine uitstapjes naar het bos, een wandeling in de buurt of naar de speeltuin in plaats van grote daguitstappen zijn dan ideaal 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: