1 september

 

Vanaf vandaag geen baby’s of peuters meer ten huize van den Berk-Lehouck. Vanaf vandaag hebben we 4 kleuters!

Om 6 uur waren we allemaal klaarwakker.

Om 7 uur stond iedereen startklaar, compleet met schoenen en jas aan. “Is het al tijd, is het al tijd?”

Om 8u15 vertrokken we. Kind 1 op de fiets. Kind 2 eerst met de loopfiets maar aan het einde van de oprit vond ze het toch spannend en koos voor het comfort van de bakfiets.

Om 8u30 waren we op school. Ik mocht Kind 3 en 4 naar hun klasje brengen. Dat mag, zo die eerste paar dagen. Ze waren de eersten. Knuffel aan de juf en spelen. Of nee, ze claimden meteen hun symbooltje voor dit jaar. “Ik wil een konijn!”, riep Kind 4 en Kind 3 volgde even snel met zijn wens om de auto te krijgen. Geen tranen, geen onwennigheid. Alleen een enthousiaste “Dag mamaaaaaaaaaaa!”. Samen sterk, onze tweeling.

8u35, ik loop terug naar de speelplaats en tref een ontroostbaar Kind 1 aan. Een ontlading van alle spanning. We knuffelen eens extra, ik druk hem op het hart dat het nu spannend is, maar dat hij het straks weer leuk zal vinden. Na nog een dikke kus droogt hij opgelucht zijn tranen en stapt op zijn vriendjes af. Mijn grote kleine vent.

8u40, ik geef Kind 2 nog een knuffel, kus haar trillend lipje, want ja, ook voor haar is het spannend natuurlijk. Ik laat haar zien waar de juf staat en ze stapt vrolijk wuivend weg. Mijn lieve prinses.

8u45. De bel gaat. Ik fiets voor het eerst met een lege bakfiets naar huis. Pfiew.

1september 1septemberb

 

Hoe verliep bij jullie de eerste schooldag? Keken de kinderen er naar uit? Waren ze blij hun vriendjes en vriendinnetjes terug te zien?

Related Posts

9 Comments

  1. Mijn dochter was gisteren zó teleurgesteld dat het nog geen 1 september was. Vanmorgen ook vroeg uit de veren: gaan we nu al vertrekken? 🙂 Beetje gelijkaardige toestanden als bij jullie dus! Al was het er maar eentje bij mij.

  2. De vier kinderen zullen dat prima doen, ben wel benieuwd naar de verhalen na vier uur. En hoe is het met de mama ondertussen? Lukt het een beetje die eerste schooldag? Jammer dat jullie zover wonen.<3

  3. Wauwie, zo piekfijn uitgedost, die kinderen van jullie.
    En een leeg huis, ’t is ook iets eh. Ik loop bijna een beetje verdwaald. En stiekem tel ik af naar vier uur, want ik wil die uk van ons toch wel terug bij mij hebben. Zeker nadat ik hem met een trillend lipje en tranen in de ogen in de klas achterliet.

  4. jawadde zeg! Die van mij was: kusje en hup de koer op, keek niet meer op of om. Na hem even af te muizen zie ik hem ineens staan babbelen met twee andere kindjes. Is chill verlopen dus hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: