Kerst in Oostenrijk

Onze eerste kerst in Oostenrijk, het is toch weer een mijlpaaltje zeg maar. Jaren hebben we er van gedroomd om de eindejaarsfeesten in de sneeuw door te brengen en nu is het eindelijk zover!

Hoe wij ons voorbereiden op de feestdagen?

Sfeer in huis

Dit jaar zijn we met kerst niet in ons eigen huis, dus we hebben de versiering aan de buitenkant overgeslagen. Maar wanneer we in het donker naar huis rijden, dan zijn die lichtjes overal toch echt wel heel gezellig. We zien hier aan de meeste huizen heel veel lichtslingers aan de balkons en onze buren hebben bijvoorbeeld van die lichtjes in de tuin die op zonne-energie werken. Wij genieten mee van het uitzicht. Niet te fotograferen jammer genoeg, mijn telefoon is daar niet geschikt voor.

Voor de ramen hangen er hier heel vaak grote sterren, met of zonder lichtjes.

Binnen zijn we er wel helemaal voor gegaan. Op verschillende plekken in huis hebben we gezellige lichtpuntjes. Kaarsen op de vensterbank in houders die de jongste twee geknutseld hebben op school.

Op de eettafel staat onze adventskrans en in de woonkamer hebben we lichtjesslingers opgehangen.

En natuurlijk hebben we een kerstboom! Een mini-uitvoering dit jaar en het is echt gezellig. We hadden 1 doosje met onze favoriete kerstballen uit België meegebracht en die hangen nu te blinken in de boom.

Onze favoriete kerstmuziek hebben we in een playlist gegoten en die staat nu te pas en te onpas op. Ja Mariah, ik heb het over jou!

In de weekends bakken we koekjes. In Oostenrijk heb je een traditie om kerstkoekjes te bakken zoals lebkuchen en vanille kipferl. Prima traditie om aan mee te doen als je het ons vraagt. Versgebakken koekjes na een dag sneeuw- en skipret, beter kan het toch niet?

De leukste feest outfit

Het is altijd leuk om een feestelijke outfit klaar te leggen voor kerst. Het maakt het toch nog weer net iets specialer. We kiezen wel altijd voor kleding die je ook de rest van de winter kan dragen: bijvoorbeeld toffe en kleurrijke Scotch and Soda sneakers, gecombineerd met een feestelijke broek of jurk. Mochten we echt all the way willen gaan en naar een groot feest moeten, dan staan deze Liu Jo veterboots of enkellaarsjes met een jumpsuit wel op mijn verlanglijstje.

En echt feest is het pas met een beetje glitters toch? Een cardigan met een gouddraad in verweven, of zo’n zachte kasjmieren trui met pareltjes, met de feestdagen kan alles! Bovendien zijn die zachte feestelijke truien ook zo comfortabel om te dragen, ook niet verkeerd op van die feestavonden waarbij je misschien al eens een ovenhapje te veel eet 🙂 Wij zijn team Ovenhappekes & Gourmet, en jullie?

Ga naar buiten

Wil je echt de wintersfeer opsnuiven? Maak een winterse wandeling in de buurt om alle versiering te bewonderen. Voor ons is het natuurlijk makkelijk praten, met al die sneeuw en de mooie versieringen, maar ook in Nederland en België is er genoeg gezelligheid te vinden. Dus hup, muts op, stevige schoenen aan en naar buiten. Je hebt er zo’n deugd van!

Hoe vieren jullie dit jaar de feestdagen?

Related Posts

2 Comments

  1. Ja, hoe wij kerst vieren? ewel eeeeee, zonder jullie erbij, en dat is niet zo fijn. Tja, als de kinderen naar het buitenland trekken is dat niet meer zo vanzelfsprekend om bij elkaar te zijn. Maar dat komt wel weer goed volgende lente/zomer.
    Fijne eindejaarsfeesten met veel gezelligheid en heel veel liefde.
    Moeke en Vake.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: