Zijn we klaar voor de herfst en de winter?

Ja natuurlijk! Na een lange hete zomer ben ik helemaal klaar voor de herfst en de winter. Hier in Oostenrijk zien we wel wat Halloween decoratie, maar de overdaad aan kerstversieringen en sinterklaastoestanden zien we gelukkig nog niet. De winkels maken zich wel stilaan op voor het winterseizoen, met ski’s en aanverwanten in de etalage. De eerste vriestemperaturen hebben we gehad en op de bergtoppen zien we de sneeuw al liggen. Heerlijk!

Pumpkin spiced latte

Een van de hoogtepunten van de herfst is toch wel de pumpkin spiced latte. De geur alleen al maakt mij zo blij. Pompoen, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel met goed veel straffe koffie: een winnende combi! Gek hoe bepaalde geuren echt bij een bepaald seizoen horen he? Afgelopen week maakten we trouwens gevulde pompoen. Dat was om duimen en vingers bij af te likken! Willen jullie dat ik het recept post?

Winteruur en dikke truien

Binnenkort is het winteruur er weer. Nu moet je weten dat het hier in Oostenrijk al ruim 40 minuten eerder donker is dan in België. We staan op in het donker en gaan binnenkort na school misschien ook in het donker terug naar huis. Vandaag ging ik een paar dikkere truien shoppen, ter voorbereiding op een koude winter. Ik zag gisteren op een of ander Instagramaccount voorbijkomen dat het maar 10 weekends meer is tot aan Kerst. Hoe zot is dat? Het is bijna weer tijd voor kerstcadeaus!

Feestdagen

De maand december is normaal een aaneenschakeling van feestjes. Eerst heb je Sinterklaas natuurlijk, maar dit jaar zal het anders zijn, zo zonder “believers” in huis.

Normaal vieren we kerst met de familie, maar dit jaar blijven we met z’n zessen in Oostenrijk. Een dubbel gevoel. Enerzijds missen we de familie natuurlijk, maar anderzijds kijken we ook gigantisch uit naar een kerstvakantie in de bergen. We hebben met de verhuis een klein doosje met onze 10 favoriete kerstballen meegenomen en we zullen hier ongetwijfeld ook wel een kerstboom kunnen scoren. Kaartjes sturen we normaal niet vaak, maar dit jaar ga ik toch kerstkaarten kopen, om iedereen in België en Nederland van Oostenrijkse post te voorzien! Vorig jaar deden we met kerst en oud en nieuw voor het eerst cadeautjes aan elkaar geven met lootjes en dat was echt een schot in de roos. De kinderen hebben het er nu nog over en zijn al in de winkels aan het speuren wat je hier zoal kunt kopen of op je eigen verlanglijstje zetten.

Zijn jullie al bezig met de eindejaarsperiode? Zijn er bepaalde dingen die jullie dit jaar anders dan anders aan gaan pakken?

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: