Ieder litteken vertelt een verhaal

Littekens, iedereen heeft er wel. Schrammen van het ravotten in het bos, een litteken dat doet herinneren aan een ferme valpartij met de fiets, waterpokkensouvenirs,…  Ik vind littekens niet zo erg. Tenminste, ik heb er geen met een traumatische herinnering, dus dat is makkelijk praten natuurlijk. 

Mijn grootste litteken is dat op mijn hand. Weet je nog, die 31ste december toen ik van de trap donderde en me vastklampte aan mijn leeg champagneglas? Ja, dat litteken dus. Het verhaal werd al ontelbare keren met het nodige gegrinnik verteld op familiebijeenkomsten en bij vrienden. Ik heb dus er dus hoegenaamd geen trauma aan overgehouden. Toch had ik er iedere dag last van. Het litteken voelde zo trekkerig aan dat ik mijn ringvinger niet meer volledig kon strekken. Niet alleen esthetisch geen topper, maar vooral ook irritant bij het typen bijvoorbeeld.

Een paar maanden geleden kreeg ik de vraag of ik Nourisil wilde testen. Een siliconengel die belooft littekens te doen vervagen, ze gladder te maken en jeuk te verminderen. Ik wou het een kans geven en begon trouw te smeren, een keer ’s morgens en een keer voor het slapen gaan.

Naast het litteken op mijn hand, wilde ik ook het litteken op de arm van onze jongste dochter aanpakken. In juni viel ze met de fiets, brak haar arm, moest geopereerd worden en kreeg 3 pinnen ter hoogte van haar elleboog om alles op z’n plaats te houden. Alles genas super goed en het enige dat haar deed herinneren aan de valpartij waren 3 puntjes waar de pinnetjes gezeten hadden. Last had ze er niet van, maar mooi vond ze het niet. 

We zetten het tubetje Nourisil prominent in de badkamer en zo vergaten we bijna nooit te smeren. Het handige pompsysteem zorgt er voor dat je niet teveel neemt en het feit dat het geur- en kleurloos was, is echt wel positief. Bovendien voelt het ook niet vet aan, voor mij ook absoluut een must!

Maar goed, heeft het resultaat gehad?

Ja!  De siliconengel heeft er voor gezorgd dat het litteken op mijn hand veel soepeler aanvoelt en zo kan ik voor het eerst weer mijn vingers volledig strekken. Jiehaaaaaa en vreugdedansje en al. Echt, dat is zo’n genot! Het litteken is nog even zichtbaar, maar voelt wel minder hard aan.

Het litteken op de arm van onze dochter is quasi volledig verdwenen. Je voelt helemaal geen verdikking – waardoor de verleiding om er aan te krabben weg is –  en het kleurverschil is miniem geworden.

 

 

Juli 2020
begin december 2020

Wij zijn dus erg blij met de werking van dit product. Gaan we het nu gebruiken voor ieder klein littekentje? Nee, daar zijn we iets te laks voor, ik geef het toe. Maar voor ons is het echt wel een heel goede oplossing voor net die littekens waar je niet blij van wordt. Ik had het bijvoorbeeld graag al gekend toen onze kinderen waterpokken hadden!

Hebben jullie littekens met een verhaal? Littekens die je liever verborgen houdt of die je net herinneren aan iets heel bijzonders?

Deze blogpost kwam tot stand in het kader van een samenwerking. De mening die we hebben over Nourisil is echter persoonlijk en gebaseerd op de ervaring die we er mee hebben sinds een paar maanden. 

Related Posts

2 Comments

  1. Ik heb een vrij groot litteken op mijn bovenarm. Ben nog bezig met een behandeling met een laser om het minder rood te krijgen. Weg krijgen ga ik het nooit, maar dat hoeft ook niet. Mijn litteken herinnert mij eraan hoeveel geluk ik heb gehad bij mijn ongeval. Toch ga ik eens navraag doen bij mijn dermatoloog naar dit product, je weet maar nooit dat het nog wat kan helpen om te vervagen.

    1. Ik geloof meestal niet in zo’n dingen, maar deze keer ben ik echt wel overtuigd. Ik was zelfs al bij de chirurg terug geweest om te zien of ze mijn hand opnieuw konden opereren om zo weer soepeler te worden. Dat het dus nu met deze gel gelukt is, is echt wel de max voor mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: