Knusjes in bed

Ik kan er zo van genieten om in bed te liggen. Ik zou echt op ieder moment van de dag in bed kunnen gaan liggen en meteen in een diepe slaap verzinken. Niet dat ik dat doe trouwens, dat vind ik zonde van de tijd, maar als student deed ik dat wel. En dan hoefde ik niet eens de avond ervoor op stap geweest te zijn.

Een knus warm bed, dat geeft een gevoel van geborgenheid en rust en daar geef ik me graag aan over. Wij kochten destijds een basis donsdeken – je weet wel, pas een huis gekocht, niet veel budget – maar dat was het toch niet eigenlijk. Na een tijd kochten we een zwaarder donsdeken met echte pluimpjes en man, wat is dat fijn zeg. Het geeft zo’n beetje het hotelgevoel, ik kan het niet anders omschrijven. Zo het gevoel dat je in een wolk van fluffy zachte dingen ligt, heerlijk.

slaapkamer

Om het geheel compleet te maken hebben wij over ons matras altijd een matrasbeschermer en een hoeslaken. Die matrasbeschermers begonnen we te gebruiken toen de kinderen nog bij ons sliepen en er toch af en toe nog eens een ongelukje gebeurde. Nu is dat gelukkig al lang niet meer aan de orde, maar we blijven het gebruiken. Wij hebben namelijk twee losse matrassen en zo’n matrasbeschermer houdt ze extra goed bij elkaar.  Dan nog een hoeslaken in een leuke kleur er over en we zijn klaar. Vroeger leek het alsof je die enkel in het wit had, maar gelukkig kun je tegenwoordig in alle kleuren en stoffen een hoeslaken kopen, dat maakt het toch een pak gezelliger.

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom ik hier nu een hele uiteenzetting doe over ons bed en donsdeken. Awel, dat is heel eenvoudig. We hebben sinds een drietal weken een puppy in huis en ons Bea – zo heet ze –  slaapt nog niet echt  echt niet het klokje rond. Bijgevolg slaap ik al een drietal weken de helft van de nacht beneden in de zetel zodat ik snel met haar naar buiten kan wanneer ze dat aangeeft. Zindelijkheidstraining weet je wel. Onze zetel is dan wel comfortabel en het is stiekem ook wel heel fijn om bij de open haard te slapen, maar damn, zo een warm bedje met mijn fluffy donsdeken, dat is toch ook wel heel fijn. Vandaar mijn nachtelijke schrijfsels over ons bed!

Hoe slapen jullie het liefst? Helemaal met een donsdeken tot over je oren getrokken? Of met een hele dikke pyjama en een dun lakentje? Of zijn er nog andere aparte slaaprituelen die je graag wilt delen?

 

Related Posts

3 Comments

  1. donsdeken tot aan de kin, goed aangeduwd rond mijn rug (oh wee als mijn man dan weer alles gaat loswrikkelen!) en dan een lekker nestje maken. Zo lekker warm en zacht en veilig.

  2. Is zo’n puppy ook ’s nachts wakker! Help :p
    Ik slaap het liefst in een koude kamer onder lekker warme dons (geen echte).
    Enkel mijn kruin piept nog boven de lakens. Was wel even wennen toen Felix bij ons in bed kwam liggen. Toen sliep ik altijd met een gilet aan omdat ik het zo koud had. (En met borstvoeding neem je niet zomaar een pyjama uit de kast)

    1. Ja zo’n pup wordt ’s nachts ook wakker af en toe en moet dan plassen, net zoals een baby een schone luier krijgt ’s nachts of zo. Ik had het ook niet bedacht op voorhand haha. Maar bon, het gaat ondertussen steeds beter, dus het gaat in ieder geval een stuk sneller dan het doorslapen bij een kindje 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: