Mount Everest – een spel om echt sámen te spelen

Mount Everest is een gezelschapsspel waarbij samenwerken belangrijk is. Denk je enkel aan je eigen winst, dan haal je het einddoel niet. Voilà, daarmee hebben we meteen het unieke aan dit spel verklapt. sunny games

Mount Everest – en in het verlengde daarvan alle spellen van Sunny Games – draaien rond samenwerking en overleg. Dus geen “ik wil de eerste zijn, hij heeft vals gespeeld en jij hebt in mijn kaarten gekeken”,  maar “he, hoe zouden we dit nu samen aanpakken en yes, we zijn bijna aan de top, komaan gasten”.

Ik vond het idee eerst wat flauwtjes klinken. Ik bedoel, samenwerken ok, maar wat is dan het spelelement? Zo sprak het competitiemonster in mij. Awel, ik had het helemaal mis. Eens we ons door de regels van het spel geworsteld hadden, begonnen we te spelen en ging het samenwerken vanzelf. Er werd overlegd, gedelegeerd en onderhandeld, maar altijd met het idee om samen het einddoel te bereiken. De sfeer aan tafel was opgewonden en enthousiast, maar zonder de onderliggende spanning die er bij een ander spelletje soms wel is.

Bij Mount Everest is het de bedoeling dat je samen met je team aan het base camp vertrekt en samen de top bereikt. Onderweg kom je uiteraard hindernissen tegen, zoals een lawine, mist of zuurstoftekort. Je weet wel, van die alledaagse problemen haha.

Iedere speler heeft kaarten met hulpmiddelen en door deze te bundelen kun je samen de hindernis overwinnen. Het spel kan heel eenvoudig gespeeld worden, maar naargelang de leeftijd van de kinderen of de uitdaging die je zoekt, kun je meerdere spelelementen toevoegen.

sunny games

Ik geef eerlijk toe dat het een spel is dat ik op het zicht in de winkel nooit gekocht zou hebben. De verpakking is nogal, ehm, niet mijn smaak, laat ik het zo zeggen. Na het spel gespeeld te hebben, kan ik echter alleen maar zeggen:  kijk door die ietwat gedateerde verpakking heen en haal een Sunny Game in huis. Het is absoluut een aanvulling op je spelletjeskast!

In België kun je bij verschillende winkels bestellen. Je weet wel, #shoplocal en zo, nu belangrijker dan ooit. Op de website van Sunny Games vind je de lijst met alle verkooppunten.

Zijn er lezers die al een Sunny Game in huis hebben? Welke kunnen jullie aanraden?  Wij willen onze collectie wel uitbreiden met nog meer coöperatieve spellen!

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: