Courgettes uit de oven voor een slow evening

Courgettes met gehakt en kaas uit de oven. Een gerecht wat ik als kind zalig vond, maar dat ik de afgelopen 15 jaar nog nooit zelf klaargemaakt had.

Was het het herfstweer vandaag, of het feit dat ik iets meer tijd heb overdag? Geen idee, maar in een keer bekroop mij het gevoel dat ik een huiselijk gerecht op tafel wilde hebben.

Zo kwam het dus dat we vanavond een grote dampende ovenschaal met courgettes op tafel hadden staan. Op de salontafel, want we besloten om met z’n zessen bij de open haard en de tv te eten en een aflevering van The Masked Singer te bekijken.

Het was gezellig.

Het deed deugd.

Én het was lekker.

Steeds meer bouwen we rustpunten in. Terug naar de basis, bij elkaar.

Geen jagen en haasten, of toch zo min mogelijk.

En awel, dat doet deugd.

Probeer het ook eens.

Net als die courgettes trouwens, het is echt de moeite.

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: