Wandelen in de Kempen: De Slapende Reus – Kasterlee

We wonen ondertussen al 14 (!) jaar in de Kempen en nog steeds zijn er zot veel nieuwe plekjes die we elke keer weer ontdekken. Zo rijden we al jaren iedere zondag langs het bordje van het provinciaal groendomein Hoge Mouw met de Slapende Reus, maar duurde het tot een paar weken geleden voor we er echt stopten.

Het leuke aan zo’n provinciaal domein is dat je er gewoon kunt wandelen, maar dat er ook uitgestippelde wandelroutes zijn. Je kunt kiezen voor de rode route (3,7 km) en de blauwe route (3,4 km).  Wij combineerden beide routes en hadden zo een goede 7 kilometer in de benen. De rode route is de Bijzondere Bomenwandeling, waarbij je informatieborden met leuke weetjes over het bos tegenkomt.

kempen, slapende reus

De wandeling loopt door het bos en over de zandheuvels en is nooit eentonig. Sowieso is wandelen tussen de bomen puur genieten – vinden wij- maar op bepaalde plekken kom je ook nog eens een klimtoestel of picknickbankjes tegen, zodat de wandeling nooit saai wordt.

slapende reus

De grootste verrassing voor ons was toen we aan het beeld van de Slapende Reus uitkwamen. Een enorm hoofd “A Giant Sculpture” ligt midden op een zandvlakte.  Maar schoon mensen, echt waar! Toen wij er wandelden, piepte de zon net van achter de wolken, wat het geheel een nog mooiere uitstraling gaf.

slapende reus

Wil je een wandeling doen die niet al te zwaar is, goed toegankelijk voor kinderwagens en voldoende afwisseling biedt voor de kinderen? Dan is deze zeker een aanrader!

Praktisch

Het provinciaal domein is het hele jaar door vrij toegankelijk van zonsop- tot zonsondergang. Parkeren doe je op de gratis parking langs de Holle Weg in Kasterlee. Kom je met de fiets, dan kun je die parkeren op de groene parking van de Goorseweg in Kasterlee.

 

Related Posts

12 Comments

    1. Wij gingen destijds met onze buggy met van die dikke banden eigenlijk overal wandelen. Rond het beeld van de reus zelf is het wat mul zand, maar voor de rest is het echt een bospad met aangestampte aarde en blaadjes etc. dus goed te doen. Je komt nergens trappen of loopbruggetjes of zo tegen. Met een kleine plooibuggy zou ik het niet aanraden.

  1. Op hun website staat dat door het vele zand de wandeling niet rolstoeltoegankelijk (en dus buggy toegankelijk) is. Is ze te doen met buggy?

  2. Wat een mooie, leuke en vooral kindvriendelijke wandelroute is dit! Heerlijk even ontspannen met een wandeling in de natuur.

  3. Wat heerlijk zeg! Voor de kinderen fantastisch en voor jullie ook met lekker rond te lopen met elkaar. Vind het echt jammer dat wij in de buurt niet zoiets hebben, dan zou ik er lekker vaak heen gaan.

  4. Mooie plek, ik ben vaak ik België. De eerst volgende keer als ik in België wil ik daar ook een stukje wandelen. Ziet er super leuk uit! ❤️

  5. altijd leuk vind ik dat om nieuwe plekken in je eigen omgeving te vinden, en zeker in de bossen! het ziet er mooi uit daar in ieder geval 😀

  6. Wat fijn dat er nog zoveel te ontdekken is in eigen omgeving, dat herken ik helemaal. Deze wandeling ziet er leuk uit, met een hele mooie verrassing tijdens het lopen, erg leuk end it doet het ook altijd goed bij kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: