CompleetGeluk in het bos #1: Den Doolhof – Turnhout

Deze zomer gaan we, in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos, de leukste speelplekken in het bos ontdekken.

Deze week starten we vlakbij, in Den Doolhof in Turnhout.

Vol enthousiasme trokken we naar het bos. De ingang van Den Doolhof ligt in een woonwijk, maar je kunt er toch vlot parkeren.

Net voor de ingang van het bos staan een aantal speeltoestellen, dus dat was meteen een schot in de roos. Spectaculair is het niet, maar het duurde toch ruim een half uur voor ik er in slaagde om onze kinderen er van te overtuigen dat het in het bos zelf nog veel leuker was.

Den Doolhof is een bos dat uit twee delen bestaat. Enerzijds heb je een stuk jonger bos met weilanden. Daar kun je wandelen op de aangeduide paden. Wij kwamen echter specifiek voor het tweede gedeelte, het oude parkbos. In dit gedeelte krijgt de natuur vrij spel en daar bevindt zich ook de speelzone.den doolhof, turnhout, bos, speelzone

De speelzone begint aan de ingang van het bos, dus de kinderen konden meteen vrij rondrennen. Na een paar minuutjes stappen, kwamen we op een grote open plek in het bos, de ideale plek om een kamp te bouwen.

Er lagen een aantal omgehakte boomstammen en de takken om de muren van het kamp mee op te trekken lagen voor het grijpen. De kinderen begonnen vol goede moed te bouwen en in een mum van tijd hadden ze iets wat op een kamp leek.

den doolhof, turnhout
Nee, hij kijkt niet boos, dat is zijn stoere ik-heb-een-kamp-gebouwd-gezicht.

Ons oorspronkelijk plan om in het kamp te picknicken viel – letterlijk – in het water. We waren namelijk afgelopen week al in het bos, nadat het al enkele dagen erg veel geregend had. De grond was verzadigd en overal lagen grote plassen en modder.

den doolhof, turnhout, picknicken

Ons oordeel over “Den Doolhof”?

Wij vinden dit speelbos een aanrader voor gezinnen die in de buurt van Turnhout wonen. De grote open plek in het bos zorgt er voor dat je de kinderen niet uit het oog kunt verliezen en dat ze dus ongestoord hun gang kunnen gaan. Bovendien ligt de speelzone meteen aan de ingang van het bos, dus ook als je niet erg veel tijd hebt, maar even een uurtje de buitenlucht wilt opsnuiven, is het de moeite waard. Parkeren kan (gratis) vlakbij.den doolhof, natuur en bos, turnhout

Wil je het spelen in het bos combineren met een andere activiteit in Turnhout? Stop dan zeker nog eens bij Park Heizijdse Velden, een superleuke natuurspeeltuin!

Alle nodige informatie over Den Doolhof vind je *hier*.

Volgende week in deel 2 van onze zomerreeks:  Het Calmeynbos in De Panne.

 

 

 

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: